5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΟΛΤΡΑ:Μπορούμε να προκριθούμε αν έχουμε μια σχεδόν τέλεια απόδοση

ΟΛΤΡΑ:Μπορούμε να προκριθούμε αν έχουμε μια σχεδόν τέλεια απόδοση

By on 15 Φεβρουαρίου, 2023 0 1928 Views

Ο Χοσέ Λουΐς Όλτρα, παρέθεσε διάσκεψη τύπου ενόψει του αγώνα της ΑΕΚ κόντρα στην Ντνίπρο (16/2-22:00) στην «Αρένα» για τα νοκ άουτ της φάσης του Κόνφερενς Λιγκ.
«Έχουμε ένα ωραίο σημαντικό και δύσκολο ματς. Παίζουμε με μια ομάδα που θα έχουμε καλή απόδοση. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να πάρουμε τη νίκη και γιατί όχι την πρόκριση. Η Ντνίπρο έχει πολύ καλούς παίκτες και είναι πρώτη στο πρωτάθλημα της. Δεν υπάρχει το περιθώριο έκπληξης όπως το καλοκαίρι. Θα πρέπει να μην κάνουμε λάθη και έχουμε πιθανότητες. Για να κυνηγήσουμε αυτό που θέλουμε πρέπει να κάνουμε ότι είπα πριν. Είναι σημαντικό να τα καταφέρουμε για τον σύλλογο, για τον κόσμο μας και για την Κύπρο. Θα κριθεί στα 180 λεπτά και όχι στον πρώτο αγώνα η πρόκριση. Πάντα μας στηρίζει ο κόσμος μας και είναι σημαντικός για εμάς. Περιμένουμε τη στήριξη του γι’ άλλη μια φορά. Μπορούμε να προκριθούμε αν έχουμε μια τέλεια απόδοση ή μια σχεδόν τέλεια απόδοση».
Για το ότι ούτε η Ντνίπρο αλλά ούτε η ΑΕΚ  είναι οι ίδιες από την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωπες: «Και οι δύο ομάδες είναι καλύτερες από το καλοκαίρι. Η διαφορά είναι πως το καλοκαίρι η Νντίπρο ήρθε να παίξει χωρίς επίσημο ματς για έξι μήνες. Είναι πρώτη στην Ουκρανία, έχει βελτιώσει την ψυχολογία της. Πλέον δεν υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης, ούτε ζέστη είναι.  Και εμείς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση. Δεν ήμασταν ανταγωνιστικοί στην αρχή και δεν είχαμε αυτοματισμούς αλλά το βρήκαμε. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και πρέπει να ξεχάσουμε τα ματς του καλοκαιριού και τα προηγούμενα ευρωπαϊκά μας. Για να τα καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι».
Τα αγωνιστικά: «Τούμπας και Πίριτς είναι κανονικά στην αποστολή. Ο Γκρόμοφ είναι εκτός λίστας. Γκιούρτσο και Άλτμαν είναι καλύτερα αλλά δεν κατάφεραν να προπονηθούν. Για τον επαναληπτικό επίσης είναι δύσκολο να προλάβουν αλλά τα πράγματα αλλάζουν και ίσως τους έχουμε μαζί μας στη Σλοβακία. Ο στόχος είναι να προλάβουν το ντέρμπι με τον Απόλλωνα Ο Γιάκολις είναι έτοιμος».
Για το δύσκολο πρόγραμμα: «Είναι δύσκολο αλλά διαθέτω ποδοσφαιριστές που έχουν ποιότητα και έχω πολύ καλό ρόστερ και γίνεται πιο εύκολο. Για μένα πάντα το πιο σημαντικό ματς είναι το πρώτο που υπάρχει στο πρόγραμμα. Ο στόχος είναι η νίκη αλλά πάντα κοιτάμε το αμέσως επόμενο ματς. Έτσι πορεύομαι από την αρχή της σεζόν. Έχουν έρθει και ποδοσφαιριστές αλλά πάντα θα επιλέγουμε αυτούς που είναι πιο έτοιμοι να βοηθήσουν και θα κοιτάμε το κάθε ματς ξεχωριστά».
Για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια: «Το ότι διαθέτουμε καλά αποδυτήρια είναι και το κλειδί. Οι ποδοσφαιριστές είναι υπεύθυνοι και είναι πολύ καλά τα συναισθήματα μας. Γνωρίζουν οι παίκτες μου πως όταν είμαστε σε καλή ψυχολογία μπορούμε να νικήσουμε τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Ανταγωνιζόμαστε στο μάξιμουμ και είναι δύσκολο να μας νικήσει κανείς».
Αν τον ανησυχεί πως οι δύο του βασικοί τερματοφύλακες έρχονται από τραυματισμό: «Ελπίζω και εύχομαι να είναι στο 100% για να είναι ανταγωνιστικοί και να επιλέξουμε ποιος θα αγωνιστεί. Δεν με ανησυχεί γιατί μπορούν να αγωνιστούν. Ακόμα και ο Δημήτρης που είναι στη λίστα, μπορεί να προσφέρει πράγματα».

 Ο Πέρα Πονς αντιπροσώπευσε τους ποδοσφαιριστές στη διάσκεψη τύπου.
Οι τοποθετήσεις του:
«Θέλουμε να δείξουμε σε όλους πόσο θέλουμε αυτή τη νίκη. Δουλέψαμε σκληρά. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε σωστά πράγματα στο γήπεδο. Όπως είπε και ο προπονητής αν έχουμε καλή εικόνα θα έχουμε τις πιθανότητες μας. Περιμένουμε τον κόσμο να δώσει ξανά δυναμικά το παρών του. Ως ομάδα, γνωρίζουμε πως έχουμε τις πιθανότητες μας να προκριθούμε».
Για το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια: «Έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Είμαι τυχερός που έχω τόσο καλούς συμπαίκτες. Το κλίμα είναι πολύ καλό. Πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο και είμαι χαρούμενος στην ΑΕΚ ».