3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΑΕΚ μπορείς να προκριθεί! Ο Γκαρσία έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα

ΑΕΚ μπορείς να προκριθεί! Ο Γκαρσία έδωσε τη νίκη και το προβάδισμα

By on 17 Φεβρουαρίου, 2023 0 3425 Views

ΑΕΚ εσύ μπορείς να προκριθείς! Οι κιτρινοπράσινοι έπαιξαν καταπληκτικά, με αυτοπεποίθηση, με συγκέντρωση και πήραν το προβάδισμα για να προκριθουν στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ με κεφαλιά του Γκαρσία στο 85 κερδίζοντας 1-0 την Ντνιπρο’.
Πολύ καλύτερα μπήκαν οι γηπεδούχοι που είχαν τη μεγάλη ευκαιρία στο 7’ να προηγηθούν αλλά η προσπάθεια του Λόπες σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά το 0-0 οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. Όπως και στο α’ μέρος, έτσι και στην επανάληψη το σύνολο του Όλτρα ήταν με το πόδι στο γκάζι και στο 49’ ο Φαράζ έπιασε ένα καταπληκτικό σουτ υποχρεώνοντας τον Βάλεφ να κάνει σωτήρια επέμβαση.
Ο ίδιος ποδοσφαιριστής από ευνοϊκή θέση στο 58’ έπειτα από γύρισμα του Πονς, είδε το πλασέ του να φεύγει πάνω από τα δοκάρια και να χάνεται μια σπουδαία ευκαιρία για τους κιτρινοπράσινους.
Εν τέλει η δικαιοσύνη… αποδόθηκε στο 85ο λεπτό όταν ο Γκαρσία με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Λουΐς Γκουστάβο διαμόρφωσε το τελικό 1-0 και έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στην ΑΕΚ
 και τον επαναληπτικό που θα γίνει σε μια βδομάδα στο Κόσιτσε.

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Λουΐς Γκουστάβο, Πονς, Φαράζ, Γιάκολις (88′ Κάσας), Τρισκόφσκι (64′ Νίκολιτς), Λόπες (88′ Σανχούρχο).
Στον πάγκο: Τούμπας, Στυλιανίδης, Γκονζάλεθ, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Μάμας. 

Ντνίπρο (Κούτσερ): Βάλεφ, Γουίλιαμ, Σβάτοκ, Σαράπι, Χαμάτσε (46′ Χορμούνοφ), Μπαμπένκο, Ρουμπτσίνσκι (59′ Τάντσικ), Πιχαλόνοκ (89′ Κοχούτ), Πέγκλοου (46′ Φελίπε), Χούτσιακ, Ντόβμπικ (89′ Ναζαρένκο).
Στον πάγκο: Ρίμπακ, Κιναρέικιν, Κονόνοφ, Αντάμιουκ. 

ΣΚΟΡΕΡ: Γκαρσία (85′)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκαρσία / Χαμάτσε, Τάντσικ.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000.

Διαιτητής: Γιάκομπ Κέλετ (Δανία)
Βοηθοί: Λαρς Χάμελγκααρντ, Βίκτορ Σκιτ (Δανία)
Τέταρτος: Μόρτεν Κρογκχ (Δανία)
VAR: Φενταγί Σαν (Ελβετία)
ΑVAR: Λιονέλ Τσιούντι (Ελβετία)