6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Καθάρισε εύκολα με Αραούχο και Γκατσίνοβιτς

ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης 2-0: Καθάρισε εύκολα με Αραούχο και Γκατσίνοβιτς

By on 25 Φεβρουαρίου, 2023 0 509 Views
Ο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε
EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε τον Αστέρα 2-0 στην OPAP Arena, κάνοντας το καθήκον της και περιμένει το ντέρμπι στο Φάληρο. Ο Αραούχο και ο Γκατσίνοβιτς ήταν οι σκόρερ της Ένωσης, ενώ οι Αρκάδες αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο σχεδόν σε όλο το ματς, λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι στο 4′.

Η ΑΕΚ ξεπέρασε το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης, επικρατώντας 2-0 στην OPAP Arena για την 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League, σημειώνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Αραούχο και Γκατσίνοβιτς να χρίζονται σκόρερ για την Ένωση. Οι κιτρινόμαυροι διατήρησαν και το απόλυτο στη νεότευκτη έδρα τους, έχοντας 14 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Η ΑΕΚ με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στους 53 βαθμούς στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ο οποίος αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Φάληρο στις 20:30.

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μάντζιος

Ένα από τα πλάνα που είχε στο μυαλό του ο Ματίας Αλμέιδα το προηγούμενο διάστημα ήταν και η επαναφορά του Πινέδα στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Γκατσίνοβιτς να επιστρέφει στην αριστερή πλευρά και ο Αργεντινός τεχνικός το έκανε πράξη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Ο «Πελάδο» ξεκίνησε την ΑΕΚ με τον Πινέδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής μαζί με τον Γιόνσον, με τον Γκατσίνοβιτς στην αριστερή πλευρά, τον Άμραμπατ να διατηρείται δεξιά, όπως φυσικά και ο Αραούχο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία στην επίθεση. Στα μετόπισθεν ο Αθανασιάδης παρέμεινε στην εστία, όπως και οι Χατζισαφί και Ρότα στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ στο κέντρο της αμυντικής γραμμής, όπως αναμενόταν, ο Τζαβέλλας ήταν πλάι στον Βίντα. Για τον Αστέρα ο Άκης Μάντζιος ξεκίνησε με τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Άλβαρες, Τζουκάνοβιτς, Ατιένθα και Καρμόνα από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, τους Αλάγκμπε και Μουνάφο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και τους Γκαρντάφσκι, Τιλίκα και Ζουγλή πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.

Η Ενωση άνοιξε το σκορ στο 32ο λεπτό. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και έπειτα από κεφαλιά πάσα του Βίντα στο πρώτο δοκάρι, ο Αραούχο από τη μικρή περιοχή με κεφαλιά ψαράκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι κιτρινόμαυροι ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 2-0 στο 76ο λεπτό με σκόρερ τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος ευνοήθηκε από την κόντρα που έβαλαν οι αμυντικοί του Αστέρα στην προσπάθεια του Τσούμπερ. Ο Γκατσίνοβιτς εκτέλεσε με τη μια (κάτι που έκανε δύσκολη την προσπάθειά του), ωστόσο πέτυχε το τέρμα που ήθελε.

Ο Αστέρας περιορίστηκε σε εντελώς παθητικό ρόλο, ωστόσο έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 4′, λόγω της αποβολής του Γκαρντάβσκι με απευθείας κόκκινη κάρτα. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου δεν είχε κάποια τελική στο ματς.