1 Μαΐου, 2024
  • 1 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Δεν το ήθελαν, εΧασαν και οι δύο.Καλυτερη η Ανορθωση με δύο δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες αλλά ισοφαρισε λίγο πριν το τέλος την ΑΕΛ 1-1

Δεν το ήθελαν, εΧασαν και οι δύο.Καλυτερη η Ανορθωση με δύο δοκάρια και χαμένες ευκαιρίες αλλά ισοφαρισε λίγο πριν το τέλος την ΑΕΛ 1-1

By on 25 Φεβρουαρίου, 2023 0 240 Views

Ήθελαν και οι δύο τη νίκη στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αλλά στο τέλος δεν την πανηγύρισε κανείς.
Ανορθωση και ΑΕΚ συμβιβάστηκαν στο 1-1 και οι ελπίδες τους για μια θέση στην πρώτη 6άδα εξανεμίστηκαν.
Η ομάδα της Λεμεσού κρατούσε τη νίκη μέχρι το 88ο λεπτό με το γκολ του Κατσανίκλιτς στο 58’ αλλά στο 88’ η  Ανορθωση  η οποία είχε την υπεροχή και με δόση τύχης έφερε το ματς στα ίσα με τον Χριστοφή.Ειχε όμως δύο δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες και σίγουρα δεν άξιζε να χάσει η Κυρία.

Πρώτο ημίχρονο

Η ΑΕΛ ξεκίνησε το παιγνίδι με πίεση από πολύ ψηλά βάζοντας δύσκολα στην Ανόρθωση που δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα στα πρώτα λεπτά και τους φιλοξενούμενους να είναι πιο επιθετικοί.

Η πρώτη καλή φάση στο παιγνίδι ήταν όμως για τους γηπεδούχους, όταν στο 4′ έγινε η κάθετη πάσα στον Μραζ με τον Ολιβέιρα να προλαβαίνει τη μπάλα πριν πάρει την κατοχή ο επιθετικός της Ανόρθωσης.

Η ΑΕΛ απείλησε στο 7′ με κεφαλιά του Μπιλοβάρ μετά από εκτέλεση κόρνερ με τη μπάλα όμως να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με νέα κεφαλιά απείλησε ξανά, με τον Κεραυνό να αποκρούει και να κρατάει το μηδέν, με την ΑΕΛ στο πρώτο δεκάλεπτο να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο.

Η Ανόρθωση σταδιακά κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και στο 19′ ο Αντονίν υποδέχθηκε τη μπάλα από μακρινή μπαλιά του Γκερέρο από τα αριστερά, έκανε το δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα ψηλά έξω.

Στο 31′ απείλησε ξανά η Ανόρθωση, όταν ο Γκερέρο από τα δεξιά έκανε την σέντρα, ο Ιωάννου πήρε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ολιβέιρα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα είχαμε τεράστια διπλή ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Παρούτης έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μραζ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην επαναφορά ο Παρούτης με νέα κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ολιβέιρα. Πραγματικά ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Μόλις λίγα δευτερόλεπτα αργότερα είχαμε νέα τεράστια φάση για την Ανόρθωση. Έγιναν τα λάθη από τους παίκτες της ΑΕΛ, η μπάλα έφτασε στον Σάμπο ο οποίος έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ολιβέιρα να βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Ανόρθωση μετά το 30′ είχε τον ολοκληρωτικό έλεγχο του αγώνα και στο 39′ είχε νέα σπουδαία φάση για ένα τερμα. Ο Μραζ έκανε την ωραία ατομική ενέργεια, έστειλε τη μπάλα αριστερά στον Ιωάννου ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ολιβέιρα.

Στο 41′ είχαμε το δεύτερο δοκάρι για την Ανόρθωση. Ήταν η εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μπιλοβάρ από κεφαλιά του Μπαισινιο και πήρε κατεύθυνση προς την εστία της ΑΕΛ με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι του Ολιβέιρα.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο, με την ΑΕΛ να μπαίνει πιο δυνατά στο παιγνίδι αλλά την Ανόρθωση να είναι καταιγιστική μετά το 30′ αλλά να μην μπορεί να πετύχει ένα τέρμα στις πολλές φάσεις που βρήκε.

Δεύτερο ημίχρονο

Η επανάληψη ξεκίνησε με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει τις γραμμές και την Ανόρθωση στο 53′ να έχει την πρώτη σπουδαία ευκαιρία. Ο Παρούτης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μραζ ανενόχλητος την κεφαλιά με τη μπάλα να πηγαίνει λίγο έξω.

Ήταν όμως η ΑΕΛ που άνοιξε το σκορ στο 59′ του αγώνα με διαγώνιο συρτό σουτ του Κατσανίκλιτς. Φάση διαρκείας πίσω από την περιοχή της Ανόρθωσης, κακή αμυντική συμπεριφορά από την Ανόρθωση με τη μπάλα να φτάνει στον Κατσανίκλιτς και με ένα εξαιρετικό διαγώνιο φαλτσαριστό σουτ να ανοίγει το σκορ.

Η Ανόρθωση σταδιακά ανέβαζε την πίεσή της για να βρει ένα τέρμα και στο 72΄ είχε σπουδαία φάση. Ήταν το γύρισμα από τον Αμπαρτζουμιάν, η μπάλα πήρε τροχιά προς τα δίχτυα με τον Ολιβέιρα να βγάζει πάνω στη γραμμή.

Η Ανόρθωση έβαλε αρκετή πίεση στην ΑΕΛ στα τελευταία λεπτά και κατάφερε στο 88΄ να φέρει το μάτς στα ίσα. Ήταν η φάση διαρκείας στην άμυνα της ΑΕΛ, η μπάλα έφτασε στον Αντωνιάδη που έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Χριστοφή και κατέληξε στα δίχτυα του Ολιβέιρα!

Στο 91′ η Ανόρθωση είχε τεράστια φάση για να γυρίσει το παιγνίδι, όταν ο Μραζ από κοντά μετά από ωραία ενέργεια έκανε το δυνατό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ολιβέιρα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι με τις δύο ομάδες να μένουν στην ισοπαλία και το 1-1.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Κεραυνός, Κορέια (73′ Αντωνιάδης), Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Αμπαρτζουμιάν, Ιωάννου (77′ Φερέιρα), Σαμπό (60 Αρτυματάς), Παρούτης (60′ Γουαρίς), Γκερέρο (60′ Χριστοφή), Κορτές, Μραζ
Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Φερέιρα, Γουαρίς, Αντωνίου, Νινγκά, Κορρέα, Κωνσταντίνου, Χριστοφή.

ΑΕΛ : Ολιβέιρα, Τεϊσέιρα, Kάσα (77′ Κοντινέλα), Ζτραβκόφσκι, Παπαφώτης, Παντελή, Κατσανίκλιτς (77′ Μιλιντσεάνου), Τσέρνιχ, Μπιλοβάρ (46′ Ντεγοέστ), Τζάλμα, Ρομό.
Στον πάγκο: Κυριάκου, Σιλβέστρος, Τσιμπόλα, Μιλιντσεάνου, Μεντόσα, Κόλιαςς, Ιωάννου, Ζαχαρία, Νεοφύτου, Χριστοδούλου, Κοντινέλα, Ντέγοεστ

ΣΚΟΡΕΡ: 88′ Χριστοφή/58′ Κατσανίκλιτς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παρούτης/Τεσέιρα, Παντελή (3η)

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 5.000

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ηροδότου Ξένια
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Ferreira De Campos Moreira Miguel Hugo
AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος
Παρατηρητής:  Τσαγγάρης Μάριος