3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Οριακά στην εξάδα η Ν. Σαλαμίνα, έΧασε την  ευκαιρία για ανάσα ο Ολυμπιακός(2-2)

Οριακά στην εξάδα η Ν. Σαλαμίνα, έΧασε την  ευκαιρία για ανάσα ο Ολυμπιακός(2-2)

By on 26 Φεβρουαρίου, 2023 0 756 Views

Η μία έχασε μεγάλη για να κάνει άλμα 6άδας και η άλλη για να πάρει τεράστια βαθμολογική ανάσα. Νέα Σαλαμίνα και Ολυμπιακός έμειναν στην ισοπαλία 2-2 στο «Αμμόχωστος» για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αν και το ματς δεν άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, μετά το 20λεπτο αμφότερες οι ομάδες πάτησαν… γκάζι. Πρώτοι κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίκτυα οι ερυθρόλευκοι, αφού στο 27’ ο Ντορεγκαράι με κίνηση κλασικού επιθετικού, έπειτα από τρομερή ενέργεια και πάσα του Τσίκο έγραψε το 1-0. Η απάντηση από τους μαυροπράσινους ήρθε μόλις 7 λεπτά αργότερα, με τον Κα στο 34’ να ισοφαρίζει σε 1-1 με κοντινό σουτ.

Στην επανάληψη, ο Μουκτάρης αφού στο 51’ προειδοποίησε, στο 63’ «κτύπησε» και με κοντινή προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ του Ψύχα έφερε «τούμπα» το ματς και πέτυχε το 2-1. Στο 84’ ο Καλίλι έκανε τραγικό λάθος, ο Μολ δεν μπόρεσε να διώξει μακριά  και ο Μιγκελίτο με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η Νέα Σαλαμίνα ανέβηκε στους 38 βαθμούς (όσους έχουν Ομόνοια και Απόλλων) και πάτησε ξανά 6άδα. Θα κριθεί στην τελυταία αγωννιστική αν θα κρατήσει την 6η θέση.Η ίδια αντιμετωπίζει το ΑΠΟΕΛ ενώ η Ομόνοια της οποίας υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας αγωνίζεται με την Καρμιώτισσα εκτός έδρας.Ο Απόλλωνας αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και την ΑΕΛ, Από την άλλη ο Ολυμπιακός έφτασε τους 15 βαθμούς παραμένοντας στην προτελευταία (13η) θέση.

N.Σαλαμίνα(Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Οφόρι (85′ Τιάγκο), Ντάτκοβιτς, Ντιακιντέ (46′ Μιγκελίτο), Άδωνη, Σεργίου, Μάντζεκ (69′ Κλίμοβιτς), Καρλίτος (69′ Μαργκάσα), Σαλαλίχ (62′ Μποτεάκ), Τσίκο, Ντορεγκαράι.
Στον πάγκο: Κίσσας, Μαλεκκίδης, Κατσικάς, Φράγκος, Νικολάου, Λέουκο, Φελίπε.

Ολυμπιακός (Σεργίδης): Μολ, Μουκτάρης, Κα (74′ Ενόχ), Έσελινγκ, Ψύχας (82′ Μπάρντι), Γιακουμάκης, Κυριάκου, Γκόρουμπετς, Καλίλι, Χαραλάμπους (64′ Κορομά), Αλτσέους. 
Στον πάγκο: Τσαρλς, Λιασίδης, Σάλι, Δόσης, Ιωάννου, Πεχλιβάνης, Σλόγκαρ, Χέντρικς, Νάνι. 

Στο όριο καρτών: Μελίσσας, Κατσικάς, Τσίκο, Μποτεάκ, Ντιαγκιντέ (2), Άδωνη, Τιάγκο (5), Μάντζεκ (8) / Κα, Έσελινγκ, Δόσης, Πεχλιβάνης, Αλτσέους (2), Μπάρντι, Κυριάκου, Ιωάννου (5).

ΣΚΟΡΕΡ: Ντορεγκαράι (27′), Μιγκελίτο (84′) / Κα (34′), Μουκτάρης (63′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χαραλάμπους, Κα (3η), Αλτσέους (3η), Κυριάκου (6η).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 2.000

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σωκράτους Κυριάκος
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Αθανασίου Κυριάκος
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης