8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τότεναμ – Τσέλσι 2-0: Βύθισε τους Μπλε κι έχτισε βάσεις τετράδας!

Τότεναμ – Τσέλσι 2-0: Βύθισε τους Μπλε κι έχτισε βάσεις τετράδας!

By on 26 Φεβρουαρίου, 2023 0 308 Views

Η Τότεναμ υπενθύμισε στην Τσέλσι τις… γνωστές της παθογένειες με σκληρό τρόπο και με δυο γκολ στο δεύτερο μέρος πήρε τη νίκη στο Λονδρέζικο ντέρμπι (2-0), εδραιώνοντας τη θέση της στην πρώτη τετράδα!

Το τελικό σκορ απεικονίζει και την πορεία των δυο ομάδων στη φετινή Premier League. Από τη μια η Τότεναμ που με ουσία στο παιχνίδι της και με ορθολογικό πλάνο έφτασε αργά και σταδιακά στην πρώτη τετράδα, κι από την άλλη Τσέλσι που ακόμα αναζητά τον εαυτό της χάνοντας όλο και περισσότερο έδαφος για να διαδώσει ό,τι μπορεί από τη φετινή χρονιά. Λίγο – πολύ δηλαδή ό,τι έδειξαν αμφότερες και στη μεταξύ τους συνάντηση, με τους Spurs να «διαβάζουν» πλήρως την αντίπαλό τους και να εδραιώνονται στην τέταρτη θέση με νίκη 2-0, αφήνοντας παράλληλα τους Μπλε στο -10 από την πρώτη πεντάδα…

Η πρώτη ήττα της Τσέλσι στο νέο γήπεδο της Τότεναμ μάλιστα έμελλε να προκύψει με οργανικό τρόπο. Παρά το κεφάτο ξεκίνημα των Μπλε άλλωστε που πήραν κατοχή και μέτρα στο γήπεδο, η Τότεναμ προοδευτικά άρχισε να ισορροπεί βγαίνοντας αλώβητη από το θετικό μα ανούσιο διάστημα της Τσέλσι που δεν μπορούσε απειλήσει σοβαρά την εστία του Φόρστερ.

Αντίθετα, εκείνοι που έριξαν την πρώτη βροντερή βολή ήταν οι Spurs όταν στο 27΄ο Χόιμπεργκ εξαπέλυσε δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τη μπάλα να αλλάζει προεία πάνω στον Φοφανά και να καταλήγει στο κάθετο δοκάρι του Κέπα. Η Τσέλσι στη συνέχεια απάντησε στο 43΄με δυνατό σουτ του Στέρλινγκ που εξουδετέρωσε ο Φόρστερ, με τα νέυρα να κορυφώνονται στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σε μια στιγμή που βρήκε τον Ζίγιεχ να αποβάλλεται σε πρώτο χρόνο για χτύπημα στον Έμερσον, αλλά την απόφαση να ανατρέπεται μέσω VAR.

Ακόμα και με έντεκα παίκτες ωστόσο για το β΄μέρος, η Τσέλσι βρέθηκε πίσω στο σκορ με το… καλησπέρα. Μόλις 23 δευτερόλεπτα μετά την επιστροφή των δυο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, ο Σκιπ έπιασε κεραυνό εκτός περιοχής και αιφνιδίασε πλήρως τον Κέπα για να ανοίξει λογαριασμό με τη φανέλα των Spurs. Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν βρει αυτό που αναζητούσαν και επένδυσαν σε μια (ακόμα) πιο συντηρητική προσέγγιση, καταστρέφοντας τελείως το μυαλό, την ψυχολογία, αλλά και το παιχνίδι των Μπλε.

Όσο και να προσπαθούσαν άλλωστε, οι παίκτες του Πότερ δεν έβρισκαν τρόπο για να αναπτυχθούν ορθολογικά και να επιβάλλουν κυριαρχία στο χορτάρι, με την Τότεναμ να διασφαλίζει με ευκολία το υπέρ της προβάδισμα. Και μια στημένη μπάλα αρκούσε για να αφανίσει εξ ολοκλήρου όποιες ελπίδες διατηρούσε η Τσέλσι για να γλιτώσει την ήττα.

Στο 82΄ο Σον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Ντάιερ έβγαλε ασίστ με κεφαλιά στον Χάρι Κέιν που με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έγραψε το 2-0, σφραγίζοντας τη νίκη. Στα λεπτά που απέμεναν η Τσέλσι δεν έβγαλε κανέναν σφυγμό και παραδόθηκε σε ακόμα ένα αρνητικό αποτέλεσμα, το πέμπτο κατά σειρά στην Premier League που δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο την αποστολή της για ευρωπαϊκή έξοδο.

Τότεναμ (Αντόνιο Κόντε): Φόρστερ, Ρομέρο, Ντάιερ, Λενγκλέ, Έμερσον, Ντέιβις, Χόιμπεργκ, Σκιπ, Κουλουσέφσκι (79΄Σον), Ριτσάρλισον, Κέιν

Τσέλσι (Γκρέιαμ Πότερ): Κέπα, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (19΄Φοφανά), Κουλιμπαλί, Τσίλγουελ, Έντσο Φερνάντες, Λόφτους Τσικ (62΄Μάουντ), Στέρλινγκ (83΄Ομπαμεγιάνγκ), Ζοάο Φέλιξ (83΄Μούντρικ), Ζίγιεχ (62΄Ζακάρια), Χάβερτς