28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Πέρασε η ΑΕΛ που έμεινε όρθια στο Αμμόχωστος (1-1)

By on 2 Μαρτίου, 2023 0 1385 Views

Πρόκριση με… καρδιά Λεόντων»! Η ΑΕΚ  κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του κυπέλλου μένοντας στην ισοπαλία 1-1 με τη Ν.Σαλαμινα  στο «Αμμόχωστος» και σε συνδυασμό της νίκης με 1-0 στο γήπεδο της, εξασφάλισε την παρουσία της στους «4». Άντεξε στην πίεση οι «Λέοντες», «έπεσε» με το κεφάλι ψηλά αυτή του Σάββα Πουρσαϊτίδη.
Το σκορ (1-0) άνοιξαν οι φιλοξενούμενοι στο 20’ με τον Ντέγοεστ με κοντινό πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από ασίστ του Τζάλμα, όμως η απάντηση από τους γηπεδούχους ήταν άμεση. Στο 27’ ο Λέουκο έκανε τη σέντρα και ο Τσίκο με προβολή στο δεύτερο δοκάρι ισοφάρισε σε 1-1, σκορ το οποίο έκλεισε το α’ μέρος.
Στην επανάληψη, ο Ντορεγκαράι βρήκε δίκτυα στο 70’ ωστόσο το γκολ του ορθά ακυρώθηκε γιατί ήταν σε θέση οφσάιντ.
Κάπως έτσι, η Ν.Σαλαμινα όσο κι’ αν προσπαθούσε να βρει το τέρμα που θα έστελνε το ματς στην παράταση, η ΑΕΛ τόσο έκλεινε τους χώρους παίρνοντας μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά με το τελικό 1-1, σε συνδυασμό με τη νίκη (1-0) στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» με συνολικό σκορ 2-1.

Να.Σαλαμινα (Πουρσαϊτίδης): Μελίσσας, Άδωνη (25′ Λέουκο), Μαλεκκίδης, Ντάτκοβιτς, Οφόρι, Καρλίτος (83′ Φελίπε), Μάντζεκ (83′ Τιάγκο), Μιγκελίτο (70′ Σαλαλίχ), Μποτεάκ (70′ Κλίμοβιτς), Τσίκο, Ντορεγκαράι.
Στον πάγκο: Κίσσας, Κατσικάς, Κουμουρής, Φράγκος, Νικολάου, Μαργκάσα, Βίκτωρος. 

ΑΡΛ(Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Τεϊσέιρα, Ντέγοεστ, Τζάλμα, Ζντραφκόφσκι, Παπαφώτης (53′ Τσιμπόλα), Τσέρνιχ (72′ Μιραλάς), Κατσανίκλιτς, Κάσα, Ρομό (72′ Μπεραχίνο).
Στον πάγκο: Κυριάκου, Φραντζής, Σιλβέστρος, Μιλιντσεάνου, Μεντόζα, Κολιάς, Ιωάννου, Μπιλοβάρ, Νεοφύτου. 

ΣΚΟΡΕΡ: Τσίκο (27′) / Ντέγοεστ (20′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαλεκκίδης, Οφόρι (2), Μποτεάκ / Παντελή, Μιραλάς, Γιανέφσκι.

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Nasca Luigi
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Γερασίμου Παναγιώτης