8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • FA Cup: Με ανατροπή στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκλεισμός – σοκ για Τότεναμ και Σαουθάμπτον

FA Cup: Με ανατροπή στα προημιτελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αποκλεισμός – σοκ για Τότεναμ και Σαουθάμπτον

By on 2 Μαρτίου, 2023 0 426 Views

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε με ανατροπή την Γουέστ Χαμ με 3-1 και πέρασε στα προημιτελικά του FA Cup. Αποκλεισμοί – σοκ για Τότεναμ και Σαουθάμπτον.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του League Cup υποδέχτηκε την Γουέστ Χαμ στο «Ολντ Τράφορντ» για τους «16» του FA Cup, έμεινε πίσω στο σκορ, όμως έκανε ακόμα μια ανατροπή, επικράτησε με 3-1 και πέρασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. «Λυτρωτής» ο Γκαρνάτσο στο 90′, έβαλε το «κερασάκι» στις καθυστερήσεις ο Φρεντ.

Το ματς ξεκίνησε με χαμηλό ρυθμό και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τα Σφυριά. Στο 23′ ο Αντόνιο βγήκε τετ α τετ με τον Ντε Χέα αλλά ο Ισπανός του είπε «όχι». Οι Λονδρέζοι… πάγωσαν το «Ολντ Τράφορντ» στο 55′ όταν ο Έμερσον βρήκε τον Μπενραχμά μέσα στην περιοχή και ο Αλγερινός με φανταστικό πλασέ εκτέλεσε τον Ντε Χέα.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι από εκεί και πέρα κυριάρχησαν. Στο 72′ ο Κασεμίρο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπρούνο αλλά το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ. Στο 77′ ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός εκτέλεσε κόρνερ και ο Αγκέρ άθελα του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 90′ ο 18χρονος Γκαρνάτσο με πλασέ μέσα από την περιοχή ολοκλήρωσε την ανατροπή και στο 90+5′ ο Φρεντ με δυνατό σουτ μετά από στρώσιμο του Βέγκχορστ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Εκτός τουρνουά έμεινε από τη φάση των «16» η Τότεναμ. Οι Σπερς παρουσιάστηκαν… μέτριοι στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σέφιλντ, δεν ήταν απειλητικοί και εν τέλει ηττήθηκαν με 1-0. Για τους γηπεδούχους ο Εντιαγέ πέτυχε το «χρυσό» γκολ στο 79′.

Απροσδόκητος αποκλεισμός και για την Σαουθάμπτον. Οι Άγιοι έχασαν με 2-1 στο «St. Mary’s Park» από την Γκρίμσμπι της τέταρτης κατηγορίας, η οποία βρήκε δις τον δρόμο προς τα δίχτυα από ισάριθμες εκτελέσεις πέναλτι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση

Τα αποψινά (1/3) αποτελέσματα του FA Cup:

  • Σαουθάμπτον-Γκρίμσμπι 1-2
  • Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ 1-0
  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ 3-1
  • Μπέρνλι-Σέφιλντ 1-0