6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Nίκη ελπίδας για τον 5ο Απόλλωνα.(αποβλήθηακν Ρομπερζ-Ντέγοεστ)

Nίκη ελπίδας για τον 5ο Απόλλωνα.(αποβλήθηακν Ρομπερζ-Ντέγοεστ)

By on 6 Μαρτίου, 2023 0 15717 Views

Το αήττητο της ΑΕΛ στο νέο γήπεδο της Λεμεσού έλαβε τέλος και αυτό οφείλεται στον συμπολίτη της! Ο Απόλλων επικράτησε με 2-0 στο ντέρμπι στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», σκοράροντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον Πίττα στο 11’ και με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κολ στο 82’. Οι δύο ομάδες ολοκλήρωσαν το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντέγοεστ και Ρομπέρζ στο 68’, οι οποίοι μετά από σύρραξη…έπαιξαν μπουνιές! Μετά τη νίκη του ο Απόλλωνας τερμάτισε οριστικά στην 5η θέση στο φινάλε της πρώτης φάσης, ενώ η ΑΕΛ θα παραμείνει στην 8η εάν η Ανόρθωση δεν νικήσει αύριο τον Άρη…

Ήταν η τρίτη σερί επιτυχία με τον Μποκτάν Αντόνε στον πάγκο, με τον Ρουμάνο τεχνικό να είναι «απόλυτος». Παράλληλα ο Απόλλωνας υποχρέωσε την ΑΕΛ στην πρώτη της ήττα στο νέο της «σπίτι».

Ο Πίττας και ο Κολ υπέγραψαν τη νίκη για τους κυανόλευκους που τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, όπως και η ΑΕΛ. Ρομπέρζ και Νταγοέστ συνεπλάκησαν και «πλήρωσαν» το διαπληκτισμό τους με αποβολή.

Ο Απόλλωνας στην πρώτη ουσιαστικά του ευκαιρία βρήκε δίχτυα με τον Πίττα (11΄) από κοντά να μετουσιώνει σε γκολ την πολύ ωραία προσπάθεια και την εναλλαγή της μπάλας από τους Ίλιεφ και Βα με τον δεύτερο να δίνει έτοιμο γκολ στον Κύπριο επιθετικό που έφθασε τα 12 γκολ και βρίσκεται ένα γκολ πίσω από το ρεκόρ καριέρας του στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει, είχε την κατοχή αλλά ο Απόλλωνας ήταν πιο επικίνδυνος όταν έβγαινε στην κόντρα με τον πολύ καλό Ουάρντα. Φυσικά και η ΑΕΛ είχε τις ευκαιρίες της, όμως ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε παρών, όποτε χρειάστηκε στα σουτ των γαλαζοκιτρίνων.

Στην επανάληψη δεν υπήρξαν πολλές φάσεις αλλά τα… αίματα άναψαν στο 67΄ όταν ο Ρομπέρζ και Ρομό τα είπαν σε έντονο ύφος, με τον Νταγοέστ να πιάνεται στα χέρια με τον αμυντικό του Απόλλωνα και να αποβάλλονται.

Και παρά την πίεση της ΑΕΛ, ο Κολ στο 82΄ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, το οποίο κράτησε ως το τέλος και πήρε νίκη… ελπίδας για ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΑΕΛ: Ολιβέιρα, Τεϊσέιρα, Ντέγοεστ, Κάσα, Παντελή, Τσιμπόλα (86′ Τεϊσέιρα), Ζντραβκόφσκι (79′ Παπαφώτης), Ντζιάλμα, Τσέρνιχ (46′ Ρόμο), Μιραλάς (63′ Μεντόζα), Μπεραχίνο (79′ Μιλοβάρ).

Στον πάγκο: Κυριάκου, Φραντζής, Παπαφώτης, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Μιλιντσεάνου. Μεντόζα, Κόλιας, Μπιλοβάρ, Νεοφύτου, Κοντινέλα, Ρόμο.

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Χάμπος, Σαχάρ, Ίλιεφ (72′ Σπόλιαριτς), Βα (84′ Χέντι), Ουάρντα (90+6′ Ζήνωνος), Ντόνιο (46′ Κολ), Πίττας (90+6′ Ντιγκινί).

Στον πάγκο: Λοΐζου, Δημητρίου, Χουσαΐν, Σπόλιαριτς, Ντιγκινί, Μαυρίας, Γιόστεν, Κολ, Ζήνωνος, Αυγουστή, Χέντι.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιραλάς (6η), Παντελή, Τσιμπόλα (8η) / Ουάρντα, Ζήνωνος

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ντέγοεστ (68′) / Ρομπέρζ (68′)

ΣΚΟΡΕΡ: 11′ Πίττας, 82′ Κολ

ΘΕΑΤΕΣ: 2779 εισιτήρια

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας

4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Ghersini Davide

AVAR: Ηροδότου Ξένια

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος