20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Χάαλαντ ο… εκπορθητής, λύτρωσε τους Πολίτες από την άσπρη βούλα

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Σίτι 0-1: Χάαλαντ ο… εκπορθητής, λύτρωσε τους Πολίτες από την άσπρη βούλα

By on 11 Μαρτίου, 2023 0 501 Views

«Απόδραση» με υπογραφή Χάαλαντ! Το γκολ – πέναλτι του Νορβηγού στο 78΄αρκούσε για να χαρίσει το τρίποντο στη Μάντσεστερ Σίτι που «γκρέμισε» το οχυρό της Κρίσταλ Πάλας (0-1) και πλησίασε στο -2 από την κορυφή.

Πρόκειται για μια έδρα που στο παρελθόν έχει προβληματίσει σε ανεξήγητο βαθμό τη Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρδιόλα. Ήταν τέτοια εποχή μάλιστα πίσω στο 2022 όταν η Κρίσταλ Πάλας την είχε κρατήσει στο μηδέν (0-0) για να αναπτερώσει τις ελπίδες τίτλου της Λίβερπουλ, δίνοντας νέα ενδιαφέρον στη μάχη της Premier League. Και η αλήθεια είναι πως για 78 λεπτά η Σίτι έβλεπε μια αναβίωση του περσινού εφιάλτη. Μια στιγμή ωστόσο αρκούσε για να χρίσει «εκπορθητή» τον Χάαλαντ, ο οποίος με γκολ από την άσπρη βούλα βοήθησε τους Citizens να αλώσουν το «οχυρό» των Λονδρέζων και να βρεθούν προσωρινά στο -2 από την κορυφή.

Μέχρι να φτάσουμε βέβαια στην… Κερκόπορτα, το «Selhurst Park» αποτέλεσε ξανά τόπο μαρτυρίου για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα. Παρά το ζωηρό ξεκίνημα άλλωστε με αποκορύφωμα το σουτ του Γκρίλις που πέρασε λίγο δίπλα από την εστία (4΄), η Σίτι τα βρήκε σκούρα στο μεγαλύτερο διάστημα και περιορίστηκε σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας που δεν μπορούσε να αποβεί απειλητική απέναντι στην οργανωμένη άμυνα των Λονδρέζων.

Έπρεπε μάλιστα να φτάσουμε στο 28΄για να δούμε ξανά τη Σίτι να φτάνει κοντά στο γκολ, όταν ο Χάαλαντ έκανε την προβολή στη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα του Ακέ με τη μπάλα όμως να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Πλήρως αποκομμένος μέχρι τότε από το υπόλοιπο σύνολο, ο Νορβηγός πάτησε απότομα γκάζι και απείλησε ξανά δυο λεπτά αργότερα, αρχικά με σέντρα – σουτ που εξουδετέρωσε δύσκολα ο Γκουάιτα, προτού πάρει το ριμπάουντ για να στείλει τη μπάλα άουτ από θέση βολής.

Μετά το πεντάλεπτο ανάκαμψης ωστόσο η Σίτι επέστρεψε στους χαμηλούς ρυθμούς και μάλιστα γλίτωσε από γκολ της Πάλας, όταν στο 34΄ο Ζαχά δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα για να μετουσιώσει σε κάτι παραπάνω μια κόντρα επίθεση των γηπεδούχων. Η εικόνα του αγώνα δεν έμελλε να αλλάξει στο δεύτερο μέρος, με τους Πολίτες να πασχίζουν να βρουν χώρους απέναντι στην «οχυρωμένη» Πάλας.

Μια δυνατή εκτέλεση φάουλ που εξουδετέρωσε ο Γκουάιτα (57΄) κι ένα άστοχο σουτ του Άλβαρες (60΄) ήταν οι μοναδικές στιγμές κινδύνου που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι φλέρταραν με ακόμα μια απώλεια βαθμών στο Λονδίνο απέναντι στο σύνολο του Βιεϊρά. Μια στιγμή απερισκεψίας ωστόσο αρκούσε για να της προσφέρει τη λύση.

Στο 77΄ο Ολίσε αιφνιδιάστηκε από μια γρήγορη εκτέλεση κόρνερ της Σίτι και ακολούθως γκρέμισε τον Γκουντογκάν μέσα στην περιοχή, με τον Χάαλαντ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του πέναλτι και να ανοίγει το σκορ δευτερόλεπτα αργότερα. Ο χρόνος πλέον δεν ήταν αρκετός για την Πάλας να ισοφαρίσει, με τους Citizens να δείχνουν απόλυτα ικανοποιημένοι με αυτό το 1-0 το οποίο φρόντισαν να διασφαλίσουν μέχρι και το τελικό σφύριγμα.

Κρίσταλ Πάλας (Πατρίκ Βιεϊρά): Γκουάιτα, Κλάιν (71΄Γουόρντ), Άντερσεν, Γκουέχι, Μίτσελ, Μιλιβόγιεβιτς (61΄Αχάμαντα), Λοκόνγκα, Σλουπ (Έζε), Ολίσε, Ζαχά, Αγιού (80΄Έντουαρντ)

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς (89΄Γουόκερ), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Γκουντογκάν, Ρόδρι, Γκρίλις, Μπερνάρντο Σίλβα (78΄Ντε Μπρόινε), Φόντεν (58΄Αλβάρες), Χάαλαντ