28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Tέλειωσε το όμορφο ταξίδι της ΑΕΚ!Έχασε από την Γουέστ Χαμ ,αποβολή πάλι για τον Λέδες

Tέλειωσε το όμορφο ταξίδι της ΑΕΚ!Έχασε από την Γουέστ Χαμ ,αποβολή πάλι για τον Λέδες

By on 17 Μαρτίου, 2023 0 1219 Views

Το πολύ όμορφο ταξίδι της ΑΕΚ… σταμάτησε στο Λονδίνο. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο και είχε τελικό προορισμό την Αγγλική πρωτεύουσα μέσα του Μάρτη. Η ομάδα της Λάρνακας δέχθηκε νέα ήττα από τη Γουέστ Χαμ, αυτή τη φορά με 4-0, με την ευρωπαίκή της πορεία να σταματάει στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Τα γκολ των γηπεδούχων σημείωσαν ο Σκαμάκα στο 20΄, ο Μπόουεν στο 47΄ και στο 49΄ και ο Μουμπάμα στο 65΄. Το συγκρότημα του Όλτρα τελείωσε το παιχνίδι με δέκα ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Λέδες με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 45΄.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι και αφού «απείλησαν» για πρώτη φορά στο 6΄, όταν το σουτ του Σκαμάκα «έφυγε» έξω, 14 λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ. Έγινε λάθος στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ, η μπάλα έφτασε στην κατοχή των γηπεδούχων, με το Σκαμάκα να είναι ο τελικός αποδέκτης της μπάλας και με σουτ να νικάει τον Πίριτς, κάνοντας το 1-0.

Ακολούθως, ακυρώθηκε γκολ του Σκαμάκα για οφσάιντ στο 24΄, ενώ για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε γκολ και του Νεμάνια Νίκολιτς έξι λεπτά αργότερα. Και στις δύο περιπτώσεις σωστά δεν μέτρησε το γκολ.

Στο 37΄ ο Φορνάλς είδε την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι του Πίριτς, μετά από ωραίο φαλτσαριστό σουτ, ενώ στο 45΄ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Λέδες για πάτημα στο Φορνάλς κι ενώ αρχικά είχε παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα.(δεύτερη συνεχόμενη κόκκινη για τον μέσο της ΑΕΚ αφού αποβλήθηκε και στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα)

Ο διαιτητής κλήθηκε στο on field review κι άλλαξε την απόφασή του, με την ΑΕΚ να μένει με δέκα παίκτες.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Φουριόζα μπήκε στο δεύτερο μέρος η Γουέστ Χαμ και μέσα σ’ ένα τρίλεπτο αύξησε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Στο 47΄ και μετά από σουτ του Σκαμάκα, ο Πίριτς έκανε την απόκρουση, με τον Μπόουεν να παίρνει «ριμπάουντ» και να διπλασιάζει τα τέρματά της ομάδας του, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κρέσγουελ, έκανε το 3-0.

Οι Άγγλοι, εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους πλεονέκτημα, ήταν κυρίαρχοι στον αγωνιστικό χώρο και στο 65΄ έκαναν τέσσερα τα τέρματά τους με κοντινό πλασέ του Μουμπάμα.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί, σταδιακά ο ρυθμός έπεσε. Έτσι τίποτα δεν διαφοροποιήθηκε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε τη Γουέστ Χαμ να επικρατεί για δεύτερη φορά της ΑΕΚ, αυτή τη φορά με 4-0, παίρνοντας παράλληλα την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Τζόνσον, Ζουμά (68΄ Λάινγκ), Ογκμπόνα, Κρέσγουελ, Φορνάλς, Λαντσίνι, Σούτσεκ (68΄ Ποτς), Πακετά (54΄ Ινγκς), Μπόουεν (54΄ Κορνέ), Σκαμάκα (54΄ Μουμπάμα).

Στον πάγκο: Χέγκι, Ανάνγκ, Κορνέ, Ινγκς, Μπενραχμά, Κέχρερ, Αγκουέρντ, Έμερσον, Ράις, Λάινγκ, Ποτς, Μουμπάμα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Κάσας, Εγγλέζου, Γκονζάλεθ (46΄ Χριστοφόρου), Τόμοβιτς, Λέδες, Μάμας, Όιερ (66΄ Πονς), Γιάκολις (66΄ Άλτμαν), Ναούμ (81΄ Φαράζ), Νίκολιτς (66΄ Λόπες).

Στον πάγκο: Τούμπας, Στυλιανίδης, Τρισκόφσκι, Φαράζ, Λόπες, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Χριστοφόρου, Ανδρέου, Άλτμαν.

Κίτρινες Κάρτες: Μουμπάμα.

Κόκκινες κάρτες: Λέδες (απευθείας).

Διαιτητής: Γκεόργκι Καμπάκοφ (Βουλγαρία).

Βοηθοί διαιτητές: Μάρτιν Μαργκαρίτοφ, Ντίγιαν Βάλκοφ (Βουλγαρία).

Τέταρτος διαιτητής: Ράντοσλαβ Γκιντσένοφ (Βουλγαρία).