6 Μαΐου, 2024
  • 6 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΘΕΜΑΤΑ
  • Να καταρτιστεί πλάνο δράσης για να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της η παθογένεια των επεισοδίων (σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο)

Να καταρτιστεί πλάνο δράσης για να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της η παθογένεια των επεισοδίων (σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο)

By on 27 Μαρτίου, 2023 0 423 Views

Έκτακτη σύσκεψη υπό την Υπουργό Δικαιοσύνης για τα επεισόδια στο «Ελευθερία» – Καταζητείται ένα πρόσωπο – Έκθεση γεγονότων από την Αστυνομία ενώπιον της Υπουργού – «Μόνο και μόνο το ότι έχουμε τραυματίες Αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντως είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει»

Στον απόηχο των ντροπιαστικών επεισοδίων που έλαβαν χώρα την Κυριακή εντός και εκτός του κλειστού γηπέδου «Τάσσος Παπαδόπουλος Ελευθερία», η Υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Προκοπίου, συγκάλεσε σύσκεψη με τον Αρχηγό Αστυνομίας.Advertisement

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη, ο οποίος μίλησε σήμερα το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο, η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 και κατά τη διάρκεια της θα τεθούν επί τάπητος τα όσα συνέβησαν και θα μελετηθούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι πρόκειται για μια διαχρονική παθογένεια. «Είναι απαράδεκτο εν έτη 2023, να παρατηρούνται φαινόμενα, όπως τα χθεσινά. Θα πραγματοποιθείς σήμερα μια σύσκεψη με την Υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά είναι και το πλάνο δράσης που θα καταρτιστεί, για να δούμε πως αυτή παθογένεια πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της. Είναι απαράδεκτο ο αθλητισμός να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άτομα των σωμάτων ασφαλείας να τραυματίζονται. Πολλές φορές ακούμε συμπολίτες μας, φοβάμαι να πάω στο γήπεδο με το παιδί μου».

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα εξεταστούν εισηγήσεις και μέτρα και αναμένεται μετά τη σύσκεψη να υπάρξουν ανακοινώσεις.

«Η Υπουργός Δικαιοσύνης αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για τις αποφάσεις που θα ληφθούν και να ολοκληρώσουμε αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησε και ενδεχομένως να υπήρξαν λάθη και παραλήψεις», σημείωσε ο κύριος Λετυμπιώτης.

Περιμένει την έκθεση γεγονότων η Υπουργός – «Καταζητείται 3ο πρόσωπο»

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις της σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν είναι νέο αλλά όσο περνάει ο καιρός γίνεται χειρότερος. Μάλιστα ανέφερε ότι πέραν των δύο συλλήψεων, καταζητείται και τρίτο πρόσωπο από την Αστυνομία που φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια.

«Το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει κλειστό σύστημα παρακολούθησης. υτό είναι ένα αίτημα της αστυνομίας. Μπορεί να υπάρχει μερίδιο ευθύνης της Αστυνομίας, αυτό θα το εξετάσουμε πώς έγινε. Αλλά πρέπει ομοσπονδίες και γήπεδα να επενδύσουν σε καλύτερες υποδομές που θα βοηθήσουν στο έργο της αστυνομίας. Τώρα τι συμβαίνει; Σταμάτησαν τα δύο λεωφορεία και ψάχνουν με τις δικές τους κάμερες για να δουν αν μπορούν να ταυτοποιήσουν κάποια πρόσωπα. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετιά εάν υπήρχε ένα σωστό σύστημα παρακολούθησης».

Ερωτηθείσα εάν τελικά δε λειτούργησε η εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου, η ίδια το διέψευσε λέγοντας ότι «κάποιοι αρνήθηκαν να δείξουν κάρτα οπαδού, υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες, τελικά μπήκαν, ενώ μπήκαν και κάποιοι άλλοι παράνομα». Δε θέλησε να επεκταθεί σε λεπτομέρειες λέγοντας ότι «Πρέπει να δω την έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας», τονίζοντας παράλληλα ότι αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τα φαινόμενα αυτά να μην ξανασυμβούν.

Επεσήμανε δε ότι «Μόνο και μόνο το ότι έχουμε τραυματίες Αστυνομικούς εν ώρα καθήκοντως είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει σε τέτοιου είδους επεισόδια. Αλλοίμονο αν ο αστυνομικός/ η αστυνομικός πάνε στη δουλειά τους και φεύγουν τραυματισμένοι».

πηγή: cyprustimes