20 Μαΐου, 2024
  • 20 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Νάπολι – Μίλαν 0-4: «Πάρτι» στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και… μήνυμα για το Champions League

Νάπολι – Μίλαν 0-4: «Πάρτι» στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και… μήνυμα για το Champions League

By on 3 Απριλίου, 2023 0 281 Views

Η πρωταθλήτρια Μίλαν «προσγείωσε» απότομα την πρωτοπόρο Νάπολι την συνέτριψε με 4-0 στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» και έστειλε το… μήνυμα της ενόψει των μεταξύ τους παιχνιδιών για τους «8» του Champions League! Μετά από τρία ματς χωρίς νίκη οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι επέστρεψαν στα τρίποντα και ανέβηκαν εκ νέου στην τρίτη θέση της Serie A. Έλαμψαν Λεάο και Ντίαθ, ενώ ο Κβαρατσχέλια κινήθηκε σε ρηχά νερά.

Η Μίλαν ήταν ανώτερη από το πρώτο μέρος. Στο 3′ ο Ερναντέζ έκανε το γύρισμα, ο Ντίαθ σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Μέρετ δεν ανησύχησε. Στο 5′ ο Ερναντέζ δοκίμασε δύο φορές το πόδι του εκτός περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα. Η Νάπολι είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 7′ όταν ο Ζιελίνσκι γύρισε την μπάλα αλλά ο Σιμεόνε αστόχησε.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι μπλόκαρε τους γηπεδούχους και στο 16′ άνοιξε το σκορ. Εξαιρετική πάσα του Ντίαθ, ο Λέαο βγήκε τετ α τετ με τον Μερέτ, έσκαψε την μπάλα από πάνω του και άνοιξε το σκορ με ένα φανταστικό γκολ. Στο 25′ ο Μπενασέρ έβγαλε τη σέντρα, στην προσπάθεια του να απομακρύνει ο Κιμ έστρωσε την μπάλα στον Ντίαθ, ο οποίος με εντυπωσιακή ντρίμπλα άδειασε τον Ρούι και πλάσαρε τον Μερέτ.

Στο ίδιο τέμπο κύλησε και το δεύτερο ημίχρονο. Στο 49′ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση των Ροσονέρι και κάθετη μπαλιά του Μπενασέρ ο Ζιρού εκτέλεσε από διαγώνια θέση, αλλά αστόχησε. Στο 59′ ο Τονάλι άνοιξε την μπάλα στον Λεάο, ο Πορτογάλος πέρασε τον Ραχμάνι και με φανταστικό τελείωμα από διαγώνια θέση «τίναξε» τα δίχτυα του Μερέτ. Στο 66′ ο Σαλεμάκερς έκανε φοβερή ατομική ενέργεια, άδειασε Κιμ – Ραχμάνι και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μερέτ για το 0-4, το οποίο έμεινε μέχρι το φινάλε.

Νάπολι: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ρούι, Ανγκισά, Λομπότκα (68′ Ελμάς), Ζιελίνσκι (68′ Εντομπελέ), Πολιτάνο (68′ Λοσάνο), Σιμεόνε (77′ Ρασπαντόρι), Κβαρατσχέλια

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερνάντεζ, Μπενασέρ (83′ Μπακαγιόκο), Τονάλι, Ντίαθ (57′ Σαλεμάκερς), Κρούνιτς (83′ Ντε Κετελάρ), Λεάο (74′ Οριγκί), Ζιρού (74′ Ρέμπιτς)

Βαθμολογία:

serie a table