19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Ο Τρισκοφσκι κράτησε την ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου.Στο 88′ έκανε το 2-2 κόντρα στο ΑΠΟΕΛ που έμεινε από δυνάμεις…

Ο Τρισκοφσκι κράτησε την ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου.Στο 88′ έκανε το 2-2 κόντρα στο ΑΠΟΕΛ που έμεινε από δυνάμεις…

By on 3 Απριλίου, 2023 0 1765 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στην ΑΕΚ και το ΑΠΟΕΛ.
Οι δύο ομάδες μετά από μια ματσάρα στην Αρένα εξήλθαν ισόπαλες 2-2, η διαφορά τους διατηρήθηκε στους 4 βαθμούς και… κερδισμένος βρήκε ο Αρης  ο οποίος… βγάζει την 3η αγωνιστική όντας δύο βαθμούς από την κορυφή.
Πολύ νωρίς στο 10ο λεπτό η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Γκιούρτσο αλλά πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Κβιλιτάια ισοφάρισε σε 1-1 στο 11’.
Ο Γεωργιανός δεν έμεινε εκεί. Με καρφωτή κεφαλιά στο 37’ έκανε το 2-1 και το ΑΠΟΕΛ κρατούσε τη νίκη μέχρι και το 88ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο ο Ναούμ έκανε εξαιρετική ενέργεια, έδωσε έτοιμο γκολ στον Τρισκόφσκι ο οποίος του είπε ευχαριστώ διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Καρώ απείλησε με κεφαλιά μετά από κόρνερ, όμως ο Πίριτς ήταν στην κατάλληλη θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Η ΑΕΚ στο 10′ άνοιξε το σκορ με το βολέ του Γκιούρσκο, μετά από σέντρα του Φαράζ στο δεύτερο δοκάρι, όμως τα πανηγύρια έσβηναν γρήγορα αφού το ΑΠΟΕΛ απάντησε στο 11′, μετά το γύρισμα του Φεράρι στην περιοχή του Πίριτς και ο προβολή του Κβιλιτάϊα

Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και κυριάρχησαν στο γήπεδο.

 Ντάλσιο στο 19′ βρέθηκε μόνος με τον Πίριτς όμως το σουτ του σταμάτησε στον Βόσνιο κίπερ. Στο 31′ ήταν η σειρά του Μαρκίνιος να απειλήσει την αντίπαλη εστία, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Το ΑΠΟΕΛ στο 37′ πήρε κεφάλι στο σκορ, όταν μετά από σέντρα του Φεράρρι, ο Κβιλιτάϊα νίκησε με κεφαλιά τον Πίριτς για το 1-2.

Λίγο πριν το 45′ ο Φαράζ από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Μπέλετς, στην πρώτη ευκαιρία της ΑΕΚ μετά το γκολ στο 10′.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ:

Η πρώτη ευκαιρία στην επανάληψη ήταν για την ΑΕΚ, όταν ο Γκιούρσκο στο 51′ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, καθυστέρησε να τελειώσει την φάση και πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το ΑΠΟΕΛ στο 52′ είχε την πρώτη τελική στο Β’ ημίχρονο, με τον Πίριτς να αποκρούει το σουτ του Ντογκαλά.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Μπεν προσπάθησε να νικήσει τον αντίπαλο κίπερ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Η ΑΕΚ είχε την κατοχή στο τελευταίο εικοσάλεπτο και γυρόφερνε την περιοχή του ΑΠΟΕΛ που οπισθοχώρησε και αρκετοί παίκτες του έμειναν από δυνάμεις , χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά.

Τελικά στο 88′ ο Ναούμ έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο συνήθης ύποπτος Ιβάν Τρισκόφσκι με κοντινό πλασέ έγραψε το 2-2 και κράτησε την ΑΕΚ στη μάχη του τίτλου.

Μάλιστα στα τελευταία λεπτά η ΑΕΚ απείλησε και για τρίτο γκολ, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή.

Το ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερο στο Α ημίχρονο όμως μετά το 60 έδωσε γήπεδο στην ΑΕΚ που το πίεσε και στο τέλος πλήρωσε την τακτική του στο β ημιχρονο

ΑΕΚ :Πίριτς, Γκονζάλεθ, Σανχούρχο (80′ Ναούμ), Φαράζ (80′ Νίκολιτς), Λόπες (48′ Τρισκόφσκι), Γκαρσία, Μιλίτσεβιτς, Ροσάλες, Πονς, Γκιούρτσο (70′ Γκρόμοφ), Άλτμαν (70′ Γιάκολις)
Στον πάγκο: Γκόρντιτς, Τούμας, Κάσας, Τρισκόφσκι, Γκρόμοφ, Εγγλέζου, Χριστοφόρου, Ναούμ, Ανδρέου, Γιάκολις, Μάμας, Νίκολιτς

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Καρώ, Φεράρι, Βιγιαφάνες (90+1′ Ντβάλι), Κβιλιτάια (77′ Μακέντα), Κρέσπο, Σούσιτς, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (77′ Εφραίμ), Σαρφό, Ντογκαλά (65′ Μπεν)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ,, Σατσιάς, Ηλία, Μπεν, Τζιάμα, Μακέντα, Δώνης

ΣΚΟΡΕΡ: 10′ Γκιούρτσο 88’Τρισκοφσκι /11′, 37′ Κβιλιτάια
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νίκολιτς,Γκαρσία/Φεράρι,Ντογκαλα,

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 4651

Διαιτητής: Putros Sandi Dhia Jirjis
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Kronlykke Ole
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Risum Rene
4ος Διαιτητής: Χατζηβασιλείου Θωμάς
VAR: Redder Mikkel
ΑVAR: Καλογήρου Μάριος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης