19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Έκανε τα εύκολα δύσκολα το ΑΠΟΕΛ στην μάχη του τίλου!Έχασε ματς που ήταν στο χέρι του…

Έκανε τα εύκολα δύσκολα το ΑΠΟΕΛ στην μάχη του τίλου!Έχασε ματς που ήταν στο χέρι του…

By on 4 Απριλίου, 2023 0 8173 Views

Το ΑΠΟΕΛ ήταν εξαιρετικό για περίπου μία ώρα στην ΑΡΕΝΑ αλλά δεν κατάφερε ούτε αυτή την φορά να κερδίσει και πλέον η διαφορά από τον Άρη που είναι στη 2η θέση μειώθηκε στους 2 βαθμούς.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο. Παρά το γκολ που δέχθηκε κόντρα στη ροή του αγώνα, αντέδρασε με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Κβιλιτάια πέτυχε δυο πολύ ωραία γκολ και θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ η ομάδα της Λευκωσίας. Μια νίκη στο χθεσινό παιχνίδι την οποία κρατούσε το ΑΠΟΕΛ θα του έδινε σαφές προβάδισμα στην μάχη του τίτλου αλλά την έχασε και πλέον το πρωτάθλημα γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Αυτό όμως δεν αλλάζει την ουσία. Το ΑΠΟΕΛ οπισθοχώρησε από το 60΄ και μετά. Σου έδινε την αίσθηση ότι δεν είχε δυνάμεις να συνεχίσει να παίζει καλά.Οι αλλαγές δεν βοήθησαν (Ο Μπεν Έδειξε ότι ήταν ανέτοιμος τελικά) γιατί όχι μόνο δεν δημιούργησαν επιθετικά αλλά δεν βοήθησαν και ανασταλτικά. Ο Μιλόγεβιτς δεν βοήθησε την μεσαία γραμμή με κάποιο πάικτη που θα βοηθούσε στην ανασταλτική λειτουργία με αποτέλεσμα η ΑΕΚ με τις αλαγές της να φαίνεται ότι έχει περισσότερες δυνάμεις και με την πίεση που ασκησε κατλάφερε να ισοφαρίασει. Η λογική έλεγε ότι μετά το 60΄το ΑΠΟΕΛ χρειάζετο βοήθεια μεσοαμυντικά για να αναχαιτίσει την αντίδραση της ΑΕΚ αφού Ντάλσιο,Βιγιαφάνες, Σαρφό έδωσαν πολλές δυνάμεις στα πρώτα 60΄και έδειχναν κουρασμένοι και αβοήθητοι οπότε ένας φρέσκος ανασταλτικός μέσος θα μπορούσε να βοηθήσεις περισσότερο στην ρποσπάθεια δοαχείρισης του σκορ.

Ο Σέρβος προπονητής ετοίμασε πολύ καλά την ομάδα όπως φάνηκε αλλά τα χάλασε στην διαχείριση που έκανε στη διάρκεια του ματς. Η είσοδος του Μπεν στη θέση του Ντονγκαλά δεν είχε λογική και λειτούργησε αρνητικά αντί θετικά για το ΑΠΟΕΛ.

Βασικά, καμία αλλαγή του Μιλόγεβιτς δεν τον δικαίωσε. Χρειάζεται περισσότερη τόλμη και αυτοπεποίθηση για να έρθει το πρωτάθλημα. Η ομάδα μετρά τρεις διαδοχικές ισοπαλίες και για να κρατήσει την κορυφή χρειάζεται νίκες.

Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Απόλλωνα την ερχόμενη Δευτέρα στο ΓΣΠ και με τον Άρη στις 23 Απριλίου στη Λεμεσό. Δύο ματς που θα κρίνουν πολλά ενόψει και του δεύτερου γύρου των πλέι-οφ που θα κριθεί ο πρωταθλητής.