5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΛ 0-0:Θα κριθούν όλα στον επαναληπτικό

By on 5 Απριλίου, 2023 0 9112 Views

Ο Ολυμπιακός  και η ΑΕΛ έμειναν στο 0-0 στο Μακάρειο στον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου και το ποιος θα πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, θα ξεκαθαρίσει στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στο «ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ» την Τετάρτη 26 Απριλίου.
Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με την ΑΕΛ  να είναι καλύτερη στο πρώτο και τον Ολυμπιακό στο δεύτερο. Αμφότερες είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν, ωστόσο δεν τις εκμεταλλεύτηκαν, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι δύο τερματοφύλακες, Μολ και Μούριελ με σωτήριες επεμβάσεις. Μεγαλύτερη φάση στο ματς το δοκάρι του Χαραλάμπους στο 48’. Μελανό σημείο του αγώνα ο τραυματισμός του Κατσανίκλιτς στο 10’, με την αρχική εκτίμηση να κάνει λόγο για ρήξη χιαστών…

Χάνουν τον επαναληπτικό λόγω καρτών οι Μιραλάς και Μουκτάρης.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 3ο λεπτό μετά από μια εκτέλεση κόρνερ, πήγε να γίνει ένα μπέρδεμα στην περιοχή του Ολυμπιακού, με την φάση να τελειώνει όμως χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. 5 λεπτά μετά ο Μιραλάς έπιασε ένα δυνατό σουτ από μεγάλη απόσταση, με τον Μολ να απομακρύνει σε κόρνερ. Στο 9ο λεπτό ο Κατσανίκλιτς πέρασε εκτός αφού τραυματίστηκε με τον Χάσα να παίρνει την θέση του λίγα λεπτά μετά.

Στο 12ο λεπτό ο Μολ σταμάτησε τον Τσέρνιχ εκτός περιοχής με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα. Στο 15ο λεπτό ο Τεσέιρα έπιασε το σουτ μετά από εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Μολ ήταν στην σωστή θέση και μάζεψε την μπάλα.

Στο 21ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τεσέιρα λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του, με τον Ολυμπιακό τελικά να παίρνει άλλο ένα κόρνερ.

Ο Τσέρνιχ με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ στο 34ο λεπτό απείλησε την εστία του Ολυμπιακού, αλλά και σε αυτή την περίπτωση η μπάλα έφυγε έξω.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 39ο λεπτό όταν ο Μιραλάς έκανε το σουτ από πλάγια θέση κοντά στην μικρή περιοχή και ο Μολ με δύσκολη απόκρουση απομάκρυνε τον κίνδυνο για την ομάδα του. 3 λεπτά μετά ο Ολυμπιακός απάντησε στις ευκαιρίες όταν ο Ψύχας βρέθηκε πίσω από την άμυνα αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 48ο λεπτό ο Χαραλάμπους έπιασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι- με παρέμβαση Μούριελ, ενώ στο 55΄ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απογειώθηκε για να αποκρούσει ένα σουτ του Ψύχα! Μάλιστα στο επόμενο λεπτό σε εκτέλεση κόρνερ, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας σταμάτησε κεφαλιά του Μουκτάρη, βγάζοντας άλλη μια μεγάλη απόκρουση.

Στο 65ο λεπτό, ο Τσέρνιχ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις έξω, μετά από μια εκτέλεση κόρνερ. Στο 72΄ένα σουτ του Κα, άλλαξε πορεία και έφυγε κόρνερ. Στο 80ο λεπτό ο Κορομά έπιασε μια κεφαλιά αλλά ήταν σε δύσκολη θέση και έστειλε την μπάλα έξω.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μολ, Μουκτάρης, Έσελινγκ, Γκόρουπετς, Κυριάκου (69′ Ιωάννου), Ψύχας (69′ Πεχλιβάνης), Νάνι, Αλτσέους, Χαραλάμπους (64′ Κα), Καλίλι (87′ Ενόχ), Κορομά (87′ Γιακουμάκης).
Στον πάγκο: Τσαρλς, Λιασίδης, Μπάρντι, Σάλι, Κα, Δόσης, Ιωάννου, Πεχλιβάνης, Σλόγκαρ, Χέντρικς, Γιακουμάκης, Ενόχ. 

AEΛ: Μούριελ, Τεϊσέιρα, Ντέγοεστ, Φραντζής, Ντζάλμα, Τσιμπόλα, Ζντραβκόφσκι, Κατσανίκλιτς (14′ Κάσα), Μιραλάς (46′ Μεντόσα), Τσέρνιχ (88′ Μεντόγεβιτς), Ρόμο (75′ Μπεραχίνο).
Στον πάγκο: Ολιβέιρα, Μεντόγεβιτς, Κάσα, Μπεραχίνο, Παπαφώτης, Παντελή, Σιλβέστρος, Φιλίποβιτς, Μιλιντσεάνου, Μεντόσα, Μπιλοβάρ, Κοντινέλα. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μολ, Μουκτάρης (2) / Ντζάλμα, Μιραλάς (2η)

ΘΕΑΤΕΣ: 3545 εισιτήρια.
Διαιτητής: Marinelli Livio
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Serra Marco
AVAR: Αθανασίου Κυριάκος
Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος