19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0: Ανώτεροι αλλά άσφαιροι οι Μπλε κόντρα στους αποκαρδιωτικούς Reds

Τσέλσι – Λίβερπουλ 0-0: Ανώτεροι αλλά άσφαιροι οι Μπλε κόντρα στους αποκαρδιωτικούς Reds

By on 5 Απριλίου, 2023 0 4491 Views

Η Λίβερπουλ του βασικού Κώστα Τσιμίκα άνοιξε… ομπρέλα στον καταιγισμό ευκαιριών της Τσέλσι, η οποία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση μετά την απόλυση Πότερ αλλά κόλλησε στο μηδέν (0-0).

Σαν να έχουν ορκιστεί πως τα μεταξύ τους ανταμώματα θα λήγουν πάντα χωρίς γκολ. Το κοντέρ άλλωστε πλέον έγραψε τέσσερα σερί 0-0 στα μεταξύ τους ντέρμπι, αν και η αλήθεια είναι πως η Τσέλσι έκανε ό,τι περνούσε από χέρι της για να σπάσει αυτή τη μίνι παράδοση. Δυο ακυρωμένα γκολ, ατελείωτες φάσεις και μια εν γένει γεμάτη εμφάνιση ήταν το «ρεζουμέ» των Μπλε στην πρώτη τους απόπειρα να ορθοποδήσουν στην μετά Πότερ εποχή, αλλά ΆλισονVAR και αστοχία δεν τους επέτρεψαν να τα καταφέρουν. Και στο τέλος της βραδιάς ένα πνιχτό, ενοχικό χαμόγελο πιθανότατα να «δραπέτευσε» από τα χείλη των παικτών της Λίβερπουλ, οι οποίοι κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση και να αποφύγουν την ήττα κρατώντας μέχρι τέλους το 0-0.

Το ντέρμπι πάντως ξεκίνησε με υποσχέσεις για πολλά γκολ και ντεμαράζ ευκαιριών της Τσέλσι! Η Λίβερπουλ των αρκετών αλλαγών και με τον Κώστα Τσιμίκα στο βασικό σχήμα (αγωνίστηκε για 65 λεπτά) σαν να μπήκε… υπνωτισμένη στα πρώτα λεπτά και γλίτωσε το γκολ σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις εντός δευτερολέπτων. Αρχικά στο 4΄ο Μάτιπ έβαλε το στοπ στον Ζοάο Φέλιξ πριν ο τελευταίος στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στιγμές αργότερα ο Κόβασιτς ντρίμπλαρε τον Άλισον αλλά ο Κονατέ πρόλαβε να διώξει προτού η μπάλα περάσει γραμμή!

Οι Μπλε είχαν φροντίσει να δείξουν από νωρίς τις διαθέσεις τους και σε κάθε κατεβασιά πλησίαζαν όλο και περισσότερο στο προβάδισμα. Στο 12΄ ήταν η σειρά του Χάβερτς να σπαταλήσει τεράστια ευκαιρία για την ομάδα του, όταν δεν κατάφερε να νικήσει με προβολή τον Άλισον που κράτησε με σπουδαία επέμβαση το μηδέν. Μέχρι και το VAR επιστρατεύτηκε προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία και το… άνοστο 0-0, καθώς στο 24΄ο Τζέιμς σκόραρε με κεραυνό αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Έντσο στην αρχή της φάσης!

Αναμενόμενα ο ρυθμός προοδευτικά έπεσε και η Μπλε καταιγίδα κόπασε μέχρι το ημίχρονο, το οποίο ωστόσο θα μπορούσε να είχε βρει τη Λίβερπουλ σε θέση οδηγού. Ενώ για 45 λεπτά οι Reds είχαν περιοριστεί σε ρόλο… κομπάρσου αρκούμενοι σε μια μοιρασμένη κατοχή, στις καθυστερήσεις ο Κέπα κλήθηκε δυο φορές για να αποσοβήσει το γκολ σε προσπάθειες των Γκόμες και Φαμπίνιο, διατηρώντας ακέραιη την εστία του με καταπληκτικές επεμβάσεις.

Το κλείσιμο του πρώτου μέρους ωστόσο αποδείχθηκε απλώς ένα σύντομο ξέσπασμα για τους παίκτες του Κλοπ, οι οποίοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ξανά μέχρι το φινάλε. Αντίθετα το σύνολο του Σαλτόρ έπιασε με το καλησπέρα από το λαιμό τους Reds στο β΄μέρος και σπατάλησε ακόμα μια ανεπανάληπτη ευκαιρία στο 47΄όταν ο Κόβασιτς αστόχησε σε τετ-α-τετ. Τρία λεπτά αργότερα ο Χάβερτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας την ψευδαίσθηση… λύτρωσης στους Μπλε, όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθώς για χέρι του Γερμανού έπειτα από εξέταση της φάσης στο VAR.

Οι γηπεδούχοι παρέμεναν εξαιρετικοί στο transition, μετέφεραν ταχύτατα και χωρίς προβλήματα τη μπάλα στο αντίπαλο μισό, αλλά προοδευτικά άρχισαν να χάνουν τις δυνάμεις τους. Ένα μακρινό σουτ του Έντσο στις καθυστερήσεις ήταν η τελευταία ελπίδα της Τσέλσι να πάρει το τρίποντο, όμως το 0-0 παρέμεινε μέχρι τέλους διατηρώντας αμφότερες τις ομάδες μακριά από την πρώτη τετράδα.

Τσέλσι (Μπρούνο Σαλτόρ): Κέπα, Φοφανά, Κουλιμπαλί, Κουκουρέγια, Τσίλγουελ (78΄Μούντρικ), Τζέιμς, Έντσο Φερνάντες, Καντέ (69΄Γκάλαχερ), Κόβασιτς, Χάβερτς, Ζοάο Φέλιξ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Γκόμες, Κονατέ, Μάτιπ, Τσιμίκας (65΄Ρόμπερτσον), Φαμπίνιο, Χέντερσον, Τζόουνς (79΄Μίλνερ), Ζότα, Νούνιες (79΄Χάκπο), Φιρμίνο (65΄Σαλάχ)