18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024

MΠΕΡΓΚ:Αυτό είναι το ποδόσφαιρο…Το πήρα χαλαρά

By on 5 Απριλίου, 2023 0 939 Views

Ο Χένινγκ Μπεργκ παραχώρησε δηλώσεις σε μέσο της πατρίδας του μετά την απόλυση από την Πάφο.

Αναλυτικά το δημοσίευμα της aftenposten.no:

«Μετά από 277 ημέρες στην Pafos FC, τελείωσε η συνεργασία για τον Henning Berg (53). Όμως ο πρώην αρχηγός της Εθνικής δεν λυπάται που απολύθηκε στην Κύπρο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

Συναισθηματικά, εξαρτάται από το πόσο καιρό είσαι σε ένα κλαμπ και πόσα έχεις ζήσει. Ήμουν εδώ λιγότερο από ένα χρόνο, λέει ο Henning Berg στο VG.

Πιστεύει ότι έχει ανεβάσει την Πάφο σε ένα νέο επίπεδο. Ο σύλλογος δεν έχει κερδίσει ποτέ τίτλο και τερμάτισε έκτος στο κυπριακό πρωτάθλημα. Αυτή τη σεζόν έχουν ανέβει και βρίσκεται πλέον στην τέταρτη θέση, ενώ θα παίξουν στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Υπάρχουν δύο ή τρεις σύλλογοι σε αυτό το πρωτάθλημα που δεν άλλαξαν προπονητές σε όλη τη σεζόν. Στο επάγγελμά μου σπάνια λήγουν συμβόλαια. Μου αρέσει να τηρώ το συμβόλαιο και δεν το έχω σπάσει ποτέ. Αλλά αν ο σύλλογος θέλει να αλλάξει, μπορεί να το κάνει. Ίσως δεν είμαι ο μόνος προπονητής που χρειάστηκε να τελειώσει την τελευταία εβδομάδα, λέει με χιούμορ ο Μπεργκ.

Ο κυπριακός σύλλογος απομάκρυνε τον Χένινγκ Μπεργκ μετά την ήττα με 0-2 από την προηγούμενη ομάδα του, την Ομόνοια, στη Λευκωσία την περασμένη Κυριακή. Επτά παιχνίδια χωρίς νίκη – πέντε από αυτά ισοπαλίες – ήταν πάρα πολλά για τη διοίκηση του συλλόγου.

– Δεν ακούγεται να είσαι στενοχωρημένος

– Οχι όχι. Είμαι ευχαριστημένος με τη σεζόν. Η ομάδα μας έχει παίξει καλύτερα τώρα από ό,τι στην αρχή της σεζόν. Είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν έχουμε κερδίσει τόσα παιχνίδια.

– Δεν πιστεύεις ότι είναι άδικο που σε απομάκρυναν;

– Δεν σκέφτομαι καθόλου τέτοια πράγματα. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο σύλλογος πρέπει να επιλέξει. Έχω μια χαλαρή σχέση με αυτό, λέει ο Henning Berg.

 – Οικονομικά τα πάτε καλά;

– Όλα ρυθμίζονται στο συμβόλαιο. Δεν είναι τίποτα να σκεφτείς.

– Ήταν επικερδής η δουλειά στην Κύπρο;

– Εξαρτάται με ποιον το συγκρίνεις. Όχι βέβαια σε σύγκριση με μεγάλα πρωταθλήματα. Αλλά καλό σε σύγκριση με μια κανονική δουλειά στη Νορβηγία. Αλλά είμαι τυχερός. Είμαι σε μια οικονομική κατάσταση όπου δεν εξαρτώμαι πραγματικά από την εργασία. Αυτό σημαίνει ότι μπορώ να επιλέγω τις δουλειές μου με βάση αθλητικές σκέψεις και ό,τι με πυροδοτεί και με παρακινεί. Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί προπονητές που βρίσκονται σε μια θέση που αισθάνονται ότι δεν μπορούν να πουν όχι σε πράγματα.

Μα θα το αφήσεις αυτό; «Ναι, έκανα καλή καριέρα και δεν έχω πετάξει τα χρήματα από το παράθυρο. Έχω για να τα καταφέρω. Δεν είχα ποτέ οικονομικά κίνητρα για να γίνω προπονητής. Μπορώ να σκεφτώ το ποδόσφαιρο, να δουλέψω και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Χωρίς να ανησυχείς για τα οικονομικά. Είναι βέβαια πολύ καλή θέση να βρίσκεσαι, απαντά.

Καταλήγοντας, ο Μπεργκ ανέφερε πως τώρα θα έχει περισσότερο χρόνο να περάσει μαζί με τη γυναίκα του και τα παιδιά του, όμως υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει ως προπονητής.