19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μέγας Απόλλωνας !Μέσα στο ΓΣΠ 2-0 το ΑΠΟΕΛ με Κυπριακά γκολ

Μέγας Απόλλωνας !Μέσα στο ΓΣΠ 2-0 το ΑΠΟΕΛ με Κυπριακά γκολ

By on 10 Απριλίου, 2023 0 6601 Views

Το ΑΠΟΕΛ καιγόταν περισσότερο για τη νίκη, είχε δύο δοκάρια, δύο ακυρωθέντα γκολ αλλά ο Απολλωνας  ήταν αυτός που έφυγε νικητής από το ΓΣΠ.
Οι «γαλάζιοι» επικράτησαν 2-0 με ένα γκολ στο κάθε ημίχρονο από Κύπριους παίκτες και περιμένουν να δουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα του α’ γκρουπ για να δουν αν θα μπουν με περισσότερες πιθανότητες στο κόλπο της Ευρώπης.
Από την άλλη το ΑΠΟΕΛ έχασε άλλη μια ευκαιρία και πλέον κινδυνεύει να χάσει την πρωτιά.

Στην πρώτη φάση του αγώνα το ΑΠΟΕΛ είχε δοκαριιενω στο 6’ ακυρώθηκε γκολ για το ΑΠΟΕΛ  που πέτυχε ο Ντάλσιο.αφου προηγήθηκε χέρι του Κβιλιτάϊα
Στο 23’ ο Απολλωνας  άνοιξε το σκορ με όμορφο γκολ του Χάμπο με σουτ στη κίνηση από μακριά.
Το ΑΠΟΕΛ έβαλε πίεση στην επανάληψη, ανοίχτηκε στο φινάλε και ο Πίττας στο 85’ έκανε το 2-0. Το ΑΠΟΕΛ πέτυχε άλλο ένα γκολ με αυτογκόλ του Εκπολό αλλά ακυρώθηκε και αυτό αφού υπήρχε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης , με το 2-0 να παραμένει μέχρι και το φινάλε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Μόλις στο 2΄ το ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από το πλασέ του Ντάλσιο μέσα από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Τέσσερα λεπτά αργότερα και μετά από λάθος απομάκρυνση της μπάλας του Ρομπέρζ, ο Ντάλσιο πλάσαρε εύστοχα το Γιοβάνοβιτς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Σέρβου κήπερ. Μετά από παρέμβαση του VAR, ωστόσο, και εξέταση της φάσης στο on field review, ακυρώθηκε το γκολ για χέρι του Κβιλιτάια στο ξεκίνημα της φάσης.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να είναι καλύτεροι και στο 16΄ είχαν ακόμα μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Φεράρι «έφυγε» έξω, με τον Απόλλωνα ν’ «απαντά» δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Μπέλετς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Ντόνιο.

 23΄ οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο εύστοχοι και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ. Αφού απομακρύνθηκε η μπάλα από τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, έφτασε στο Χάμπο Κυριάκου, που με ασύλληπτο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπέλετς «γράφοντας» το 0-1.

Το συγκρότημα του Μιλόγεβιτς προσπάθησε ν’ αντιδράσει και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, όμως δεν μπόρεσε να παραβιάσει την εστία του Γιοβάνοβιτς παρά τις ευκαιρίες που βρήκε. Στο 36΄ ο Σέρβος κήπερ απέκρουσε την κεφαλιά του Κβιλιτάια, στο 38΄ το σουτ του Ντάλσιο «έφυγε» έξω, ενώ στο 43΄ και πάλι ο Γιοβάνοβιτς απέκρουσε κεφαλιά του Κβιλιτάια, με την μπάλα να βρίσκει ακολούθως στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, το ΑΠΟΕΛ μπήκε φορτσάτα κι έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει τη Λεμεσιανή ομάδα. Αρχικά, στο 47΄, όταν μετά από μπαλιά του Μπεν προς το Μακέντα, ο Ιταλός έκανε το σουτ με το Γιοβάνοβιτς να διώχνει σε κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα και μετά από σέντρα του Δώνη η κεφαλιά του Καρώ «έφυγε» έξω.

Η ομάδα του Αντόνε ανέβηκε τα επόμενα λεπτά και προσπάθησε να… βγάλει αντίδραση και στο 52΄ ο Μπέλετς έδιωξε δύσκολα σε νέο κόρνερ, την εκτέλεση κόρνερ του Ντόνιο!

Ακολούθως, ο ρυθμός του αγώνα… έπεσε και χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 20 λεπτά για να καταγραφούν κάποιες φάσεις. Αρχικά, στο 71΄, όταν το σουτ του Δώνη «έφυγε» αρκετά μέτρα έξω κι ακολούθως στο 74΄, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Ουάρντα απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπέλετς.

 78΄ ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ για να «απειλήσει», όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπεν, η κεφαλιά του Καρώ δεν βρήκε στόχο, ενώ εφτά λεπτά αργότερα έμελλε να γραφτεί ο επίλογος αυτού του ντέρμπι.

Ο Απόλλωνας βγήκε στην αντεπίθεση, βρίσκοντας αρκετούς… ανοικτούς χώρους. Ο Κολ τροφοδότησε την κατάλληλη στιγμή τον Πίττα, ο οποίος αφού προσποιήθηκε κι απέφυγε και τον Καρώ πλάσαρε εύστοχα τον Μπέλετς διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για την ομάδα του.

Παρότι το ΑΠΟΕΛ σκόραρε με αυτογκόλ του Εκπολό στο 89΄, το γκολ δεν μέτρησε αφού είχε υποδειχθεί ήταν θέση οφσάιντ ο Καρώ, στο ξεκίνημα της φάσης όπου κέρδισε την κεφαλιά.

Έτσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Απόλλωνα να πανηγυρίζει μία μεγάλη νίκη και να παραμένει «ζωντανός» στην προσπάθεια που κάνει για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου και το ΑΠΟΕΛ να μένει χωρίς νίκη στα πλέι οφ και να κινδυνεύει να πέσει από την κορυφή.

ΑΠΟΕΛ:Μπέλετς, Σούσιτς, Φεράρι, Καρώ, Κρέσπο, Κοσταντίνοφ (46′ Μπεν), Μαρκίνιος (46′ Μακέντα), Σαρφό, Κβιλιτάια, Ντάλσιο, Ντογκαλά (46′ Δώνης)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Τσιλιγγίρης, Ντβάλι, Εφραίμ, Νταουσβίλι, Τσεπάκ, Σατσιάς, Ηλία, Μπεν, Γιαννακού, Μακέντα, Δώνης

ΑΠΟΛΛΩΝ: Γιοβάνοβιτς, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Φιλιώτης, Εκπολό, Κολ (87′ Σπόλιαριτς), Χάμπος, Ντόνιο (77′ Σαχάρ), Πίττας (87′ Χέντι), Ουάρντα (87′ Μαυρίας), Ίλιεφ (51′ Βα)
Στον πάγκο: Λοίζου, Δημητρίου, Χουσαίν, Σπόλιαριτς, Βα, Ντιγκινί, Μαυρίας, Σαχάρ, Γιόστεν, Ζήνωνος, Αυγουστή, Χέντι

ΣΚΟΡΕΡ: 23′ Χάμπος Κυριάκου, 85′ Πίττας
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαρκίνιος, Δώνης/ Χάμπος, Κολ, Ντόνιο

ΘΕΑΤΕΣ: 10.900 εισιτηρια