18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Στους «4» με νταμπλ νικών η Βασίλισσα, η οποία θέλει το 15ο!

Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Στους «4» με νταμπλ νικών η Βασίλισσα, η οποία θέλει το 15ο!

By on 19 Απριλίου, 2023 0 4239 Views

Με δύο γκολ του Ροντρίγκο και πολύ σταθερό τον Τιμπό Κουρτουά, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε την Τσέλσι και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2-0) και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου.

Υπό το βλέμμα του επίτιμου Βασιλιά της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, η μόνιμη Βασίλισσα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έκανε ένα ακόμα βήμα προς το 15ο της στέμμα! Η Ρεάλ Μαδρίτης δίδαξε ξανά στην Τσέλσι πως παίζεται το ουσιαστικό ποδόσφαιρο, νίκησε τους Μπλε και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» (2-0) και, με συνολικό σκορ 4-0, προκρίθηκε για άλλη μια φορά στα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Μάντσεστερ Σίτι – Μπάγερν Μονάχου (τα παιχνίδια 9 ή 10 και 16 ή 17 Μαΐου, με το πρώτο ματς στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου»).

Χωρίς τον τραυματία Καλιντού Κουλιμπαλί και τον τιμωρημένο Μπεν Τσίλγουελ, ο Φρανκ Λάμπαρντ ξεκίνησε τους Τρέβο Σαλόμπα και Μαρκ Κουκουρέγια αντίστοιχα, αλλά και τους Κόνορ Γκάλαχερ και Κάι Χάβερτς, αντί των Ραχίμ Στέρλινγκ και Ζοάο Φέλιξ, στις τέσσερις συνολικά αλλαγές σε σχέση με το πρώτο ματς.

Με σταθερά απόντα μόνο τον Φερλάν Μεντί, ο Κάρλο Αντσελότι επανέλαβε την ενδεκάδα του πρώτου αγώνα, με την διάταξη να εναλλάσσεται μεταξύ του κλασικού 4-3-3 και του 4-2-3-1, με τον Ροντρίγκο στο πλευρό των Καρίμ Μπενζεμά και Βινίσιους Ζούνιορ στην γραμμή κρούσης.

Σούπερ ευκαιρίες εκατέρωθεν

Χορταστικό το πρώτο ημίχρονο, παρ’ ότι δεν είχε γκολ, με τη Ρεάλ να έχει περισσότερες καλές ευκαιρίες, αλλά και την Τσέλσι να πλησιάζει με αξιώσεις την εστία του άλλοτε τερματοφύλακά της, Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος τα… άκουσε για άλλη μια φορά από την εξέδρα.

Πίεση ψηλά των Μπλε, ελαφρύς τραυματισμός του Μπενζεμά από πάτημα του Τιάγκο Σίλβα και η πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Νγκολό Καντέ, ο οποίος μόνος του μέσα στην περιοχή ύστερα από σέντρα του Ρις Τζέιμς, απέτυχε να πιάσει το σουτ όπως έπρεπε για να καταλήξει η μπάλα στα μαδριλένικα δίχτυα.

Σταδιακά, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν από πάνω τους την πίεση των γηπεδούχων και, μάλιστα, απάντησαν με μια εξίσου μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Ροντρίγκο από τα πλάγια σταμάτησε στο δοκάρι της λονδρέζικης εστίας.

Η ευκαιρία του Βραζιλιάνου έδωσε στην ομάδα του Αντσελότι την απαραίτητη ώθηση και αυτοπεποίθηση για να πάρει τον έλεγχο του ρυθμού με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας και δύο επικίνδυνα σουτ των Βινίσιους και Λούκα Μόντριτς, με ισάριθμες αποκρούσεις του Κέπα.

Ο «Βίνι» έχασε άλλη μια μεγάλη ευκαιρία όταν σούταρε με το… καλάμι στο δεύτερο δοκάρι ύστερα από σέντρα του Μόντριτς, με την Ρεάλ να ψάχνει με αγωνιστική συνέπεια το γκολ που θα απλοποιούσε ακόμα περισσότερο την υπόθεση πρόκριση.

Η Τσέλσι, η πίεση της οποίας είχε αρχίσει να πέφτει σταδιακά μετά τα πρώτα λεπτά, άγγιξε το 1-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους, όταν Γκάλαχερ και Χάβερτς δεν πρόλαβαν την σέντρα του Τζέιμς, κάτι που έκανε ο Κουκουρέγια, με τον Κουρτουά να αποκρούει με καταπληκτικό τρόπο το δυνατό σουτ του Καταλανού, «απαντώντας» όπως εκείνος ξέρει πολύ καλά στις συνεχείς αποδοκιμασίες.

Ο Ροντρίγκο έβαλε τη σφραγίδα…

Στην ανάπαυλα, ο Αντσελότι έριξε στο ματς τον πρώην Μπλε Αντόνιο Ρούντιγκερ αντί του Αλάμπα με προφανή σκοπό να ελέγξει καλύτερα το εναέριο παιχνίδι, αφού όσο θα περνούσαν τα λεπτά, η Τσέλσι θα κατέφευγε σε αυτή την επιλογή.

Η πρώτη ευκαιρία, πάντως, ήρθε και πάλι από τον… κοντούλη Καντέ από κοντά και διώξιμο του Μιλιτάο, με Χάβερτς και Έντσο Φερνάντες να επιχειρούν αναποτελεσματικά στα επόμενα λεπτά να ανοίξουν το σκορ για να βάλουν… φωτιά στο ματς.

Εντέλει, ο Ροντρίγκο φρόντισε να το… παγώσει εντελώς. Εξαιρετική αντεπίθεση των Μαδριλένων, ο Βραζιλιάνος ξεπερνάει τον Σαλόμπα, ο Μπενζεμά δεν φτάνει την μπάλα στην συρτή του σέντρα. Ο Βινίσιους κρατάει «ζωντανή» την φάση και σερβίρει την μπάλα στον συμπατριώτη του, ο οποίος από κοντά με πλασέ φρόντισε να βάλει τέλος στη σεμνή τελετή (58’), πανηγυρίζοντας μάλιστα α λα Κριστιάνο Ρονάλντο. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, η Ρεάλ δίδαξε στην Τσέλσι τι πάει να πει αποτελεσματικότητα, ουσία.

…ο Ροντρίγκο και το κερασάκι!

Τα πάντα είχαν κριθεί, με τον Κουρτουά να κάνει άλλη μια καλή απόκρουση σε σουτ του Έντσο και τον Μπενζεμά να χάνει μια σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, προτού αρχίσει το καρουσέλ αλλαγών από τους δύο προπονητές.

Έλειπε, όμως, το κερασάκι, το οποίο έβαλε και πάλι ο Ροντρίγκο, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στη κενή εστία ύστερα από βαθιά μπαλιά του Βινίσιους και καταπληκτική ενέργεια με ασίστ του Φεδερίκο Βαλβέρδε (80’).

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα – Φοφανά, Τιάγκο Σίλβα, Σαλόμπα – Τζέιμς, Καντέ, Έντσο Φερνάντες (67’ Στέρλινγκ), Κόβατσιτς, Κουκουρέγια (68’ Μούντρικ) – Γκάλαχερ (67’ Ζοάο Φέλιξ) – Χάβερτς (77’ Μάουντ).

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά – Καρβαχάλ (81’ Νάτσο), Έντερ Μιλιτάο, Αλάμπα (46’ Ρούντιγκερ), Καμαβινγκά – Βαλβέρδε, Κρόος (76’ Ντάνι Θεμπάγιος), Μόντριτς – Ροντρίγκο (82’ Ασένσιο), Μπενζεμά (71’ Τσουαμενί), Βινίσιους Ζούνιορ.