19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γ. 3-0: Την χόρεψε… φλαμένκο και την πέταξε εκτός Europa League!

Σεβίλλη – Μάντσεστερ Γ. 3-0: Την χόρεψε… φλαμένκο και την πέταξε εκτός Europa League!

By on 21 Απριλίου, 2023 0 4516 Views

Φανταστικοί οι Σεβιλιάνοι, διέλυσαν τους απογοητευτικούς Κόκκινους Διαβόλους (3-0) και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν την Γιουβέντους, η οποία έμεινε όρθια μετά από θρίλερ στη Λισσαβόνα κόντρα στη Σπόρτινγκ (1-1) – Στους «4» και η Λεβερκούζεν, 4-1 εκτός έδρας την Ουνιόν.

Ποιο Europa League; Πείτε καλύτερα… Sevilla League! Σε μια κάκιστη σεζόν όπου βρέθηκε ακόμα και να παλεύει για την παραμονή της στην La Liga (δεν την έχει εξασφαλίσει ακόμα μαθηματικά), η Σεβίλλη των έξι Europa League κατάπιε την απογοητευτική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που πλήρωσε και τις σημαντικότατες απουσίες της και, με θριαμβευτικό 3-0, προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά της δικής της (χωρίς εισαγωγικά) διοργάνωσης.

Εκτός λόγω τιμωρίας από τους γηπεδούχους ο δεξιός μπακ Γκονσάλο Μοντιέλ, την θέση του οποίου πήρε ο Χεσούς Νάβας, με τον Λοΐκ Μπαντέ να αντικαθιστά τον τραυματία Τανζί Νιανζού στο κέντρο της άμυνας και τον Γιουσέφ Εν Νεσίρι να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης, με τον Έρικ Λαμέλα να οπισθοχωρεί στην μεσοεπιθετική γραμμή, αντί του Όλιβερ Τόρες.

Τέσσερις αλλαγές (οι τρεις υποχρεωτικές) σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι έκανε στους φιλοξενούμενους ο Έρικ Τεν Χαγκ, με Χάρι Μαγκουάιρ και Βίκτορ Λίντελοφ να αντικαθιστούν τους τραυματίες Ραφαέλ Βαράν – Λισάντρο Μαρτίνες στο κέντρο της άμυνας, τον Ντιόγκο Νταλό να ξεκινάει δίπλα τους στα αριστερά αντί του Ταϊρέλ Μαλάσια, αλλά και τον Κρίστιαν Έρικσεν να παίρνει την θέση του τιμωρημένου Μπρούνο Φερνάντες στα χαφ και τον ανέτοιμο Μάρκους Ράσφορντ, καταρχήν, να μένει στον πάγκο.

Δώρο Μαγκουάιρ, 1-0 ο Εν Νεσίρι!

Η Σεβίλλη ξεκίνησε με πίεση ψηλά, η οποία απέδωσε καρπούς με το «καλησπέρα» (8’), όταν ο Μαγκουάιρ έκανε λάθος (ναι, ένα ακόμα), ο Έρικ Λαμέλα του έκλεψε την μπάλα έξω από την περιοχή και ο Εν Νεσίρι την… έκλεψε από τον συμπαίκτη του, για να νικήσει τον Νταβίντ Ντε Χέα για το 1-0.

Ευρισκόμενη με την πλάτη στον τοίχο, η Γιουνάιτεντ δεν αντέδρασε επί της ουσίας στο πρώτο ημίχρονο, όπου πλησίασε κάπως με μια προσπάθεια του Άαρον Ουάν Μπισάκα που μπλόκαρε εύκολα ο Μπόνο και μια κεφαλιά άουτ του Κασεμίρο, αλλά μέχρι εκεί.

Οι γηπεδούχοι, αντίθετα, με πολλή διάθεση και αγωνιστική ένταση, άγγιξαν σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις το 2-0, με ευκαιρίες των Λούκας Οκάμπος, Σούσο (μπήκε αλλαγή αντί του τραυματία Μαρκάο, με τον Νεμάνια Γκούντελι να οπισθοχωρεί στα στόπερ), Λαμέλα και Ιβάν Ράκιτιτς.

Για την ακρίβεια, το πέτυχαν στο 41’ με τον Οκάμπος, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθά γιατί ο Μάρκος Ακούνθα, ο οποίος και έδωσε την ασίστ στον Αργεντινό, ήταν οφσάιντ για μερικά… χιλιοστά.

Ο Μπαντέ με τον… ώμο το 2-0!

Ο Τεν Χαγκ έριξε μετά την ανάπαυλα τους Λουκ Σο και Ράσφορντ, αλλά το δεύτερο μέρος ξεκίνησε για τους Κόκκινους Διαβόλους όπως και το πρώτο: Εφιαλτικά. Κόρνερ του Ράκιτιτς, ο Μπαντέ επιχειρεί να πιάσει την κεφαλιά, αλλά ακουμπάει την μπάλα με τον ώμο, αυτή όμως παίρνει φάλτσα και αιφνιδιάζει έναν πολύ αργό σε αντίδραση Ντε Χέα, για το 2-0 (47’).

Οι καταπληκτικοί Σεβιλιάνοι δεν σταμάτησαν εκεί, απείλησαν με τον Ράκιτιτς και, ύστερα από καρουσέλ λαθών της αγγλικής άμυνας, ο Γκούντελι άγγιξε το 3-0, με τον Ντε Χέα να αποκρούει σωτήρια την εξ’ επαφής προσπάθεια του Σέρβου.

Γκάφα του Ντε Χέα και… 3-0!

Ο Τεν Χαγκ έβαλε μέσα και τον Βάουτ Βέγχκορστ, αλλά η άριστα στημένη Σεβίλλη δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους φιλοξενούμενους να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Μπόνο, ψάχνοντας ταυτόχρονα στην επίθεση το τρίτο γκολ για την σφραγίδα πρόκριση.

Ένα δυνατό σουτ του Κασεμίρο υποχρέωσε τον Μαροκινό τερματοφύλακα σε μια από τις λίγες αποκρούσεις που χρειάστηκε να κάνει στην πρώτη ώρα παιχνιδιού, με τον Έρικσεν να στέλνει ελάχιστα άουτ την μπάλα με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να δημιουργούν προϋποθέσεις για γκολ σε όλα τα κόρνερ, ο χρόνος κυλούσε υπέρ τους αλλά, για να μην έχουν άγχος, ο Ντε Χέα είπε να κάνει μια γκάφα α λα Μαγκουάιρ.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας προσπάθησε να κοντρολάρει την μπάλα, δεν τα κατάφερε και σέρβιρε έτοιμο το γκολ στον Εν Νεσίρι, ο οποίος δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το δώρο και πλάσαρε στην κενή εστία για το 3-0 (81’), για μια νύχτα μαγική και ονειρεμένη για την Σεβίλλη και εφιαλτική για την Γιουνάιτεντ.

Σεβίλλη (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπόνο – Νάβας, Μπαντέ, Μαρκάο (29’ λ. τρ. Σούσο), Ακούνια (85’ Άλεξ Τέλες) – Γκούντελι, Φερνάντο – Οκάμπος, Ράκιτιτς, Λαμέλα (80’ Μπράιαν Χιλ) – Εν Νεσίρι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα – Ουάν Μπισάκα (46’ Σο), Μαγκουάιρ, Λίντελοφ, Νταλό – Κασεμίρο, Σάμπιτσερ (68’ Φρεντ) – Άντονι, Έρικσεν (86’ Ελάνγκα), Σάντσο (46’ Ράσφορντ) – Μαρσιάλ (54’ Βέγχκορστ).

Η Γιούβε στα ημιτελικά, 1-1 με τη Σπόρτινγκ

Λίγες ώρες μετά την ακύρωση του -15, η Γιουβέντους πανηγυρίζει μια ακόμα επιτυχία, αυτή της πρόκρισης στα ημιτελικά του Europa League. H «Μεγάλη Κυρία» μετά την εντός έδρας νίκη με 1-0 κόντρα στη Σπόρτινγκ, απέσπασε και ισοπαλία 1-1 στην Πορτογαλία, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την επόμενη φάση, εκεί όπου θα βρει απέναντί της τη Σεβίλλη. Ιδανική αρχή για τη Γιούβε, αφού στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ.

Από κόρνερ του Κιέζα, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Ραμπιό με σουτ εντός περιοχής έκανε το 1-0. Στο 20′, ο Ραμπιό έγινε… μοιραίος με το πέναλτι που έκανε στον Ουγκάρτε, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Εντουαρντς πετυχαίνοντας το 1-1. Στο «καυτό» Αλβαλάδε, η Σπόρτινγκ είχε τον έλεγχο, πίεσε και στο 35′ πλησίασε το γκολ, αλλά η κεφαλιά του Ντιομαντέ πέρασε άουτ. Τίποτα δεν άλλαξε και στην επανάληψη, με τους Ίβηρες να πιέζουν, αλλά τη Γιουβέντους να κρατά ανασταλτικά και να παίρνει μια μεγάλη πρόκριση.

Σπόρτινγκ: Αντάν, Ντιομαντέ, Κοάτες, Ινάσιο (81′ Ματέους), Εσγκάιο, Ουγκάρτε, Μορίτα, Σάντος (87′ Γκόμες), Έντουαρντς, Τρινκάο (81′ Τσερμίτι), Γκονσάλβες.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Μπρέμερ (73′ Γκάτι), Αλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Μιρέτι (72′ Πογκμπά), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κιέζα (78′ Κόστιτς), Ντι Μαρία, Βλάχοβιτς (71′ Μίλικ).