5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Επιστροφή στη μάχη του τίτλου για την ΑΕΚ με νίκη κόντρα στην Ομόνοια 2-0

Επιστροφή στη μάχη του τίτλου για την ΑΕΚ με νίκη κόντρα στην Ομόνοια 2-0

By on 21 Απριλίου, 2023 0 13352 Views

Επιστροφή στις νίκες, επιστροφή στην μάχη του τίτλου για την ΑΕΚ ! Η ομάδα της Λάρνακας επικράτησε με 2-0 της Ομόνοιας στην «Αρένα» και μείωσε τη διαφορά της στον ένα βαθμό από το ΑΠΟΕΛ  και στους δύο από τον Άρη.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο ματς και σ’ ένα τετράλεπτο είχαν δύο ευκαιρίες με τον Σράντι, αλλά… μέχρι εκεί. Μετά οι γηπεδούχοι ανέλαβαν τα ηνία και βρήκαν δύο φορές τον στόχο ενώ το VAR τους ακυρώθηκε σωστά για χέρι.
Το σκορ (1-0) άνοιξε ο Γκιούρτσο στο 9’ με διαγώνιο πλασέ στην κίνηση μετά από σέντρα του Ροσάλες. Στο 27’ ο Γκαρσία έστειλε την μπάλα στα δίκτυα αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ορθά για χέρι στην προσπάθεια του Ισπανού. Και αφού ο Γκαρσία… προειδοποίησε, όμως οι πράσινοι δεν… πήραν το μάθημα τους, ήρθε ο Φαράζ στο 34’ με κοντινή προβολή να γράψει το 2-0 το οποίο οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη, το σύνολο του Σωφρόνη Αυγουστή ήταν βελτιωμένο χάνοντας πολλές ευκαιρίες χωρίς ωστόσο να βρίσκει στόχο και με την ΑΕΚ να κάνει την κατάλληλη διαχείριση και να επιστρέφει στις νίκες, με το 2-0 να «γράφει τον επίλογο» του ντέρμπι.
Με αυτούς τους τρεις βαθμούς, οι κιτρινοπράσινοι ανέβηκαν στους 61 βαθμούς παρέμειναν στην τρίτη θέση μείωσαν στο -1 από το ΑΠΟΕΛ  και στο -2 από τον Άρη που έχουν μεταξύ τους ντέρμπι, μένοντας στο κόλπο του τίτλου. Από την άλλη, η Ομονοια  έμεινε στους 45 και την 6η θέση.

ΑΕΚ (Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέδες, Πονς, Φαράζ (86′ Κάσας), Γκιούρτσο (86′ Ναούμ), Τρισκόφσκι, Λόπες (72′ Γκρόμοφ).
Στον πάγκο: Τούμπας, Γκόρντιτς, Γκονζάλεθ, Μάμας, Ανδρέου, Χριστοφόρου, Σανχούρχο, Γιάκολις, Νίκολιτς. 

Ομονοια  (Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Παναγιώτου (46′ Γιούστε), Λανγκ, Κίτσος, Κούσουλος, Χάμπος (59′ Μπέζους), Ζαχαρίου (46′ Κακουλλής), Σράντι (70′ Λοΐζου), Μπεσεντίν, Ανσαριφάρντ (46′ Κασάμα).
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Λέζιακς, Μπασιρού, Μιξ, Σάββα, Κυριακίδης. 

Στο όριο καρτών: – /  Χάμπος Χαραλάμπους, Κακουλλής (2).

ΣΚΟΡΕΡ: Γκιούρτσο (9′), Φαράζ (34′) / –
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φαράζ / Λανγκ, Σράντι, Χάμπος (3η), Μίλετιτς.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.500.