2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0: Πρόκριση στον τελικό του FA Cup με υπογραφή Μαχρέζ

Μάντσεστερ Σίτι – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-0: Πρόκριση στον τελικό του FA Cup με υπογραφή Μαχρέζ

By on 22 Απριλίου, 2023 0 4317 Views

Ο Ριγιάντ Μαχρέζ μετέτρεψε σε προσωπικό… show τον ημιτελικό κόντρα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του Τζορτζ Μπάλντοκ και με χατ τρικ σφράγισε τη νίκη – πρόκριση (3-0) της Σίτι στον τελικό του FA Cup.

Το όνειρο του treble παραμένει ολοζώντανο για τη Μάντσεστερ Σίτι! Και ο στόχος της κατάκτησης του FA Cup έφτασε ένα βήμα πιο κοντά προς την ολοκλήρωση. Με το χατ τρικ του Ριγιάντ Μαχρέζ άλλωστε να υπογράφει τον ημιτελικό του «Wembley», οι Citizens καθάρισαν άνετα με 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ του βασικού Τζορτζ Μπάλντοκ και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου, εκεί όπου περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Μπράιτον – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αφού κατάφεραν να γλιτώσουν από … ψυχρολουσία στα πρώτα δευτερόλεπτα όταν ο Ορτέγκα νίκησε στον τετ-α-τετ τον Εντιαγέ, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα πήραν πλήρως τα ηνία του αγώνα και ανάγκασαν τους τυπικά φιλοξενούμενους σε άτακτη οπισθοχώρηση. Αν και τα ποσοστά κατοχής ωστόσο άγγιξαν το 82% στο πρώτο μέρος, η Σίτι δυσκολευόταν στην παραγωγή φάσεων και τη λύση τελικά ήρθε να δώσει μια απροσεξία του Τζέμπισον. Στο 41΄ο επιθετικός της Σέφιλντ γκρέμισε τον Μπερνάρντο Σίλβα μέσα στην περιοχή και ο Μαχρέζ ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να χτίσει τις βάσεις νίκης.

Με τα πόδια πλέον πολύ πιο ανάλαφρα στο β΄μέρος, οι Πολίτες έριξαν προειδοποιητική βολή στο 56΄με άστοχη προβολή του Χάαλαντ, προτού τελικά ο Μαχρέζ κάνει και πάλι τη ζημιά. Πέντε λεπτά αργότερα ο Αλγερινός έκανε… σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα με απίστευτη κούρσα και εκτέλεσε ιδανικά για το 2-0, θέτοντας ουσιαστικά πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση.

Το προσωπικό του show τελικά ολοκληρώθηκε στο 66΄, όταν ο Γκρίλις του σέρβιρε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι κι εκείνος την έστειλε να επαναπαυτεί στη γωνία της εστίας. Δυο ευκαιρίες των Άλβαρες και Πάλμερ που αστόχησαν στις καθυστερήσεις ήταν οι τελευταίες αξιοσημείωτες φάσεις σε έναν μονόπλευρο ημιτελικό που στο φινάλε του βρήκε τη Σίτι να κάνει όνειρα για στέψη στο «Wembley» στις 3 Ιουνίου.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Γουόκερ, Ακάντζι, Λαπόρτ, Γκόμες, Γκουντογκάν (75΄Φίλιπς), Μπερνάρντο Σίλβα (81΄Λιούς), Μαχρέζ, Γκρίλις (67΄Πάλμερ), Αλβάρες, Χάαλαντ (68΄Φόντεν)

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Πολ Χέκινγκμποτομ): Φοντέρινγχαμ, Αχμέντχοντζιτς (76΄Κουλιμαπλί), Έγκαν, Ρόμπινσον, Μπάλντοκ (76΄Μπόουγκλ), Λόου, Μπέργε (75΄Μπασάμ), Νόργουντ, Φλεκ (66΄Σαρπ), Εντιαγέ, Τζέμπισον (58΄ΜακΜπέρνι)