19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 4-1: Πάρτι τίτλου με ηγέτη Ντε Μπρόινε

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 4-1: Πάρτι τίτλου με ηγέτη Ντε Μπρόινε

By on 27 Απριλίου, 2023 0 4675 Views

Η Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε στο ντέρμπι πρωτιάς με την Άρσεναλ, επικράτησε με 4-1 στο «Έτιχαντ» και αν κάνει 2/2 στα ματς που «χρωστάει» θα αφήσει τους Κανονιέρηδες στη δεύτερη θέση στο -4. MVP ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, εξαιρετικός ο Χάαλαντ.

Η Μάντσεστερ Σίτι με «αέρα» πρωταθλήτριας… παρέσυρε την πρωτοπόρο Άρσεναλ και την υπέταξε στο «Έτιχαντ» με 4-1. Οι Πολίτες μείωσαν την απόσταση τους από την κορυφή στους δυο βαθμούς, έχοντας όμως δυο ματς λιγότερα. Πρωταγωνιστής για τους πρωταθλητές ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με δυο γκολ και μια ασίστ, ενώ το «θωρηκτό» Έρλινγκ Χάαλαντ έδωσε δυο ασίστ και με γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι γηπεδούχοι ήταν κατά κράτος ανώτεροι και κυριάρχησαν από το πρώτο μέρος. Οι Πολίτες βρήκαν γρήγορο γκολ μόλις στο 7′ όταν μετά από αντεπίθεση ο Ντε Μπρόινε βρήκε χώρο, κουβάλησε την μπάλα και με εξαιρετικό συρτό σουτ από το ημικύκλιο νίκησε τον Ράμσντεϊλ. Στο 26′ ο Γουάιτ έκοψε τον Ντε Μπρόινε με τάκλιν μέσα στην περιοχή και στο 28′ ο κίπερ της Άρσεναλ νίκησε τον Νορβηγό με διπλή επέμβαση.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτη φορά στο 35′ με το δυνατό σουτ του Παρτέι από το ημικύκλιο, το οποίο πέρασε άουτ. Στο 36΄ο Γκρίλις έβγαλε τον Χάαλαντ στην αντεπίθεση, ο Νορβηγός κουβάλησε την μπάλα και σούταρε άουτ και στο 40′ ο αρχισκόρερ των Πολιτών δεν κατάφερε και πάλι να νικήσει τον Άγγλο κίπερ. Στο 45+1′ ο Στόουνς με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, το γκολ ακυρώθηκε σε πρώτο χρόνο για οφσάιντ αλλά μέτρησε μετά από παρέμβαση του VAR.

O φανταστικός Ντε Μπρόινε σκόραρε και δεύτερη φορά στο ντέρμπι στο 54′ όταν ο Όντεγκααρντ έκανε λάθος πάσα στο κέντρο, Ντε Μπρόινε και Χάαλαντ έκαναν το 1-2, ο Βέλγος πλάσαρε μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Ράμσντεϊλ. Οι Κανονιέρηδες μείωσαν στο 86′ όταν ο Τροσάρ μετά από ατομική ενέργεια έστρωσε την μπάλα στον Χόλντινγκ, ο οποίος μείωσε το σκορ με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά βρήκε εν τέλει το γκολ – κερασάκι στο 90+5′. Ο Φόντεν τον έβγαλε σε θέση βολής και ο Νορβηγός νίκησε αυτή τη φορά τον Ράμσντεϊλ για το τελικό 4-1. O 22χρονος φορ έφτασε τα 33 γκολ στο πρωτάθλημα και έσπασε το ρεκόρ του Μοχάμεντ Σαλάχ, αναφορικά με τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου (σε 38 αγωνιστικές και όχι 42).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάνζι, Στόουνς, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (81′ Άλβαρες), Γκιουντογκάν (72′ Μαχρέζ), Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ

Άρσεναλ: Ράμσντεϊλ, Γουάιτ, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Ζιντσένσκο, Παρτέι, Τσάκα (60′ Ζορζίνιο), Όντεγκααρντ (72′ Σμιθ-Ρόου), Σάκα (81′ Νέλσον), Μαρτινέλι (60′ Τροσάρ), Ζέσους (81′ Ενκέτια)