18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΚΗ:Η ΚΟΠ σε συνεργασία με τα σωματεία πήρε την απόφαση για κύπελλο.Δεν υπήρχε θέμα διαμάχης.Περιμέναμε το ζευγάρι του τελικού

ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΚΗ:Η ΚΟΠ σε συνεργασία με τα σωματεία πήρε την απόφαση για κύπελλο.Δεν υπήρχε θέμα διαμάχης.Περιμέναμε το ζευγάρι του τελικού

By on 28 Απριλίου, 2023 0 2600 Views

Ο Φοίβος Βάκης , Γενικός Γραμματέας στην ΚΟΠ, μίλησε στον Super Sport FM και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» για τις αντιδράσεις τους ΠΑΣΠ σχετικά με την ημερομηνία του τελικού κυπέλλου.

Για την τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΣΠ: «Δεν θα σχολιάσω την ανακοίνωση του ΠΑΣΠ. Δεν είναι όπως τα έθεσε ο ΠΑΣΠ, ούτε διαμάχες έχουμε. Δεν έχουμε τέτοιου είδους θέματα ούτε αντιπαραθέσεις. Αυτά είναι συνδικαλιστικά όργανα που υπερασπίζονται τους παίκτες, εμείς είμαστε Ομοσπονδία, ούτε έχουμε κάποιου είδους θέματα για να ξεγελάσουμε τον έναν και τον άλλον. Δεν υπήρχε θέμα ούτε με τα συμβόλαια. Η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα σωματεία θα τα έβρισκαν. Οποιαδήποτε θέματα με τους ποδοσφαιριστές δεν θα είχε πρόβλημα να τα λύσει η ΚΟΠ. Είχε και επαφή ο πρόεδρος της ΚΟΠ με αυτόν της FIFPro. Δεν θα υπήρχε κάποιο θέμα με τα συμβόλαια. Η Ομοσπονδία δεν ήταν αρνητική να κάνει οποιαδήποτε αλλαγή το είχαμε πάντοτε υπόψη μας και περιμέναμε να δούμε ποιες ομάδες θα πάνε τελικό».

Και πρόσθεσε: «Ο πρόεδρος της ΚΟΠ έκανε τις επαφές του με τις δύο ομάδες, έθεσε δύο προτάσεις και βρέθηκε η κοινή συνισταμένη. Είχαμε συνεννοηθεί με τις ομάδες, ο πρόεδρος έκανε τις προτάσεις του, έγιναν επαφές για τα οργανωτικά. Αυτά τα θέματα με τα οργανωτικά θα ανακοινωθούν. Το συντομότερο δυνατόν. Ορίστηκε κάποια ώρα κοντά στις 20:00. Θα τα δούμε με τα τηλεοπτικά και την ευκολία του κόσμου, είναι πολλά μαζί».

Για το ότι συντηρείται από κάποιους θέμα αύξησης ομάδων: «Τέτοιο θέμα δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι. Η Ομοσπονδία δεν είναι αυτή που αποφασίζει αλλά τα σωματεία στις Γενικές Συνελεύσεις. Η ΚΟΠ κάνει τις προτάσεις, έρχονται και αντιπροτάσεις και αποφασίσουν όλα μαζί τα σωματεία. Βλέπουμε προέδρους ομάδων να κάνουν δηλώσεις, να εκφράζουν απόψεις, αλλά δεν συζητήθηκε επισήμως τέτοιο θέμα».

Για πιθανή αλλαγή γηπέδου για τελικό κυπέλλου στο μέλλον: «Αν συζητηθεί θα δούμε. Κάποιες επιτροπές προτείνουν αλλαγές και μπορεί να το δούμε. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τέτοια θέματα τελευταία στιγμή. Είχαμε διαθέσει κάποια γήπεδα επί Κωστάκη Κουτσοκούμνη και γινόταν ροτέισιον. Μετά μονιμοποιήθηκε το ΓΣΠ. Τώρα έχουμε και το “Άλφαμεγα”, θα δούμε από του χρόνου».