18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Μπαρτσελόνα – Μπέτις 4-0: «Χόρευε» στη βροχή και πάλι στο +11 από τη Ρεάλ

Μπαρτσελόνα – Μπέτις 4-0: «Χόρευε» στη βροχή και πάλι στο +11 από τη Ρεάλ

By on 30 Απριλίου, 2023 0 4865 Views

Κάτω από καταρρακτώδη βροχή, η αποφασισμένη Μπαρτσελόνα εκμεταλλεύτηκε την κόκκινη κάρτα που είδε η Μπέτις στο 33’ (οι Σεβιλιάνοι τελείωσαν με εννέα), έφτασε άνετα στη νίκη (4-0) και επανέφερε στους έντεκα βαθμούς την διαφορά της από τη Ρεάλ Μαδρίτης, οδεύοντας ολοταχώς προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ισπανία – Έγραψε ιστορία με το ντεμπούτο του ο… 15χρονος Λαμίν Γιαμάλ!

Ο Αντρέας Κρίστενσεν, επιστρέφοντας από τραυματισμό, ξεκίνησε στην ενδεκάδα, όπως και ο Σέρχιο Μπουσκέτς μετά την τιμωρία του, με τον Τσάβι να αφήνει εκτός Μάρκος Αλόνσο και Φεράν Τόρες σε σχέση με την ενδεκάδα που ξεκίνησε στην ήττα από την Ράγιο Βαγιεκάνο.

Εκτός ο πρώτος σκόρερ Μπόρχα Ιγκλέσιας από την Μπέτις, η οποία παλεύει για το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Γκολ ο Κρίστενσεν, αμυντική… διάλυση της Μπέτις

Καλός ρυθμός και από τις δύο ομάδες στο ξεκίνημα, με εκατέρωθεν ανεβάσματα, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα, με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να υποχρεώνεται να κάνει αλλαγή μόλις στο δωδέκατο λεπτό, εξαιτίας του τραυματισμού του Λουίζ Φελίπε και αφού στο δέκατο λεπτό ακούστηκε και πάλι η ιαχή «Μέσι, Μέσι».

Προτού προλάβει καλά καλά ο Έντγκαρ, αντικαταστάτης του Λουίζ Φελίπε, να προσαρμοστεί στο παιχνίδι, η Μπάρτσα κατάφερε να ανοίξει το σκορ (14’). Φάση διαρκείας μετά από κόρνερ, εξαιρετική σέντρα του Ραφίνια από τα δεξιά και ο Κρίστενσεν, με κοντινή κεφαλιά, συνδύαζε ιδανικά την επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους με το πάντα πολύτιμο πρώτο γκολ.

Το τέρμα του Δανού και ενώ έριχνε… καρέκλες στη Βαρκελώνη, πείσμωσε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έψαξαν την αντίδραση και άγγιξαν την ισοφάριση σε κοντινή προσπάθεια του Λουίζ Ενρίκε, ύστερα από σέντρα του άλλοτε Μπλαουγκράνα Χουάν Μιράντα (22’).

Σουτ άουτ του Ραφίνια, νέα απάντηση από Λουίζ Ενρίκε και Γουίλιαν Ζοσέ και, στο 33’, η φάση που σημάδεψε και, επί της ουσίας, έκρινε το ματς. Ο Έντγκαρ άργησε να φτάσει στην πίεση, γκρέμισε με πάτημα στο πόδι τον Πέδρι και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφού είχε δει μια νωρίτερα (μάλλον υπερβολική η πρώτη) από τον διαιτητή  Κάρλος Ντελ Θέρο Γκράντε.

Πάρτι με Λεβαντόφσκι και Ραφίνια

Με παίκτη παραπάνω και με κέφι, παρά την βροχή, οι Καταλανοί… τελείωσαν το ματς μέχρι την ανάπαυλα, σημειώνοντας άλλα δύο γκολ. Μόλις τρία λεπτά μετά την αποβολή του Έντγκαρ, που… πρόλαβε να παίξει είκοσι λεπτά, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ολοκλήρωσε την προσπάθεια του Ζιλ Κουντέ και έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα, δύο περισσότερα από τον Καρίμ Μπενζεμά, στη μάχη των δύο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Και, τρία λεπτά μετά το τέρμα του Πολωνού ο Ραφίνια, ο κορυφαίος του γηπέδου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και, παρ’ ότι αρχικά το γκολ ακυρώθηκε, μέσω του VAR ανέβηκε στο σκορ και έβαλε πρόωρο τέλος στον αγώνα.

Αποθέωση Χοακίν, έγραψε ιστορία ο Λαμάλ

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκάθαρα, περίσσευε. Οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών, με κορυφαία ένα δοκάρι του Λεβαντόφσκι και έφτασαν στο 4-0 με αυτογκόλ του Γκίντο Ροντρίγκες ύστερα από φάση διαρκείας (82’).

Την παράσταση, όμως, έκλεψαν δύο παίκτες που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι πατέρας και γιος. Ο 41χρονος Χοακίν, στην τελευταία σεζόν της θρυλικής καριέρας του, αποθεώθηκε από το «Καμπ Νόου» όταν μπήκε αλλαγή, αλλά δυστυχώς αποχώρησε πριν από το φινάλε λόγω τραυματισμού στο γόνατο, αφήνοντας την ομάδα του με εννέα, αφού είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Και, βεβαίως, ο… 15χρονος (!) Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται με την Μπάρτσα στην ιστορία της La Liga προλαβαίνοντας μάλιστα σε δέκα λεπτά να αγγίξει το γκολ, αλλά και την ασίστ.

Φανταστικός εξτρέμ δείχνει αυτός ο πιτσιρικάς, όπως είναι δηλαδή ο Ουσμάν Ντεμπελέ, ο οποίος επίσης αγωνίστηκε ως αλλαγή, γνωρίζοντας την αποθέωση για την επιστροφή του ύστερα από τρίμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (59’ Μάρκος Αλόνσο), Μπάλντε – Πέδρι (73’ Κεσιέ), Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ (59’ Φατί) – Ραφίνια (73’ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι, Γκάβι (83’ Λαμάλ).

Μπέτις (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Ρουί Σίλβα – Μοντόγια, Πετσέλα, Λουίζ Φελίπε (12’ λ. τρ. Έντγκαρ), Μιράντα (64’ Χοακίν) – Γκίντο Ροντρίγκες, Γουίλιαμ Καρβάλιο – Λουίζ Ενρίκε (46’ Ακουόκου), Κανάλες (75’ Χουάνμι), Αγιόθε Πέρεθ (64’ Άμπνερ Βινίσιους) – Γουίλιαν Ζοσέ.

Οι πρώτοι στη La Liga (σε 32 αγώνες): Μπαρτσελόνα 79, Ρεάλ Μαδρίτης 68, Ατλέτικο Μαδρίτης (31) 63, Ρεάλ Σοσιεδάδ 58, Βιγιαρεάλ (31) 50, Μπέτις 49, Αθλέτικ Μπιλμπάο (31) 46, Οσασούνα 44.