17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Premier League: Πάτησε κορυφή η Σίτι, «αστεράτη» νίκη για τη Γιουνάιτεντ

Premier League: Πάτησε κορυφή η Σίτι, «αστεράτη» νίκη για τη Γιουνάιτεντ

By on 30 Απριλίου, 2023 0 5069 Views

Με «καύσιμο» την τεσσάρα κόντρα στην Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι άλωσε το Λονδίνο επικρατώντας 2-1 απέναντι στη Φούλαμ και ανέβηκε για πρώτη φορά στην κορυφή. Νίκη… Champions League για τη Γιουνάιτεντ, παρέμεινε τρίτη η Νιούκαστλ.

Η σκυτάλη στην κορυφή της Premier League πέρασε σε διαφορετικά χέρια. Σε χέρια… συνήθη, μιας και η Μάντσεστερ Σίτι ολοκλήρωσε την αντεπίθεσή της με τη νίκη 2-1 στο Λονδίνο απέναντι στη Φούλαμ και προσπέρασε την Άρσεναλ στο +1 με ματς λιγότερο!

Οι Citizens δεν άργησαν να χτίσουν τις βάσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 3΄. Ο Ριμ γκρέμισε τον Άλβαρες μέσα στην περιοχή, ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ευστόχησε για να φτάσει τα 50 γκολ μέσα στη σεζόν! Το 0-1 χάρισε επιπλέον αυτοπεποίθηση στους φιλοξενούμενους που πήραν μέτρα στο γήπεδο, αλλά η Φούλαμ κατάφερε να ισοφαρίσει κόντρα στη ροή.UnmuteRemaining Time -0:00 Fullscreen

Στο 15΄κι έπειτα από μια βαθιά μπαλιά ο Κάρλος Βινίσιους έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Σίτι και εκτέλεσε τον Έντερσον για το 1-1. Παρά την ισοφάριση ωστόσο, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα δεν έχασαν το μυαλό τους, άγγιξαν το προβάδισμα σε δοκάρι του Γκρίλις (27΄) και τελικά βρήκαν ξανά τη λύση με σουτάρα του Άλβαρες που καρφώθηκε στο «παραθυράκι» του Λένο (36΄).

Ο Γερμανός μάλιστα ήταν ο μοναδικός λόγος που το σκορ δεν πήρε τρομακτικές διαστάσεις, καθώς κράτησε το 2-1 με τρομερές επεμβάσεις στις προσπάθειες των Γκουντογκάν (41΄), Χάαλαντ (47΄) και Άλβαρες (52΄). Παρά το δυναμικό ξεκίνημα ωστόσο στο β΄μέρος, η Σίτι κατέβασε μηχανές για το υπόλιπο του αγώνα, αλλά ακόμα κι έτσι διασφάλισε το υπέρ της αποτέλεσμα που την έστειλε για πρώτη φορά στην κορυφή της βαθμολογίας.

Φούλαμ (Μάρκο Σίλβα): Λένο, Τετέ, Ανταραμπιογιό, Ριμ (22΄Ντιόπ), Ρόμπινσον, Ριντ (78΄Λούκιτς), Παλίνια, Γουίλσον (77΄Σόλομον), Ριντ (78΄Τζέιμς), Περέιρα (59΄Κέρνι), Κάρλος Βινίσιους

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ρούμπεν Ντίας, Ακάντζι, Στόουνς, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Άλβαρες (83΄Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ (83΄Φόντεν), Γκρίλις, Χάαλαντ

Φουλάρει για Champions League η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με ηγέτη Μπρούνο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά την ισοπαλία της με την Τότεναμ στο Λονδίνο επέστρεψε στα τρίποντα, καθώς επικράτησε της Άστον Βίλα με 1-0. Οι Κόκκινοι Διάβολοι είναι στο +9 από την 5η Τότεναμ, έχοντας ματς λιγότερο και είναι μια ανάσα από την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τους ομίλους του Champions League της επόμενης σεζόν.

Οι παίκτες του Έρικ Τεν Χαγκ κατάφεραν να σπάσουν το αήττητο δέκα αγωνιστικών που έτρεχε η ομάδα του Ουνάι Έμερι, με οκτώ νίκες και δυο ισοπαλίες. Στο 39′ ο Ράσφορντ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, ο Μαρτίνες του είπε «όχι» αλλά ο Μπρούνο Φερνάντες πήρε το ριμπάουντ και πέτυχε το γκολ που εν τέλει χώρισε τις δυο ομάδες.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Νταλότ, Λίντελοφ, Σο, Μαλάσια, Κασεμίρο, Φερνάντες, Ζάμπιτσερ (86′ Μαγκουάιρ), Έρικσεν (76′ Φρεντ), Σάντσο (76′ Άντονι), Ράσφορντ (86′ Μαρσιάλ)

Άστον Βίλα: Μαρτίνες, Γιανγκ (64′ Τσέιμπερς), Κόνσα, Μινγκς, Μορένο (75′ Ντιν), Ντεντόνκερ (64′ Τραορέ), Λουίζ, ΜακΓκιν, Μπουεντία (76′ Ντουράν), Ράμσεϊ, Γουότκινς

Κανένα φρένο για τη Νιούκαστλ!

Ακάθεκτη συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της η Νιούκαστλ, η οποία λύγισε με ανατροπή 3-1 την ουραγό Σαουθάμπτον και παρέμεινε στην τρίτη θέση. Παρά το προβάδισμα των φιλοξενούμενων με γκολ του Άρμοστρονγκ στο 41΄, οι Magpies τούμπα τα δεδομένα στο β΄μέρος. Αρχικά ο Γουίλσον ισοφάρισε στο 54΄σε 1-1, με την ανατροπή να έρχεται μέσα σε δυο λεπτά. Στο 79΄ο Γουόλκοτ πρόδωσε με αυτογκόλ την ομάδα του, με τον Γουίλσον στιγμές αργότερα να γράφει το τελικό 3-1 για τη Νιούκαστλ που διατηρήθηκε στην τρίτη θέση και το +2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.