2 Μαΐου, 2024
  • 2 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ:Ελπίζουμε όμως δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς

Κ.ΣΤΡΑΤΗΣ:Ελπίζουμε όμως δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς

By on 12 Μαΐου, 2023 0 4655 Views

Ο Κώστας Στρατής ο νέος Πρόεδρος του σωματείου της ΕΝΠ παραχώρησε δηλώσεις στην εκπομπή «Καλημέρα στα ΣΠΟΡ» του Super Sport FM 104.0 σημειώνοντας πολλά και ενδιαφέροντα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Για τις φιλίες μέσα από την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο: «Αν έχουμε κερδίσει κάτι από το ποδόσφαιρο, είναι οι φιλίες των ανθρώπων».

Για τις ελπίδες παραμονής: «Πραγματικά υπάρχουν ελπίδες παραμονής στην ομάδα, δεν είναι πολλές όμως θα το «παλέψουμε» μετά την αντίδραση που βγάλαμε στους προηγούμενους αγώνες. Στείλαμε μήνυμα στον κόσμο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Για την εικόνα του συνόλου: «Φαίνεται ότι η Ένωση Νέων Παραλιμνίου έκανε κοιλιά στη χειρότερη καμπή του πρωταθλήματος, δεν έβγαινε τίποτα ενώ κάναμε και λάθη μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το θετικό είναι ότι καταφέραμε να αντιδράσουμε και πλέον έχουμε ελπίδες, όμως δεν εξαρτώνται τα πάντα από εμάς».

Για το κλίμα που κυριαρχεί στα αποδυτήρια: «Η απογοήτευση είναι ορατή, η ομάδα είχε τον χαμηλότερο προϋπολογισμό, όμως «έκτισε» ένα σύνολο αξιόλογο που πήρε βαθμούς πριν τη διαδικασία των «play-out». Περάσαμε πολλά, δυστυχώς μείναμε πίσω στο ξεκίνημα των ομίλων και βρεθήκαμε να είμαστε πίσω από τη Δόξα και πλέον «κυνηγάμε» ένα ποδοσφαιρικό «θαύμα» για την παραμονή».

Για την πρώτη και τη δεύτερη κατηγορία: «Το μεγάλο πρόβλημα στο κυπριακό ποδόσφαιρο είναι οι διαφορές στην πρώτη και στη δεύτερη κατηγορία, σε όλα τα επίπεδα. Η δεύτερη κατηγορία είναι πρωτάθλημα ενός άλλου Θεού. Ας αντιληφθούν οι πάντες τα προβλήματα που είναι μεγάλα. Οι ομάδες «φωνάζουν» για το συγκεκριμένο θέμα και έχουν δίκιο. Όσοι επιθυμούν 16 ομάδες στα «σαλόνια», ψάχνουν «φως» για να επιζήσουν οι ομάδες τους, δε θεωρώ ότι πιστεύουν πως αυτό είναι το ιδανικό πλάνο, όμως ξέρουν ότι εάν υποβιβαστούν θα συναντήθουν προβλήματα. Σε ποια χώρα υπάρχει μόλις μία κατηγορία; Παντού οι παρακάτω κατηγορίες διαθέτουν μία ποιότητα, εκτός από τα μέρη μας. Ας το κάνουν με όσες ομάδες θέλουν το πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία, υπάρχουν όμως και οι παρακάτω βαθμίδες».