4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Φινάλε φωτιά για τον τίτλο και την τρίτη θέση! Οι καυτές μάχες στις τελευταίες δυο αγωνιστικές(Πρόγραμμα και βαθμολογία)

Φινάλε φωτιά για τον τίτλο και την τρίτη θέση! Οι καυτές μάχες στις τελευταίες δυο αγωνιστικές(Πρόγραμμα και βαθμολογία)

By on 15 Μαΐου, 2023 0 564 Views

Φωτιά στα ψηλά  της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Cyta μετά κι από τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης  του Α΄ Ομίλου.

Μετά από τις νίκες Άρη και ΑΠΟΕΛ επί Απόλλωνα και ΑΕΚ αντίστοιχα, πλέον η ομάδα του Μιλόγεβιτς γίνεται η δεύτερη ομάδα που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο και μαζί με την ομάδα του Σπιλέφσκι θα… παλέψουν για τον τίτλο στις  δύο τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Άρης σε περίπτωση ισοβαθμίας στο φινάλε έχει το πλεονέκτημα της ισοπαλίας και της ήττας με ένα γκολ ενώ το ΑΠΟΕΛ θα χρειαστεί νίκη με 2-0…για να πάρει το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Για να υπάρχει τέτοιο σενάριο θα πρέπει στην 9Η αγωνιστική ο Άρης να κερδίσει την Ομόνοια και το ΑΠΟΕΛ τον Απόλλωνα ή αν χάσουν και οι δύο οπότε θα διατηρηθεί η διαφορά των τριών βαθμών.

Μεγάλη… μάχη θα γίνει και για την 3η θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος, με την ομάδα της Λάρνακας να έχει προβάδισμα, αφού αυτή τη στιγμή είναι στους 62 βαθμούς, με την Πάφο και τον Απόλλωνα να ακολουθούν στους 59. Στην 9η αγωνιστική η ΑΕΚ υποδέχεται την Πάφο FC και με νίκη θα εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την 3η θέση. Η Πάφος αν κερδίσει θα χρειάζεται νίκη στο φινάλε κόντρα στον Απόλλωνα για να τερματίσει στην τρίτη θέση.

Ο Απόλλωνας χρειάζεται νίκη κόντρα στο ΑΠΟΕΛ και απώλειες της ΑΕΚ με την Πάφο ή την Ομόνοια στο φινάλε και να κερδίσει την Πάφο στην τελευταία αγωνιστική.

Συνεπώς, η επόμενη αγωνιστική ίσως ρίξει… φως για το ποια ομάδα θα ακολουθήσει Άρη και ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τη σεζόν 2023-24 ή από την άλλη να μην ξεκαθαρίσει απολύτως τίποτα και να αυξήσει τα σενάρια περί διπλής ή ακόμα και τριπλής ισοβαθμίας.

Όσον αφορά το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο, το εξασφαλίζει ως γνωστόν ο κυπελλούχος (ΑΕΛ ή Ομόνοια).

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 13/05

Πάφος FC – Ομόνοια 0-1

Κυριακή 14/05

ΑΠΟΕΛ – ΑΕΚ 2-1

Άρης – Απόλλων 2-0

Δείτε ΕΔΩ τη βαθμολογία.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ (9η αγωνιστική)

Σάββατο 20/05

19:00 Άρης – Ομόνοια

Κυριακή 21/05

19:00 Απόλλων – ΑΠΟΕΛ

19:00 ΑΕΚ – Πάφος FC

10η Αγωνιστική(τελευταία)

ΑΠΟΕΛ-Άρης
Ομόνοια-ΑΕΚ
Πάφος-Απόλωνας