9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άντεξε το άγχος ο Άρης και τώρα περιμένει !(κέρδισε 1-0 την Ομονοια )

Άντεξε το άγχος ο Άρης και τώρα περιμένει !(κέρδισε 1-0 την Ομονοια )

By on 20 Μαΐου, 2023 0 19140 Views

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκομίς στο 32’, ο αχγωμενος Αρης  έκαμψε την αντίσταση της Ομόνοιας επικρατώντας με 1-0 στο  «ΑΛΦΑΜΕΓΑ» για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ του α’ ομίλου και πλέον, περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Απόλλωνα – ΑΠΟΕΛ για να μάθει αν θα στεφθεί αύριο πρωταθλητής ή θα δώσει τελικό-τίτλου στο ΓΣΠ στο φινάλε! Η διαφορά από το ΑΠΟΕΛ  αυξήθηκε στο +6 και με νίκη του Απολλωνα  ή ισοπαλία, ο Άρης κατακτά και μαθηματικά το πρωτάθλημα!

Μετά από αυτή τη νίκη η Λεμεσιανή ομάδα… χαϊδεύει το πρωτάθλημα, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Για να το κατακτήσει το ΑΠΟΕΛ και όχι το συγκρότημα του Σπιλέφσκι, θα πρέπει οι «γαλαζοκίτρινοι» να επικρατήσουν την Κυριακή (21/05) του Απόλλωνα και την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσουν του Άρη με δύο γκολ διαφορά.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους και με δράστη τον Γκομίς ήταν και πιο απειλητικός σε σχέση με την αντίπαλό του.

Η πρώτη φάση στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 14΄, όταν μετά από γύρισμα του Καζού από αριστερά, η προσπάθεια του Γκομίς… έφυγε άουτ, με την Ομόνοια ν’ αντιδράει και να έχει τη δική της καλή στιγμή έξι λεπτά αργότερα. Ο Ζαχαρίου βγήκε απέναντι από τον Άλβες, έκανε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να… φεύγει έξω.

Απ’ εκεί και πέρα, η Λεμεσιανή ομάδα ήταν αυτή που… έκανε παιχνίδι και κατάφερε να κλείσει το ημίχρονο προηγούμενη στο σκορ.

Στο 24΄ ο Ουζόχο απέκρουσε το σουτ του Γκομίς, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο Μίλετιτς ανέτρεψε τον Γκομίς, με τον Μενέλαο Αντωνίου να υποδεικνύει πέναλτι. Ο Γκομίς ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έκανε το 1-0 στο 32΄.

Δέκα λεπτά αργότερα ο πρωτοπόρος είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν μετά από γύρισμα του Μαγιαμπέλα από δεξιά και σουτ του Μπένγκτσον από κοντά η μπάλα… έφυγε άουτ.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερη η ομάδα της Λευκωσίας στο δεύτερο μέρος είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Αρχικά, στο 60΄, όταν το σουτ του Ντίσκερουντ… έφυγε έξω, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Άλβες απέκρουσε σουτ του Σράντι και στην εξέλιξη της φάσης ο Χαραλάμπους έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.

Ενδιάμεσα ο Άρης είχε μία καλή στιγμή, με την κεφαλιά του Στεπίνσκι να μην βρίσκει στόχο στο 62΄, ενώ στο 69΄ ο Ουζόχο απέκρουσε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καζού.

H φιλοξενούμενη συνέχισε να υπερέχει, αλλά ο γηπεδούχος είχε Βανά Άλβες που σταμάτησε την προσπάθεια του Κίτσου στο 74΄, όπως και το σουτ του Σράντι στο 78΄.

Στα εναπομείναντα λεπτά, το συγκρότημα του Σπιλέφσκι προσπάθησε να… παγώσει το παιχνίδι και να κρατήσει μακριά από την εστία του Άλβες τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας. Κάτι που κατάφερε, φτάνοντας σε μία αγχωτική, αλλά υπέρ-πολύτιμη νίκη, αφού πλέον… χαϊδεύει τον τίτλο, μιας και θα πρέπει να φέρει τα κάτω-πάνω το ΑΠΟΕΛ για να κατακτήσει αυτό το πρωτάθλημα και όχι η Λεμεσιανή ομάδα.

ΑΡΗΣ: Βανά Άλβες, Καζού (80′ Ντελμίρο), Μποακί (46′ Μουσούντα), Μπρόρσον, Γιαγκό, Μπράουν (46′ Στρούσκι), Γιαμπλόνσκι (46′ Σόκε), Μαγιαμπέλα, Μπένγκτσον, Κακόριν, Γκομίς (60′ Στεπίνσκι).
Στον πάγκο: Χρυσοστόμου, Σοφρωνίου, Γιαντάλ, Σικόρσκι, Σπόλιαριτς, Στεπίνσκι, Ντελμίρο, Μονέ Πακέ, Στρούσκι, Μουσούντα, Σόκε, Σουμάνσκι. 
ΟΜΟΝΟΙΑ: Ουζόχο, Μάθιους, Κίτσος (46′ Λέζιακς), Λανγκ, Μίλετιτς, Ντίσκερουντ (71′ Σάββα), Χαραλάμπους, Ζαχαρίου (46′ Σράντι), Βενιζέλου, Παπουλής (57′ Μπεσεντίν), Κακουλλής (57′ Κούσουλος).
Στον πάγκο: Παναγή, Γιούστε, Λοΐζου, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Σράντι, Παναγιώτου, Κούσουλος, Μπεσεντίν, Ανδρέου, Σάββα, Κυριακίδης. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπένγκτσον / Μίλετιτς, Μάθιους, Λανγκ

ΣΚΟΡΕΡ: 32′ Γκομίς (πέν.)
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3000.
Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης
VAR: Kehlet Jakob
AVAR: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής: Καπιτανής Κώστας