30 Απριλίου, 2024
  • 30 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΘΝΙΚΗ
  • Άξιζε περισσότερα η Εθνική μας…Δύο δοκάρια, καλή εμφάνιση αλλά ήττα από τη  Γεωργία

Άξιζε περισσότερα η Εθνική μας…Δύο δοκάρια, καλή εμφάνιση αλλά ήττα από τη  Γεωργία

By on 18 Ιουνίου, 2023 0 524 Views

Tην ήττα με 2-1 γνώρισε η Εθνική μας από τη Γεωργία το βράδυ του Σαββάτου (17/06) στο ΑΕΚ Αρένα για την 3η αγωνιστική των προκριματικών ομίλων του EURO 2024.

Ένα αποτέλεσμα που αδικεί κατάφορα την ομάδα  μας , που είχε και δύο δοκάρια με τους Πίττα και Λαΐφη και άλλες καλές χαμένες ευκαιρίες και σωτήριες αποκρούσεις του αντίπαλου τερματοφύλακα. Ο Πίττας ήταν αυτός που είχε ισοφαρίσει προσωρινά σε 1-1 με εκτέλεση πέναλτι.

Η Εθνική μας παρά τις πολλές απουσίες βασικών στελεχών της έκανε καλή εμφάνιση και τουλάχιστον δεν θα έπρεπε να χάσει. Ο Κορέια στην πρώτη του εμφάνιση ήταν εντυπωσιακός στο αριστερό άκρο και βοήθησε τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά ενώ και ο Μολ σε δύο περιπτώσεις σταμάτησε σε τετ-α-τετ αντιπάλους χωρίς να έχει ευθύνη στα γκολ. Άτυχος ο Γκόγκιτς στο πρώτο γκολ όπως και οι Πίττας -Λαίφης στις φάσεις των δικαριών.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ανοικτό παιχνίδι από το ξεκίνημα, με την Κύπρο ν’  «απειλεί» πρώτη στον αγώνα. Στο 4΄ ο Κούσουλος έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα των Γεωργιανών να αποκρούει, με τους φιλοξενούμενους ν’  «απαντούν» στο 7΄, όταν το σουτ του Μικαουτάτζε… έφυγε μόλις άουτ.

Στο 9΄ η Εθνική μας έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος στην άμυνα της αντιπάλου, ο Κούσουλος έκανε το σουτ, με τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια της φάσης έκανε την κεφαλιά, με την μπάλα να απομακρύνεται προ της γραμμής.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά των Γεωργιανών για να έχουν μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Κβαρατσχέλια από το ύψος της περιοχής… έφυγε έξω, ενώ την ίδια κατάληψη είχε σουτ του ίδιου ποδοσφαιριστή στο 20΄.

Στο 28΄ η Γεωργία… προειδοποίησε, όταν μετά από ωραία κάθετη πάσα του Κβαρατσχέλια, ο Τσακβετάντζε έκανε το πλασέ, με το Μολ να αποκρούει, για να έρθει εν τέλει το γκολ τρία λεπτά αργότερα.

Ο Γκόγκιτς έκανε λάθος πάσα, ο Μικαουτάτζε βγήκε μόνος απέναντι από το Μολ και πλάσαρε εύστοχα για να κάνει το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η Εθνική, ωστόσο, έβγαλε… αντίδραση κι αφού κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Μηνά Αντωνίου από τον Λοτσοσβίλι στο 38΄, ένα λεπτό αργότερα ο Πίττας ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε σε 1-1.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 50΄ το σουτ του Κβαρατσχέλια… έφυγε άουτ.

Η Εθνική, όμως, και πάλι αντίδρασε και στο 56΄ «άγγιξε» το 2-1, όταν μετά από ωραία ενέργεια του Κάστανου και γύρισμα του Κορέια από αριστερά, ο Πίττας έκανε πολύ όμορφη υποδοχή της μπάλας και σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και ακολούθως να απομακρύνεται…

Στο 75΄ το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε ακόμα δύο πολύ καλές στιγμές για να κάνει την ολική ανατροπή στο σκορ, όταν μετά από μακρινό δυνατό σουτ του Χαραλάμπους ο Μαμαρντασβίλι έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Λοΐζου, με τον Λαΐφη να κάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι της Γεωργίας.

Δυστυχώς για την Εθνική μας ίσχυσε στη συνέχεια ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Άμα δεν καταφέρνεις να σκοράρεις, θα δεχθείς το γκολ, όπως κι έγινε στο 84΄, όταν ο Νταβιτασβίλι με συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή… νίκησε το Μολ κι έκανε το 2-1, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό σκορ.

ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Αντωνίου, Καρώ (63΄ Αντωνιάδης), Γκόγκιτς, Λαΐφης, Κορέια, Κούσουλος, Χαραλάμπους (78΄ Σατσιάς), Κάστανος, Τζιωνής (60΄ Λοΐζου), Πίττας (78΄ Χριστοφή).

ΓΕΩΡΓΙΑ: Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Κάσια, Κβαρατσχέλια, Κιτεϊσβίλι, Γκοκολεϊσβίλι (74΄ Λομπιανίτζε), Λοτσοσβίλι (87΄ Ντβάλι), Αζάροβ, Κβεκβεσκίρι (74΄ Γκαγκνίντζε), Τσακβετάντζε (74΄ Νταβιτασβίλι), Μικαουτάτζε (87΄ Ζιβζιβάντζε).

Κίτρινες Κάρτες: Καρώ, Γκόγκιτς, Αντωνίου / Κακαμπάτζε.

** Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκε και ο προπονητής της Γεωργίας, Βίλι Σανιόλ.

Διαιτητής: Φάμπιο Βερίσιμο

Πρώτος Βοηθός: Πέδρο Αλμέιδα

Δεύτερος Βοηθός: Ρουί Τεϊσέιρα

Τέταρτος Διαιτητής: Έλντερ Μαλέιρο

VAR: Τιάγκο Μαρτίνς

AVAR: Λουίς Γκοντίνιο