28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μας έτριξε τα δόντια η Νορβηγία.Χάλαντ και Σολμπάκεν τα γκολ των ανώτερων γηπεδούχων. Το γκολ της Κύπρου ο Κάστανος

Μας έτριξε τα δόντια η Νορβηγία.Χάλαντ και Σολμπάκεν τα γκολ των ανώτερων γηπεδούχων. Το γκολ της Κύπρου ο Κάστανος

By on 21 Ιουνίου, 2023 0 468 Views

Την ήττα γνώρισε απόψε η Εθνική μας ομάδα από την αντίστοιχη της Νορβηγίας στο στάδιο Ullevaal του  Όσλο.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το ματς της Εθνικής μας με τη Νορβηγία στο στάδιο «Ullevaal» στο Όσλο, για την 4η αγωνιστική του 1ου προκριματικού ομίλου του EURO 2024. Πολύ απλά, η αντίπαλός μας ήταν πολύ ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, η διαφορά ποιότητας και κλάσης ήταν εμφανέστατη και μοιραία υποκύψαμε στην ανωτερότητά της, χάνοντας με 3-1. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερο, αν ο Ζόελ Μολ δεν πραγματοποιούσε κάποιες σωτήριες αποκρούσεις. Η Νορβηγία μπήκε πολύ πιεστικά στο παιχνίδι και ανώτερη σε ταχύτητα ,δύναμη και ποιότητα στρίμωξε την Εθνική μα.Ο Σολμπάκεν άνοιξε το σκορ στο 12’, ο Χάαλαντ(Πως και πόσο να σταματήσεις αυτό τον παίκτη) τα άλλα δύο γκολ (στο 56’ με πέναλτι και στο 60’), ενώ ο Κάστανος μείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από ασίστ του Χριστοφή…Ντεμπόυτο έκανε στην ΕΘνική στο αρχικό σχήμα ο Κ.Πηλέας.
ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Νίλαντ, Στράντμπεργκ, Έστιγκαρντ, Μέλινγκ, Ράιερσον (59′ Βενμπαγκόμο), Μπεργκ (74′ Θόρστβεντ), Άουρσνες (87΄Βέλντε), Έντεγκααρντ, Σέρλοθ, Σολμπάκεν (59′ Μπέργκε), Χάαλαντ (87′ Φιν).
Στον πάγκο: Ντίνγκελαντ, Σέλβικ, Γκρέγκερσεν, Άιερ, Βέλντε, Μπέργκε, Ελιουνούσι, Θόρστβεντ, Ντελί, Φιν, Βεμπανγκόμο, Λάρσεν.
ΚΥΠΡΟΣ: Μολ, Λαΐφης, Γκόγκιτς, Ιωάννου, Κορέια, Αντωνίου (61′ Ανδρέου), Κούσουλος (90+2′ Σατσιάς), Χαραλάμπους (61′ Τζιωνής), Πηλέας (61′ Λοΐζου), Κάστανος, Πίττας (70′ Χριστοφή).
Στον πάγκο: Παναγή, Δημητρίου, Μιχαήλ, Κορρέα, Αντωνιάδης, Χριστοφή, Λοΐζου, Ηλία, Ανδρέου, Σεργίου, Σατσιάς, Τζιωνής. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φιν / Πίττας

ΣΚΟΡΕΡ: 12′ Σολμπάκεν, 56′ (πέν.), 60′ Χάαλαντ . 90+3′ Κάστανος
Διαιτητής: Aleksandar Stavrev
Βοηθοί: Goce Petreski, Kushtrim Lika
4ος Διαιτητής: Igor Stojchevski
VAR: Paolo Valeri
Βοηθός VAR: Mario Zebec

Οι Νορβηγοί άνοιξαν το σκορ στο 12ο λεπτό με τον Σολμπάκεν και στο 56ο λεπτό με πέναλτι του Χάλαντ πέτυχαν το 2-0. Στο 60ο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η Εθνική μας μείωσε στις καθυστερήσεις με γκολ του Κάστανου μετά από κάθετη πάσα του Χριστοφή.

Κύπρος: Μολ, Αντωνίου (61′ Ανδρέου), Ιωάννου, Λαϊφης, Γκόγκιτς, Κορεϊα, Χαραλάμπους (61′ Τζιωνής), Κούσουλος (90′ Σατσιάς), Κάστανος, Πηλέας (61′ Λοϊζου), Πίττας (70′ Χριστοφή).