17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3: Με οβίδα Τζούριτσιτς και MVP Χουάνκαρ το τριφύλλι έβαλε βάσεις πρόκρισης

Ντνίπρο – Παναθηναϊκός 1-3: Με οβίδα Τζούριτσιτς και MVP Χουάνκαρ το τριφύλλι έβαλε βάσεις πρόκρισης

By on 25 Ιουλίου, 2023 0 12691 Views
CHAMPIONS LEAGUE /  /  -

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Ντνίπρο εκτός έδρας έχοντας τον Χουάνκαρ σε μεγάλη μέρα με δύο ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι και τρεις διαφορετικούς σκόρερ με τους Σπόραρ, Τζούριτσιτς και Ιωαννίδη να βρίσκουν το δρόμο προς τα δίχτυα για να βάζουν το τριφύλλι στις ράγες των… Ευρωπαϊκών ομίλων.

Ο Ισπανός είχε δύο ασίστ σε Σπόραρ και Τζούριτσιτς ένα κερδισμένο πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ιωαννίδης και αριστεροπόδαρος μπακ στο 100ο του παιχνίδι με το τριφύλλι στο στήθος εξελίχτηκε σε xfactor για τους πράσινους στην αναμέτρηση με τους Ουκρανούς.

Εξαιρετικό παιχνίδι έκανε και ο Φίλιπ Τζούριτσιτς με το Σέρβο να συνδυάζει το επίσημο ντεμπούτο του με ένα υπέροχο τέρματα για το 2-0 του Παναθηναϊκού ενώ καλή απόδοση είχε στο ντεμπούτο του και ο Βιλένα. Στα θετικά και η πρώτη συμμετοχή του Γεντβάι ο οποίος μπήκε ως αλλαγή αντί του Σένκεφελντ που τραυματίστηκε και τα πήγε αρκετά καλά.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το ματς με δύο εκ τους νεοαποκτηθέντες, τους Βιλένα και Τζούριτσιτς στη μεσαία γραμμή, και στηριζόμενος κατά μεγάλο ποσοστό στους παίκτες που βρίσκονταν και πέρυσι στο ρόστερ του τριφυλλιού.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι με τον Κώτσιρα να παίζει στο δεξί άκρο αντί του Βαγιαννίδη ο οποίος είχε και κάποιες ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε. Στα αριστερά προτιμήθηκε ο Χουάνκαρ αντί του Μλαντένοβιτς με τους Σένκεφελντ – Μάγκνουσον να είναι οι δύο στόπερ. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ ο οποίος είχε δίπλα του τον Βιλένα και μπροστά τους έπαιξε ο Τζούριτσιτς. Στο δεξί άκρο της επίθεσης βρέθηκε ο Παλάσιος και αριστερά ο Μπερνάρ με τον Σπόραρ να είναι στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού. Μια ενδεκάδα που δεν είχαμε δει ξανά στα φιλικά του τριφυλλιού.

Η προειδοποίηση ήρθε στο 8’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και τρία λεπτά αργότερα ο Μπερνάρ υποδέχτηκε θαυμάσια τη μπάλα και άλλαξε υποδειγματικά το παιχνίδι προς τον Χουάνκαρ στα αριστερά.

Ο Ισπανός φουλ μπακ πέρασε θαυμάσια τον αντίπαλό του και ο Σπόραρ που κινήθηκε στην πορεία της μπάλας με αριστερό πλασέ την έστειλε στα δίχτυα (0-1), προκαλώντας ντελίριο στην πράσινη εξέδρα που είχε μετατρέψει σε… Λεωφόρο το Κόσιτσε.

Ο Σλοβένος μάλλον… κρατούσε την επιστροφή του στα γκολ στα επίσημα ματς και δη σε ένα από τα πιο κρίσιμα ματς της φετινής σεζόν.

Το μόνο αρνητικό για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο τραυματισμός του Σένκεφελντ στο 20’ (θλάση στον δεξιό δικέφαλο) που έγινε αναγκαστική αλλαγή τέσσερα λεπτά αργότερα.

Με τον Γεβντάι να κολυμπάει εσπευσμένα στα βαθιά πραγματοποιώντας το ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι παρότι βρίσκεται μόλις δέκα ημέρες στο σύλλογο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ντνίπρο μπήκε πιο δυνατά στο ξεκίνημα και απείλησε στο 50’ με τον Σαράπι και στο 52’ με τον Ντόβμπικ, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που απόλεσε μοναδική ευκαιρία στο 59’.

Ο Σπόραρ έκανε τρομερή ενέργεια στο τρανζίσιον μετά από κλέψιμο του Βιλένα και του σέρβιρε έτοιμο γκολ, αλλά ο Ολλανδός άσος δεν βρήκε καλά τη μπάλα από το ύψος της μικρής περιοχής και την έστειλε άουτ.

Ωσπου στο 74’ οι πράσινοι έκρυψαν τη μπάλα, με τον Βέρμπιτς να βρίσκει θαυμάσια τον Χουάνκαρ που έκανε παράλληλο γύρισμα στον Τζούρισιτς που με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ουκρανού τερματοφύλακα, διαμορφώνοντας το 0-2 μέσα σε πανδαιμόνιο!

Ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και το κερασάκι στην τούρτα (0-3) έβαλε στο 84’ ο Ιωαννίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο εξαιρετικός Χουάνκαρ.
Η Ντνίπρο απλώς μείωσε σε 1-3 με τον Καπριένκο στο 90’.

ΝΤΝΙΠΡΟ: Κιναρέλκιν, Μιροσνιτσένκο, Σβάτοκ (61′ Κοχούτ), Σαράπι, Κράβετς (73′ Κραπιλένκο), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Χουτσούλιακ, Ραμπτσίνσκι, Τρετιάκοβ (61′ Άνταμτσουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70′ Τσόκαϊ), Τζούριτσιτς (78′ Μαντσίνι), Μπερνάρ (70 Βέρμπιτς), Παλάσιος, Σπόραρ (78′ Ιωαννίδης).