4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Με δυο πρόσωπα η ΑΕΚ, από θρίαμβο… πέτυχε στενή νίκη 3-2 και παραμένει φαβορί για την πρόκριση

Με δυο πρόσωπα η ΑΕΚ, από θρίαμβο… πέτυχε στενή νίκη 3-2 και παραμένει φαβορί για την πρόκριση

By on 28 Ιουλίου, 2023 0 1254 Views

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το πρώτο φετινό Ευρωπαϊκό παιχνίδι της AEK με αντίπαλο την Τροπέντο μέσα στην Ουγγαρία. Οι κιτρινοπράσινοι του Όλτρα πήραν την νίκη με 3-2 και το προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού… ωστόσο έκαναν τα εύκολα δύσκολα πετώντας το εντυπωσιακό 3-0 του πρώτου ημιχρόνου!
Με το «καλημέρα» της αναμέτρησης η ομάδα του Όλτρα ευτύχισε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι με τον Γκιούρτσο στο 6ο λεπτό. Αυτό ήταν μόνο η αρχή για την AEK , καθώς ακολούθησε δέκα λεπτά αργότερα δεύτερο γκολ με τον Κάσας, ενώ το 3-0 διαμόρφωσε στο 40 ο Φαράζ. Για τους γηπεδούχους που έμοιαζαν να τα έχουν χαμένα ο Ποντουμπέι σημάδεψε το δοκάρι του Τούμπα στο 35. Στην επανάληψη η Τορπέντο μπήκε δυνατά… ισορρόπησε…και βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 68 με τον Γκλουστσένκοφ, ενώ διπλασίασε τα τέρματα της δύο λεπτά αργότερα με τον Οβόνο βάζοντας δύσκολα στην AEK. Σε όσο χρόνο απέμενε οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά ωστόσο η AEK παρά την κακή εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου πήρε στο τέλος την σημαντική νίκη. Την ερχόμενη Τετάρτη ο επαναληπτικός στη Λάρνακα με μια σοβαρή ΑΕΚ να παραμένει το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση!

ΤΟΡΠΕΝΤΟ: Αμπράμοβιτς, Μπούρκο, Γκλουστσένκοφ, Πρεμούντροφ, Τσίζ, Σεβτσένκο, Μποτίστσεφ, Ποντουμπέι, Λισάκοβιτς, Μενσά, Γκόρμπατσικ.

AEK: Toύμπας, Τόμοβιτς, Κάσας, Φραν Σολ (88΄ Ρομπέρζ), Φαράζ (76΄ Γκάμα), Λόπες (76΄ Τρισκόφσκι), Μιλίσεβιτς, Πονς, Σάντσες, Γκιούρτσο (90+3 Ανδρέου), Μάμας (76΄ Καπτούμ)