17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024

ΠΙΝΤΟ Θα εκκινήσουμε από την αρχή.Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε

By on 2 Αυγούστου, 2023 0 614 Views

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο, προπονητής του AΠΟΕΛ, παραθέτει διάσκεψη τύπου για τον επαναληπτικό του β’ προκριματικού γύρου του Κόνφερενς Λιγκ, κόντρα στη Βοϊβοντίνα (3/8-21:00). Οι γαλαζοκίτρινοι έχουν το υπέρ τους 2-1 του ΓΣΠ από το πρώτο ματς.
Οι τοποθετήσεις του:
Αρχικά«Το ματς δεν κρίθηκε ακόμα έστω και αν νικήσαμε. Όλα είναι ανοικτά και όλα μπορούν να συμβούν. Θα εκκινήσουμε από την αρχή. Για εμάς είναι 0-0 το αποτέλεσμα. Ήρθαμε εδώ για να νικήσουμε».
Για τη φιλοσοφία του: «Αν μας αφήσει ο αντίπαλος, τότε θα κάνουμε το παιχνίδι μας και θα είναι καλό για εμάς. Θα πρέπει να σκοράρουμε και φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Παίζουμε για να νικήσουμε».  

-Τι πρέπει να προσέξει το ΑΠΟΕΛ; “Πρέπει να έχουμε την ίδια ποιότητα με το πρώτο ματς αλλά να σκοράρουμε περισσότερο στις ευκαιρίες μας. Πρέπει να προσέξουμε τις αντεπιθέσεις της Βοϊβοντίνα γιατί είναι πολύ επικίνδυνη αλλά και τις στατικές φάσεις. Μελετήσαμε τον αντίπαλο και πρέπει να προσέξουμε τις στατικές φάσεις. Περιμένω ότι θα πιέσει στην αρχή γιατί χρειάζεται να σκοράρει άρα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί”.

-Σκέφτεστε να κάνετε κάποιες αλλαγές και ποια τα αγωνιστικά δεδομένα; “Θα το δούμε αύριο!”.

-Ποια τα πλεονεκτήματα της Βοϊβοντίνα και την περιμένετε πιο δυνατή; “Ξέρουμε τα πάντα για αυτούς και ξέρουν τα πάντα για εμάς. Είμαστε αισιόδοξοι. Πρέπει να παίξουμε με βάση τη δική μας νοοτροπία, με καρδιά και συγκέντρωση που είναι πολύ σημαντική”.

-Δεν επενδύετε καθόλου στην ισοπαλία αν δεν κάνω λάθος… “Αυτή είναι η νοοτροπία μου, ποτέ δεν παίζουμε για την ισοπαλία. Το 90% των ομάδων που παίζουν για την ισοπαλία, χάνουν”.

Αν θα γίνονται καλύτεροι με τον καιρό: «Όχι μόνο εμείς αλλά όλες οι ομάδες. Σε τρεις μήνες θα είμαστε καλύτεροι και σε έξι μήνες ακόμα καλύτεροι. Δεν μπορούμε να κτίσουμε μια ομάδα σ’ ένα μήνα μόνο».