17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ!Με νίκη και στην Σερβία συνεχίζει στην Ευρώπη

Το ΑΠΟΕΛ είναι εδώ!Με νίκη και στην Σερβία συνεχίζει στην Ευρώπη

By on 3 Αυγούστου, 2023 0 495 Views

Μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα του ΓΣΠ, το ΑΠΟΕΛ επικράτησε με το ίδιο σκορ και στη ρεβάνς που διεξήχθη στο «Stadion Karadjordje» του Νόβι Σαντ.

Ο Σαρφό στο 27′ και ο Εφραίμ στο 74′ με πέναλτι σκόραραν τα γκολ για την ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο, η οποία είχε ισοφαριστεί στο 37′, στο χειρότερο της διάστημα στον αγώνα, στο οποίο κινδύνεψε να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο καθώς οι Σέρβοι πίεσαν και είχαν πλησιάσει στην ανατροπή. Στην επανάληψη το ΑΠΟΕΛ έλεγξε το ματς, δεν κινδύνευσε καθόλου και σφράγισε την πρόκριση με δεύτερο γκολ.

Α’ ημίχρονο

Η πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση άνηκε στους «γαλαζοκίτρινους» στο 17ο λεπτό, με τον Γουίλσον να επιχειρεί το μακρινό σουτ από τα 25 μέτρα και την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κάρεσιτς.

Δέκα λεπτά μετά η ομάδα του Σα Πίντο εξαργύρωσε την υπεροχή της και πήρε κεφάλι στο σκορ με τον Σαρφό! Ο Τσεμπάκ με υπέροχη ενέργεια από τα αριστερά έκανε την παράλληλη πάσα στο ύψος της περιοχής και ο Σαρφό με ένα υπέροχο πλασέ έβαλε μπροστά την ομάδα του.

Όντας με την πλάστη στο τοίχο, η Βοϊβοντίνα πίεσε και κατάφερε να φέρει στα ίσα το ματς στο 37’. Ο Ζούκιτς ανενόχλητός από τα αριστερά της περιοχής έκανε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να βρίσκει στο σώμα του Ντβάλι, να αλλάζει πορεία και να καταλήγει στα δίκτυα του Μπέλετς.

Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Σέρβοι έκλεισαν τους «γαλαζοκίτρινους» στο δικό τους μισό και στο 40’ έχασαν μεγάλη φάση, με τον Μπέλετς να αποκρούει εξαιρετικά το μακρινό σουτ του Μιλοσάβγιεβιτς.

B’ ημίχρονο

Το ΑΠΟΕΛ είχε τις πρώτες τελικές, οι οποίες πάντως δεν ανησύχησαν τον Κάρεβιτς (51’ Ντάλσιο, 57’ Φετφατζίδης). Ο ρυθμός ήταν πολύ πεσμένος, οι Σέρβοι δεν απειλούσαν και το παιχνίδι ήρθε στα… μέτρα του ΑΠΟΕΛ.

Ακόμη περισσότερο στο 74’, όταν ο Εφραίμ με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 2-1, «κλειδώνοντας» σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, έπειτα από χέρι αμυντικού.

Ούτε μετά το δεύτερο γκολ μπόρεσε η Βοϊβοντίνα να απειλήσει τους γαλαζοκίτρινους οι οποίοι αυτή τη φορά διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμά τους κλείνοντας θέση στον γ’ προκριματικό γύρο.

ΒΟΪΒΟΝΤΙΝΑ: Kάρεβιτς, Τραορέ, Γέλισιτς, Τσερνομάρκοβιτς, Λαζάρεβιτς, Νίκολιτς (76′ Ραντούλοβιτς), Μιλοσάβλιεβιτς, Ζούκιτς, Τσούμιτς, Μπαράγε (76′ Ιβάνοβιτς), Βούκιτς (63′ Μάλμπασιτς)

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Σούσιτς, Κρέσπο, Ντβάλι, Τσεμπάκ, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο (85′ Βιγιαφάνες), Σαρφό (69′ Πέτροβιτς), Φετφατζίδης (69′ Γαβριήλ), Γουίλσον (60′ Εφραίμ), Κβιλιτάια (85′ Τομανέ).

ΣΚΟΡΕΡ: 37′ Ζούκιτς / 27′ Σαρφό, 74′ Εφραίμ πεν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 78′ Λαζάρεβιτς / 42′ Ντάλσιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βιτάλις Σπασιονίκοβς (Λετονία)