8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Zωντανή η ελπίδα για την ΑΕΚ με τον Φαράζ.Ο Τρισκόφσκι έχασε πέναλτι μετά το 1-1

Zωντανή η ελπίδα για την ΑΕΚ με τον Φαράζ.Ο Τρισκόφσκι έχασε πέναλτι μετά το 1-1

By on 9 Αυγούστου, 2023 0 379 Views

Ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού την ερχόμενη εβδομάδα άφησαν AEK και Μακάμπι Τελ Αβίβ με το 1-1 στην Αρένα! Ένα αποτέλεσμα που αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους γηπεδούχους καθώς παρόλο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ισοφάρισαν και έχασαν πέναλτι με τον Τρισκόφσκι λίγο πριν το τέλος για να πάρουν την πολύτιμη νίκη.
Με κύριο εκφραστή των επιθέσεων της τον Μπρούνο Γκάμα οποίος πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος σε Ευρωπαϊκό παιχνίδι, η AEK μπήκε δυνατά και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ ψάχνοντας ένα γκολ που θα τις έδινε το προβάδισμα. Για 20 περίπου λεπτά η ομάδα του Όλτρα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειχνε ότι μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τους Ισραηλινούς. Η συνέχεια όμως ήταν εντελώς διαφορετική με το σύνολο του Ρόμπι Κιν, έχοντας πρωταγωνιστή τον Ζάχαβι να φτάνει αρκετές φορές κοντά στο γκολ ωστόσο ο Πίριτς με σημαντικές επεμβάσεις κράτησε το 0-0 σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
Στην επανάληψη η ομάδα του Όλτρα προσπάθησε να βγει μπροστά ωστόσο ένα σουτ του Κοχέν στο 66΄πάγωσε προσωρινά την Αρένα κάνοντας το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Οι αλλαγές του Ισπανού τεχνικού άλλαξαν κάπως την εικόνα της AEK  που έψαξε το γκολ και το βρήκε δέκα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα με τον Φαράζ. Πέντε λεπτά αργότερα οι κιτρινοπράσινοι βρέθηκαν μια ανάσα από το 2-1 όμως ο Τσισκόφσκι αστόχησε στο πέναλτι (απέκρουσε ο Πέρετζ) που κέρδισε ο Γκιούρτσο. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν έτσι παρέμεινε το 1-1, ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Πέμπτης.

AEK : Πίριτς, Σάντσες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Γκαρσία, Πονς, Λέδες (Καπτούμ 68′), Γκάμα (68′ Τρσκόφσκι), Γκιούρτσο, Λόπες (Φαράζ 55′ ), Σολ.
Πάγκος: Ερερίν, Τούμπας, Κάσας, Ρομπέρζ, Ανδρέου, Καψής, Τζιωρτζής, Μάμας.
MΑΚΑΜΠΙ: Πέρετζ, Μαϊκόν, Ν. Μπιτόν, Σαμπόριτ, Ρεβίβο, Ντ. Πέρετζ, Βανόβερεμ, Ντ. Μπιτόν, Παρφέ, Κοχέν, Ζάχαβι.
Πάγκος: Μισπάτι, Γκλέιζερ, Τούργκεμαν,Γεϊνί, Γκολάσα, Λούκχασεν, Νταβιτζάντα, , Πιβέν, Σαχάρ, Γιοβάνοβιτς.