8 Μαΐου, 2024
  • 8 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Κροάτης διαιτητής…σφάγιασε την ΑΕΚ.Δεν άξιζε να χάσει αλλά χωρίς VAR έχασε…

Κροάτης διαιτητής…σφάγιασε την ΑΕΚ.Δεν άξιζε να χάσει αλλά χωρίς VAR έχασε…

By on 17 Αυγούστου, 2023 0 268 Views

Η ΑΕΚ  έχασε από την Μακάμπι Τελ Αβίβ με 1-0 στο «Bloomfield Stadium» και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Conference League. Για κακή της…τύχη, στον Γ’ Γύρο της διοργάνωσης δεν υπάρχει VAR διότι αν υπήρχε, το αποτέλεσμα πιθανόν να ήταν διαφορετικό καθώς ο Κροάτης διαιτητής, Φραν Γιόβιτς, έκλεισε τα μάτια σε καθαρή παράβαση για χέρι αμυντικού της Μακάμπι στην περιοχή στο 80’, με το αποτέλεσμα στο 0-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα υπέδειξε πέναλτι για τους γηπεδούχους, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ζάχαβι. Η ΑΕΚ  είχε σκοράρει με τον Γκιούρτσο στο 42’ αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, σε μια φάση που δεν είναι ξεκάθαρη, ενώ σκόραρε και με τον Πονς στο 81’ αλλά πάλι ακυρώθηκε για οφσάιντ χωρίς να είναι ξκεκάθαρπ αλλά χωρίς VAR μέτρησ εκαι αυτή η φάση σε βάρος της ΑΕΚ !



1’ Σουτ από τον Κόχεν, η μπάλα κόντραρε στον Λέδες κι έδιωξε δύσκολα ο Πίριτς που ήταν σε ετοιμότητα.
4’ Τεράστια ευκαιρία για την Μακάμπι. Ο Ζάχαβι βγήκε τετ α τετ με τον Πίριτς, έκανε το πλασέ αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ!
5’ Ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ  για χέρι αντιπάλου, δεν φαίνεται ξεκάθαρα στην επαναληπτική προβολή.
7’ Πρώτη μεγάλη φάση για την ΑΕΚ ! Διαγώνιο σουτ του Φαράζ, μόλις έξω!
9’ Σουτ του Παρφέ, απέκρουσε πάλι ο Πίριτς.
23’ Επικίνδυνη φάση για την άμυνα της ΑΕΚ Ο Ζάχαβι από κοντά έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Τόμοβιτς και κατέληξε κόρνερ.
26’ Κίτρινη στο Φαράζ για θέατρο.
28’ Ζητάει πέναλτι η ΑΕΚ  για χέρι του Ρεβίβο, «παίζεται» από τον ρεφ καθώς το χέρι ήταν πολύ κοντά στο σώμα κι όχι προέκτασή του.
35’ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ ! Ο Γκιούρτσο γύρισε ωραία στον Καπτούμ, ο οποίος έκανε το σουτ από πολύ καλή θέση στην περιοχή όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ!
36’ Νέα φάση για την ΑΕΚ ! Μετά από κόρνερ, ο Τόμοβιτς έπιασε την κεφαλιά, νέα κεφαλιά από τον Πονς, απέκρουσε ο Πέρετζ.
42’ Η ΑΕΚ σκοράρει με διαγώνιο σουτ του Γκιούρτσο στην περιοχή, ακυρώνεται το γκολ ως οφσάιντ! Δεν είναι ξεκάθαρο το επαναληπτικό πλάνο που δόθηκε, αν όντως ο Ούγγρος ήταν πιο μπροστά…
44’ Κίτρινη στον Ρεβίβο.

46’ Αλλαγή για την ΑΕΚ . Ο Ράφα Λόπες στη θέση του Σολ.
56’ Καλή φάση για την ΑΕΚ ! Φάουλ του Γκιούρτσο, κεφαλιά του Τόμοβιτς, ο Λόπες από πολύ κοντά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε κι έχασε την ευκαιρία!
62’ Αλλαγή για την Μακάμπι. Εκτός ο Κόχεν, μέσα ο Μίλσον.
64’ Αλλαγή για την ΑΕΚ . Ο Γκάμα αντί του Φαράζ.
65’ Κίτρινη στον Σάντσες για καθυστέρηση.
67’ Καλό σουτ του Γκάμα, έξω!
70’ Τεράστια ευκαιρία για την Μακάμπι! Μόνος ο Πέρετζ έκανε το σουτ, νέα σωτήρια απόκρουση του Πίριτς! Φοβερός ο Βόσνιος!
72’ Νέα μεγάλη φάση για την Μακάμπι! Σουτ του Ζάχαβι, η μπάλα στο δοκάρι!
76’ Κίτρινη στον Λέδες.
77’ Κεφαλιά του Πέρετζ μετά από κόρνερ, έξω.
80’ Τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ Γύρισμα του Γκαρσία στον Πονς, έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε καθαρά σε χέρι αμυντικού και βγήκε σε κόρνερ! Ήταν ανοικτό το χέρι, έπρεπε να υποδειχθεί πέναλτι!
81’ Εκτέλεση κόρνερ, ο Μιλίτσεβιτς σκοράρει από κοντά αλλά υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ο Πονς γιατί επηρέασε τη φάση!
84’ Αλλαγές για Μακάμπι. Κανοτσόφσκι και Πίβεν αντί Μπιτόν και Μασόν.
84’ Πέναλτι για την Μακάμπι. Για ανατροπή του του Παρφέ από τον Μιλίτσεβιτς. Κίτρινη στον Γκαρσία.
86’ 1-0: Ο Ζάχαβι σκοράρει από το σημείο του πέναλτι.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Πέρετζ, Μπιτόν, Σάμποριτ, Ρεβίβο, Μασόν (84′ Πίβεν), Μπίτον (84′ Κανοτσόφσκι) , Ντ.Πέρετζ, Φαν Όβερεεμ, Κόχεν (62′ Μίλσον), Παρφέ (89′ Γκολάσα), Ζάχαβι.
Στον πάγκο: Μισπάτι, Γκλέιζερ, Τούργκεμαν, Κανιτσόφσκι, Μίλσον, Γεϊνί, Γκολάσα, Λούκασεν, Νταβιντζάντα, Άλμογκ, Πίβεν, Σιαχάρ. 
AEK: Πίριτς, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Σάντσες (87′ Κάσας), Λέδες (87′ Μάμας), Πονς, Καπτούμ (87′ Τρισκόφσκι), Φαράζ (64′ Γκάμα), Γκιούρτσο, Σολ (46′ Λόπες).
Στον πάγκο: Τούμπας, Ερερίν, Τρισκόφσκι, Γκάμα, Λόπες, Ρομπέρζ, Κάσας, Μάμας, Καψής, Γκονζάλες. 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ρεβίβο / Φαράζ, Σάντσες, Λέδες, Γκαρσία, Λόπες

ΣΚΟΡΕΡ: 86′ Ζάχαβι (πέν.)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Fran Jović (CRO)
ΒΟΗΘΟΙ: Hrvoje Radić, Luka Pušic
4ΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ante Čulina