3 Μαΐου, 2024
  • 3 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Μπήκε ο Καστέλ και άλλαξε η Ανόρθωση!Δύο γκολ,μια ασίστ ,χαμένη ευκαιρία και 3-1 τον Εθνικό.To VAR έσωσε το παιχνίδι

Μπήκε ο Καστέλ και άλλαξε η Ανόρθωση!Δύο γκολ,μια ασίστ ,χαμένη ευκαιρία και 3-1 τον Εθνικό.To VAR έσωσε το παιχνίδι

By on 19 Αυγούστου, 2023 0 904 Views

Πάλι καλά που είχε VAR θα λένε στην Ανόρθωση αφού αν δεν υπήρχε δύο γκολ δεν θα μετρούσαν αφού υποδείχθηκαν οφσάιντ .
Η «Κυρία» επικράτησε 3-1 του Εθνικού Άχνας στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αλλά… αγχώθηκε.Όχι μόνο γιατί στο Α΄ημίχρονο δεν ήταν καλή και την απείλησε ο Εθνικός που για μισή ώρα ήταν καλύτερος, αλλά και με τον βοηθό που αν στο πρώτο γκολ σήκωσε σημαία για οριακή φάση στο δεύτερο ο σκόρερ ήταν ξεκάθαρα σε κανονική θέση.
Στο 61’ σκόραρε ο Γκερέρο από πάσα του Καστέλ, το γκολ ακυρώθηκε αλλά μετά τον έλεγχο του VAR μέτρησε λίγο αργότερα και το ίδιο έγινε και 5 λεπτά μετά. Πέτυχε γκολ ο Καστέλ(μετά από σουτ του Παρούτη στο δοκάρι), πάλι ακυρώθηκε ως οφσάιντ από τον β’ βοηθό Μιχάλη Μεταξά αλλά το VAR και πάλι απέδωσε δικαιοσύνη. Ο Καστέλ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 85’ και παίρνει τον τίτλο του MVP με δύο γκολ και μία ασίστ
Το μόνο που κατάφερε ο Εθνικός ήταν να μειώσει σε 3-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πεχλιβάνη στο 89ο λεπτό.Με αυτό τον περιπετειώδη τρόπο η ομάδα του Νταβίντ Γκαγιέγο μπήκε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Η είσοδος των Καστέλ και Παρούτη στο παιχνίδι στο 59΄άλλαξαν την Ανόρθωση και κέρδισε δίκαια ενώ είχε και άλλες φάσεις για γκολ με τον Καστέλ να χάνει στο 90΄την ευκαιρία να πετύχει χάτ -τρικ στο ντεμπούτο του προερχόμενος από τραυματισμό.Στα 30΄που αγωνίστηκε πάντως ήταν αυτό που ήθελε ο κόσομος της Ανόρθωσης που γέμισε το Α.Παπαδόπουλος και στήριξε την ομάδα.Ντεμπούτο και για τον Τσίκο στα τελευταία λεπτά που είχε την ευκαιρία να σκοράρει ή να δώσει ασίστ αλλά έκανε άστοχο πλασέ. Υποιδείχθηκε και αυτός οφσάιντ αλλά όπως φάνηκε αν σημείωνε γκολ θα μετρούσε και αυτό το γκολ από το VAR

Το παιγνίδι

Το παιγνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να επιβάλουν το ρυθμό τους, και τον Εθνικό να είναι η πρώτη ομάδα που απείλησε.

Στο 12’ ο Μάριος Ηλία έκανε το διαγώνιο πλασέ αλλά ο Αρμπολέδα κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν. Η μπάλα έφτασε στον Ιωάννου έξω από την περιοχή ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η πρώτη μεγάλη φάση στο παιγνίδι ήρθε για την Ανόρθωση στο 39΄. Ο Γκερέρο έκανε το διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μάρκοβιτς μα βγάζει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 41’ η Ανόρθωση είχε διπλή ευκαιρία. ο Γκερέρο από τα αριστερά έκανε το διαγώνιο σουτ, απόκρουσε ο Μάρκοβιτς, στην επαναφορά ο Φερέιρα το σουτ, νέα απόκρουση από τον τερματοφύλακα του Εθνικού.

Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του Εθνικού να απειλήσει, με τον Ντράζιτς να κάνει την κεφαλιά και να βγάζει ο Αρμπολέδα. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τέρμα του Εθνικού στο 47’ με Λομοτέι το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Η Ανόρθωση σταδιακά κέρδιζε μέτρα και στο 56΄ είχε σπουδαία φάση για να ανοίξει το σκορ. Διώξιμο της άμυνας του Εθνικού, ο Φερέιρα στην επαναφορά έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ένα λεπτό αργότερο ο Ιωάννου έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω. Ο Ουαγκέ έκανε από δεξιά τη σέντρα, ο Καστέλ το σουτ αλλά η μπάλα χτύπησε σε αμυνόμενο και έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Εθνικού.

Η ανωτερότητα όμως της Ανόρθωσης μετουσιώθηκε σε τέρμα στο 62’. Ήταν η φανταστική πάσα του Καστέλ στον Γκερέρο, με τον τελευταίο με ωραίο πλασέ ανοίγει να το σκορ. Αρχικά ακυρώθηκε το τέρμα, με παρέμβαση του VAR το γκολ μετράει.

Ίδιο σκηνικό τρία λεπτά αργότερα! Ο Παρούτης έκανε το σουταπό πάσα του Καστέλ, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Καστέλ με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0. Και αυτό το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ και μέτρησε με παρέμβαση του VAR!

Στη συνέχεια ο Εθνικός προσπάθησε να βγει μπροστά για να πετύχει ένα τέρμα αλλά την ίδια ώρα άφηνε αρκετούς ανοιχτούς χώρους στην άμυνά του.

Σε μία τέτοια φάση ο Τσίκο μόνος απέναντι στον Μάρκοβιτς έστειλε τη μπάλα λίγο έξω ενώ είχε συμπαίκτη του ελεύθερο στα δεξιά του. Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Καστέλ μπήκε στην περιοχή του Εθνικού και με έξυπνο πλασέ έκανε το 3-0 για την Ανόρθωση με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Ο Εθνικός βρήκε τέρμα στο 89’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πεχλιβάνη που δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Αρμπολέδα, αλλά ήταν αργά για την ομάδα του Εθνικού καθώς τα τρία τέρματα της Ανόρθωσης στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αρκετά για να φέρουν τους τρεις βαθμούς στην ομάδα της Αμμοχώστου.


ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ντ.Γκαγιέγο): Αρμπολέδα, Ουαγκέ (86′ Αντωνίου), Γκαρθία, Μαρμούκ, Κορέια (59′ Καστέλ), Τεχέρα (86′ Χαραλάμπους), Γκερέρο, Φερέιρα (59′ Παρούτης), Γουαρίς (74′ Τσίκο), Κορρέα, Ιωάννου
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Καστέλ, Παρούτης, Χαραλάμπους, Γκασάμα, ΑΝτωνίου, Τζούλιου, Τσίκο

ΕΘΝΙΚΟΣ (Α.Λόπεθ): Μάρκοβιτς, Ριστέφσκι, Σπιρόφσκι, Ντε Ιριόντο, Λίπσκι, Λομοτέι, M.Ηλία, Ντράζιτς (74′ Γκόμες), Χριστοφή (56′ Καμπρέρα), Φιάκας (70′ Πεχλιβάνης), Ακσεντίεβιτς
Στον πάγκο: Μπογκαντίνοφ, Περατικός, Κ.Ηλία, Γκόμες, Πεχλιβάνης, Μπράντονιτς, Καλλένος, Ιωάννου, Καμπρέρα, Περδίος, Αγγελόπουλος

ΓΚΟΛ: 61′ Γκερέρο, 66′, 85′ Καστέλ/89′ Πεχλιβάνης

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 7.000

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Μεταξάς Μιχάλης
4ος Διαιτητής: Τσαμπαλάς Ανδρέας
VAR: Αντωνίου Μενέλαος
AVAR: Αλλαγιώτου Ιωάννα
Παρατηρητής: Νικολάου Γιώργος