9 Μαΐου, 2024
  • 9 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Στην εκπνοή η Γάνδη έγινε απόλυτο φαβορί.Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλό στο Βέλγιο αλλά το 2-0 κάνει δύσκολο τον στόχο στο ΓΣΠ

Στην εκπνοή η Γάνδη έγινε απόλυτο φαβορί.Το ΑΠΟΕΛ ήταν καλό στο Βέλγιο αλλά το 2-0 κάνει δύσκολο τον στόχο στο ΓΣΠ

By on 24 Αυγούστου, 2023 0 905 Views

Μέχρι και το 77ο λεπτό τα πήγαινε περίφημα το ΑΠΟΕΛ στο Βέλγιο, ήταν καλύτερο από την Γάνδη στο β’ ημίχρονο αλλά ένα τυχερό γκολ του Φοφανά και άλλο ένα γκολ στις καθυστερήσεις από τον Χονγκ πλέον καθιστούν την Γάνδη σαν το φαβορί για την πρόκριση στον επαναληπτικό του ΓΣΠ.
Το τελικό 2-0 είναι ένα δύσκολο αποτέλεσμα για τους γαλαζοκίτρινους που θα το παλέψουν στο ΓΣΠ σε εφτά βράδια από σήμερα.

Tο πρώτο ημίχρονο κύλησε πολύ καλά για το ΑΠΟΕΛ καθώς με σχετική ευκολία κράτησε το μηδέν στην άμυνα. Ο Σα Πίντο έστησε εξαιρετικά την ομάδα του μπροστά στην εστία του Μπέλετς ο οποίος δε χρειάστηκε να κάνει τη μεγάλη επέμβαση.

Η Γάνδη είχε την κατοχή της μπάλας συνεχώς, έφτιαξε κάποιες καλές προϋποθέσεις οι οποίες ωστόσο χαλούσαν πάντα στην τελική πάσα.

Επιθετικά η ομάδα της Λευκωσίας υστέρησε καθώς δεν έφτιαξε καμία ευκαιρία καθώς η μεγάλη προτεραιότητα ήταν η άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η γηπεδούχος ομάδα μπήκε και πάλι με όρεξη για να έχει την κατοχή της μπάλας και για δέκα λεπτά δεν έκανε κάτι το ουσιαστικό.

Ο Κβιλιτάια στο 57΄ έκανε ωραία ενέργεια, άδειασε δυο αντιπάλου βρέθηκε τετ-α-τετ με το τερματοφύλακα της Γάνδης ωστόσο πριν σουτάρει, έδιωξαν οι αμυντικοί σε κόρνερ.

Ένα λεπτό αργότερο ο Μαρκίνιος έβγαλε τετ-α-τετ τον Φετφατζίδη αλλά το σουτ του ελλαδίτη ήταν κάκιστο. Η επόμενη καλή ευκαιρία ήταν και πάλι για το ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια στο 70΄ “έσπασε” ωραία την μπάλα στον Μαρκίνιος ο οποίος δεν έκανε καλό σουτ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα η Γάνδη άνοιξε το σκορ στο 77΄ με τον Φοφανά ο οποίος έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο Σούσιτς και κατέληξε στα δίκτυα του Μπέλετς.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε στο 1-0, ήρθε μια κακή στιγμή στην άμυνα και ο Χονγκ έγραψε το 2-0 με μονοκόμματο σουτ.

ΓΑΝΔΗ: Ρόεφ, Καντούς, Γουατανάμπε, Τορουναρίγκα (80′ Κάντελμαν), Μπράουν (65′ Φοφάνα), Σαμουάζ (80′ Φαντιγκά), Κουμς, Ντε Σαρτ, Χονγκ, Όρμπαν (87′ Τισουταλί), Κάιπερς (65′ Χουλσάγκερ)
Στον πάγκο: Νάρντι, Ντε Σρέβελ, Γκάντελμαν, Γκέρκενς, Τισουντάλι, Χουλσάγκερ, Φοφάνα, Φαντιγκά

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς, Τσεπάκ, Κοσταντίνοφ, Βιγιαφάνες, Ντάλσιο, Φετφατζίδης (60′ Ντογκαλά), Μαρκίνιος (88′ Εφραίμ), Κβιλιτάια (71’Τομανέ)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Ζέφτε, Εφραίμ, Θεοδώρου, Σατσιάς, Τομανέ, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Πολυκάρπου, Βρόντης, Ντογκαλα. 

ΓΚΟΛ: 77′ Φοφανά, 90+2′ Χονγκ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Καντούς, Όρμπαν/ Τσεπάκ, Κβιλιτάια

ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 10.000