27 Απριλίου, 2024
  • 27 Απριλίου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η νίκη που φαινόταν για την Ανόρθωση έγινε δραματική ισοπαλία από 2-0 σε 2-2 στο φινάλε.Η κόκκινη στον Κορρέα άλλαξε την ροή του αγώνα

Η νίκη που φαινόταν για την Ανόρθωση έγινε δραματική ισοπαλία από 2-0 σε 2-2 στο φινάλε.Η κόκκινη στον Κορρέα άλλαξε την ροή του αγώνα

By on 1 Σεπτεμβρίου, 2023 0 2951 Views

Στην ισοπαλία 2-2 έμειναν Ανόρθωση και Ν.Σαλαμίνα  στο Βαρωσιώτικο ντέρμπι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος . Τέσσερα δοκάρια είχε η αναμέτρηση, ένα για την Κυρία και τρία για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Γκαγιέγο έπαιζε με 10 παίκτες από το 55’ λόγω αποβολής του Κορρέα με απευθείας κόκκινη κάρτα. Το γκολ των φιλοξενούμενων ήρθε στο 90+13′, από τα 15′ που δόθηκαν ως καθυστερήσεις! Η Ανόρθωση ήταν ακλύτερη στο Α΄ημίχρονο αν και η Ν.Σαλαμίνα την απείλησε από στημένα και θα μπρούσε να σκοράρει και ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 44΄. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση μπήκε με ορμή και πέτυχε το 2-0 νωρίς αλλά ήταν άμεση η αντίδραση της Ν.Σαλαμίνας που μείωσε σε 2-1 και μετά από δύο λεπτά ο Παύλος Κορρέα με απερίσκεπτο δυνατό φάουλ αντίκρυσε την κόκκινη και απο εκεί και πέρα το παιχνίδι έγινε δραματικό με την Ανόρθωση να παίζει με 10 και να φαίντεται να ελέγχει έξυπνα τον ρυθμό.Μετά την αλλαγή του Καστέλ με τον Γκασάμα η Ανόρθωση σαν να έμεινε με 9 παίκτες αφού ο υψηλόσωμος επιθετικός φάνηκε ανέτοιμος και δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα για να γίνουν τα τελυταία λεπτά συγκλονιστικά αφού η Ανόρθωση είχε δοκάρι και χάθηκε ευκαιρία για το 3-1 ακολούθησε και άλλο δοκάρι για τη Ν.Σαλαμίνα πριν ισοφαρίσει για να χαθεί η τελευταία ευκαιρία από την Ανόρθωση από τον Γουαρίς μετά από εκπληκτική ενέργεια του Κορέια που ήταν συκλονιστικός σε όλο το παιχνίδι.

Τα γκολ και τα δοκάρια
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίκτυα με τον Καστέλ μόλις στο 6ο λεπτό αλλά το γκολ του δεν μέτρησε καθώς ο Τσίκο που έβγαλε τη σέντρα προς τον Ισπανό στράικερ, ήταν σε θέση οφσάιντ. Κάπου εκεί οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να ισορρόπησαν το ματς, αλλά η Ανόρθωση ήταν πιεστική με 2-3 καλές φάσεις για γκολ και πολλά κορνερ κερδισμέαν όμως οι φιλοξενούμενοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν αυτοί το σκορ  αλλά στάθηκαν άτυχοι αφού στο 36’ η κεφαλιά του Ντιακιτέ σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ στο 43’ ο Αρμπελόδα…απογειώθηκε για να διώξει σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Χριστοδούλου. Και αφού το «καμπανάκι» για την Κυρία κτύπησε, ο Τσίκο ανέλαβε δράση και στο 45+2’ έπειτα από κόρνερ του Γκερέρο, έγραψε το 1-0 με κεφαλιά, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του και «σφραγίζοντας» τις προσπάθειες του α’ μέρους.
Στην επανάληψη, είχαμε ένα…τρελό ξεκίνημα. Στο 50’ ο Γκερέρο από δημιουργός έγινε εκτελεστής για το 2-0, ωστόσο ο Κατσιάρης απάντησε άμεσα και μείωσε σε 2-1 στο 52’. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες αφού στο 55’ ο Κορρέα δέχθηκε κόκκινη κάρτα.
Στο 75’ οι ερυθρόλευκοι…άγγιξαν την ισοφάριση, ωστόσο η κεφαλιά του Ντορεγκαράι σταμάτησε στο δοκάρι του Αρμπολέδα. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Ν.Σαλαμίνα σημάδεψε το δοκάρι, όμως αμφότερες οι ομάδες δεν σταμάτησαν εκεί. Στο 90’ η Κυρία βρήκε και αυτή δοκάρι με τον Γουαρίς, ενώ στο 90+4’ οι ερυθρόλευκοι έκαναν…χατ τρικ στα δοκάρια και πάλι με κεφαλιά του Ντορεγκαράι.
Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία ο Μιγκελίτο ήταν αυτός που είχε την τελευταία λέξη και στο 90+13′ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, με τη Ν.Σαλαμίνα να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα, έστω και στο φινάλε και σταματώντας την Ανόρθωση από το να κάνει το τρία στα τρία.

Η Ανόρθωση είχε καλά διαστήματα και μέχρι την αποβολή φάνηκε πως είχε τον πρώτο λόγο για τη νίκη αλλά πέραν της αποβολής που άλλαξε την εξέλιξη του αγώνα αφού δεν υπήρχε άλλος στόπερ στον πάγκο και έπαιξε κατα ανάγκη ο Μ.Αντωνίου και χρειάστηκαν εσωτερικές αλλαγές που περιόρισαν την Ανόρθωση στο να ελέγχει τον αγώνα στο δικό της γήπεδο δίνοντας χώρο στη Ν.Σαλαμίνα.Τρομερή η αδυναμία της Ανόρθωσης στα στημένα αφού σε κάθε εκτέλεση κόρνερ ή φάουλ η εστία της κινδύνευε και είχε σύμμαχο τα διοκάρια.Δέχθηκε το γκολ εύκολα από στημένο και γενικά σε αυτό τον τομέα χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Η είσοδος του Γκασάμα δεν βοήθησε καθόλου.Δεν κέρδισε μονομαχίες ,δεν πρέσαρε ενώ ο Παρούτης που έχει μαχητικότητα και ταχύτητα έμεινε στον πάγκο.

Για τη Ν.Σαλαμίνα το αποτέλεσμα είναι επιτυχία αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ με δυο γκολ,είχε τρία δοκάρια και κατάφερε να πάρει τον βαθμό με σωστές κινήσεις και από τον Χριστοδούλου

Aνόρθωση (Γκαγιέγο)Αρμπολέδα, Ουαγκέ, Κορρέα, Μαρμούκ, Κορέια, Τεχέρα, Ιωάννου (64′ Τιουνέ), Γκερέρο, Φερέιρα (90′ Γουαρίς), Τσίκο (64′ Αντωνίου), Καστέλ (87′ Γκασαμά).
Στον πάγκο: Μιχαήλ, Κεραυνός, Παρούτης, Χαραλάμπους, Τζούλιο. 

Ν.Σαλαμίνα (Χριστοδούλου): Μελίσσας, Σεργίου, Ντάτκοβιτς, Ντιακιτέ, Χριστοδούλου, Κατσιάρης (79′ Κορομά), Ντουρμισάι (59′ Παπαγεωργίου), Μπεχαράνο (90+1′ Κουσμάνοβιτς), Νάρσινγκ (59′ Σατούε), Κονέ (59′ Μιγκελίτο), Ντορεγκαράι. 
Στον πάγκο: Κίσσας, Σαλανίδης, Κατσικάς, Κουμουρής, Σπυριδάκης, Βίκτωρος, Έντσον. 

ΣΚΟΡΕΡ: Τσίκο (45+2′), Γκερέρο (50′) / Κατσιάρης (52′), Μιγκελίτο (90+13′).
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ιωάννου, Φερέιρα, Αρμπολέδα, Τιουνέ / Μπεχαράνο, Μελίσσας, Μιγκελίτο, Χρι. Χριστοδούλου, Μ. Χριστοδούλου, Ντορεγκαράι.
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Κορρέα.
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 8.000.

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λαζάρου Ιωάννης
4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος