17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 3-0: «Σβηστή» τριάρα για τους Ρεντς.Έπαιξε και σκόραρε ο Σαλάχ

Λίβερπουλ – Άστον Βίλα 3-0: «Σβηστή» τριάρα για τους Ρεντς.Έπαιξε και σκόραρε ο Σαλάχ

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1441 Views

Χωρίς να… ιδρώσει αλλά με πολύ καλή εμφάνιση, η Λίβερπουλ επικράτησε 3-0 της Άστον Βίλα στο ηλιόλουστο «Άνφιλντ» και έφτασε στην τρίτη συνεχόμενη νίκη της στην Premier League, πηγαίνοντας μάλιστα στη διακοπή αήττητη.

Παράσταση κάτω από τον ήλιο έδωσε η Λίβερπουλ στο… φωτεινό «Άνφιλντ», αφού επικράτησε με άνεση 3-0 της Άστον Βίλα και έκανε τρία τα διαδοχικά της τρίποντα, ανεβαίνοντας, προς το παρόν, στην 3η θέση της Premier League, και παραμένοντας αήττητη. Με κάτω τα χέρια ηττήθηκαν οι Βίλανς του Ουνάι Έμερι, που έπεσαν θύματα βέβαια μιας εξαιρετικής εμφάνισης των Ρεντς οι οποίοι δεν χρειάστηκαν καν να ανοίξουν τις… μηχανές τους για να φτάσουν στη νίκη..

Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα για την ομάδα του Κλοπ, η οποία πήρε το προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Σόμποσλαϊ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του μετά το κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ και με αριστερό μονοκόμματο σουτ στον αέρα από το ύψος τη περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας με εντυπωσιακό τρόπο το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα.

Η Λίβερπουλ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και στο 22′ πήρε αέρα δύο τερμάτων. Ο Άρνολντ βρήκε με μακρινή μεταβίβαση τον Σαλάχ κι εκείνος τροφοδότησε στην περιοχή τον Νούνιες, ο οποίος είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι αλλά την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Μαρτίνες από τα πόδια του, άτυχου, Κας, που δεν πρόλαβε να αντιδράσει και να απομακρύνει.

Η Άστον Βίλα μετά το 2-0 έγινε πιο ενεργητική και προσπάθησε να πιέσει και να βρει άμεσες επιθέσεις. Κάπως έτσι απείλησε στο 33΄, όταν ο Ντιαμπί έκλεψε από τον Γκόμες, κουβάλησε και μοίρασε στον ΜακΓκιν, που έστειλε το πλασέ του άουτ. Η εικόνα της Λίβερπουλ όμως ήταν πολύ καλή. Οι Ρεντς κυκλοφορούσαν με άνεση και έφταναν με ευκολία και ταχύτητα κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Οι Μάτιπ και Σαλάχ σπατάλησαν τις σπουδαιότερες στιγμές τους στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με φρενήρη ρυθμό και τον Άλισον να λέει εντυπωσιακά «όχι» σε καρφωτή κεφαλιά του Κας. Οι Ρεντς απάντησαν στα… καπάκια, αλλά ο Νούνιες αστόχησε σε κενή εστία μετά από αντεπίθεση και φοβερή σέντρα του Σαλάχ με το εξωτερικό.

Όταν στο 55′ όμως, οι δυο τους άλλαξαν ρόλους η Λίβερπουλ έφτασε στο 3-0. Ο Ουρουγουανός πήρε την κεφαλιά από το κόρνερ του Ρόμπερτσον και ο Σαλάχ, που καιροφυλακτούσε στο δεύτερο δοκάρι, σκόραρε από κοντά.

Το ματς αναπόφευκτα «έσβησε» μετά το 3-0, με την Άστον Βίλα επί της ουσίας να μην απειλεί και να μην καταφέρνει να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η Λίβερπουλ, έριξε την έντασή της, αλλά ακόμα κι έτσι ο Μαρτίνες χρειάστηκε να βρεθεί σε εγρήγορση για να αποτρέψει το 4-0, στερώντας με τα ακροδάκτυλα στον Σαλάχ το δεύτερό του τέρμα στο 74′. Μικρή ανησυχία στις τάξεις των Ρεντς για τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος αποχώρησε με ενοχλήσεις.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (71′ Κουάνσα), Μάτιπ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, ΜακΆλιστερ (87′ Έντο), Σόμποσλαϊ, Τζόουνς (65′ Έλιοτ), Ντίας (65′ Ζότα), Νούνιες (65′ Χάκπο), Σαλάχ