4 Μαΐου, 2024
  • 4 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Πράσινο το ντέρμπι της κόκκινης και της κίτρινης!Η Ομόνοια κέρδισε 2-1 το ΑΠΟΕΛ σε ένα δραματικό ντέρμπι.Από δυο αποβολές οι δυο ομάδες και χαμένο πέναλτι από τον Εφραίμ

Πράσινο το ντέρμπι της κόκκινης και της κίτρινης!Η Ομόνοια κέρδισε 2-1 το ΑΠΟΕΛ σε ένα δραματικό ντέρμπι.Από δυο αποβολές οι δυο ομάδες και χαμένο πέναλτι από τον Εφραίμ

By on 3 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1676 Views

Η Ομόνοια ήταν η νικήτρια σε ένα ντέρμπι αιωνίων που τα είχε όλα.
Είχε ένταση, πάθος, τέσσερις αποβολές (δύο για κάθε ομάδα) πολλές κίτρινες , τρία γκολ και συγκινήσεις.
Οι πράσινοι τελικά επικράτησαν 2-1 με γκολ των Κακουλλή και Σίμιτς.
Για το ΑΠΟΕΛ που είχε χαμένο πέναλτι στο 0-0 με τον Εφραίμ μείωσε ο ίδιος με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Δυο παίκτες από κάθε ομάδα είδαν την κόκκινη. Αρχικά στο 21’ ο Μπασιρού δέχθηκε απευθείας κόκκινη, ενώ ακολούθησαν δυο αποβολές από πλευράς ΑΠΟΕΛ για τους Ντάλσιο (στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου) και Τσεμπάκ (στο 61′ 2η κίτρινη), ενώ κόκκινη πήρε και στο 68’ με δεύτερη κίτρινη ο Σίμιτς της Ομόνοιας.

Α’ ημίχρονο

Στο πρώτο μέρος στα πρώτα λεπτά είχαμε καλό ρυθμό στο ματς με την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει στις δύο περιοχές και οι δύο ομάδες έδειξαν θέληση να παίξουν ποδόσφαιρο.

Μόλις στο 5ο λεπτό το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι, μετά από πάσα του Εφραίμ στον Τομανέ από αριστερά, πήγε να περάσει τον Φαμπιάνο, ο Βραζιλιάνος κίπερ ανέτρεψε τον φορ του ΑΠΟΕΛ και ο ρεφ έδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε στο 7ο λεπτό ο Εφραίμ, όμως έστειλε την μπάλα έξω, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 1-0.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Ομόνοια στην πρώτη της απειλή στην εστία του Μπέλετς έφτασε στο γκολ. Στο 11’ μετά από εκτέλεση φάουλ-κομπίνα έγινε η πάσα από τον Μπέζους στον Κακουλλή εντός περιοχής και αυτός από πλάγια θέση αριστερά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο πλασέ μς την άμυνα του ΑΠΟΕΛ να είναι σε λήθαργο στη φάση.

Εκεί που η Ομόνοια έδειχνε να πατά καλύτερα στο 21’ σημειώθηκε αρνητική εξέλιξη για τους «πράσινους», με τον Μπασιρού να κάνει ένα δυνατό φάουλ στον Σαρφό, πατώντας τον στο πόδι και έτσι ο ρέφ του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Η Ομόνοια παρά το γεγονός ότι έπαιζε με δέκα παίκτες, έλεγχε το παιχνίδι και έψαξε το δεύτερο γκολ, πράγμα που κατάφερε στο 38’ μετά από ωραία πάσα του Κακουλλή από αριστερά, ο Σίμιτς με κοντινό πλασέ έκανε το 2-0 για την ομάδα του με την άμυνα του ΑΠΟΕΛ πάλι ..απλά να βλέπει.

Το ΑΠΟΕΛ κατάφερε να αντιδράσει άμεσα μετά από πέντε λεπτά. Στο 43’ με απευθείας εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Εφραίμ οι «γαλαζοκίτρινοι» μείωσαν σε 2-1.

Στις καθυστερήσεις το ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να ισοφαρίσει, καθώς κρατούσε μπάλα, όμως στο 45+6’ ο Ντάλσιο κόκκινη κάρτα για φάουλ που έκανε και άφησε και τον ΑΠΟΕΛ με 10.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους δεν υπήρξε άλλη εξέλιξη έτσι η Ομόνοια πήγε στα αποδυτήρια με το 2-1 υπέρ της.

Β’ μέρος

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια μπήκε καλύτερα, κρατώντας μπάλα με σκοπό να κυκλοφορήσει και να ελέγξει το παιχνίδι.

Το ΑΠΟΕΛ παρουσίασε δυσκολία στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και στο κράτημα της μπάλας, κάτι που φαινόταν στο παιχνίδι, καθώς δεν κατάφερε να απειλήσει με ευκολία τον αντίπαλο.

Μάλιστα η Ομόνοια ήταν η ομάδα που κρατούσε την μπάλα και έπαιρνε το παιχνίδι εκεί που ήθελε. Στο 61’ σημειώθηκε ακόμη μία αρνητική εξέλιξη για τον ΑΠΟΕΛ, καθώς ο Τσεμπάκ δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε δύο λεπτά και αποβλήθηκε, αφήνοντας το ΑΠΟΕΛ με εννέα.

Εφτά λεπτά έμεινε και η Ομόνοια με εννέα παίκτες με τον Σίμιτς να δέχεται και αυτός δεύτερη κίτρινη-κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Μαρκίνιος.

Η ομάδα του Αυγουστή στο 70’ απείλησε την εστία του Μπέλετς με σέντρα σουτ του Μάθιους, όμως έδιωξε σε κόρνερ ο Μπέλετς.

Στα τελευταία 15 λεπτά ανέβασε ρυθμούς και το ΑΠΟΕΛ, χάνοντας καλή φάση στο 82’ όμως το σουτ του Φετφατζίδη πέρασε λίγο έξω από την εστία του Φαμπιάνο.

Η ομάδα του Σα Πίντο απείλησε εκ νέου στο 88’ με μαμκρινό σουτ του Σούσιτς, όμως έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ ο Φαμπιάνο.

Στο 90+3’ η Ομόνοια έχασε καλή ευκαιρία με τον Κασάμα μέσα στην περιοχή να μην μπορεί να βρει καλά την μπάλα για να κάνει το σουτ, μετά από μπαλιά του Ζαχαρίου.

Μέχρι το 90+10′ δεν άλλαξε κάτι στην αναμέτρηση και έτσι η Ομόνοια πήρε ένα σημαντικό τρίποντο πριν τη διακοπή που την ανέβασε στους εφτά βαθμούς. Προβληματισμός στον ΑΠΟΕΛ για όλα που έμεινε στους τρεις βαθμούς με αγώνα λιγότερο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Φαμπιάνο, Μάθιους, Σιπριάνο (85′ Λέζιακς), Σεμέδο (85′ Ζαχαρίου), Κακουλλής (76′ Ανσαριφάρντ), Μπασιρού, Σίμιτς, Λανγκ, Κούσουλος (85′ Κασάμα), Μίλετιτς, Μπέζους (27′ Χαραλάμπους)
Στον πάγκο: Παναγή, Ουζόχο, Κουλιμπαλί, Κασάμα, Λοίζου, Φράνσον, Λέζιακς, Ανσαριφάρντ, Ζαχαρίου, Ανδρέου, Χαραλάμπους, Παντελή

AΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς (42′ Κβιλιτάια), Ντβάλι, Ζέφτε (57′ Μαρκίνιος), Εφραίμ (46′ Φαουάζ), Τσεπάκ, Σούσιτς, Τομανέ (79′ Θεοδώρου), Σαρφό, Ντογκαλά (79′ Φετφατζίδης), Ντάλσιο
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Καραμανώλης, Φαουάζ, Κβιλιτάια, Θεοδώρου, Σατσιάς, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Μαρκίνιος, Βρόντης

ΓΚΟΛ: 11′ Κακουλλής, 38′ Σίμιτς/ 44′ Εφραίμ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κούσουλος, Ανσαριφάρντ, Χαραλάμπους/Πέτροβιτς, Ζέφτε, Εφραίμ, Φαουάζ, Κβιλιτάια, Μαρκίνιος
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Μπασιρού 21΄, Σίμιτς 68΄(2η κίτρινη)/Ντάλσιο 45+6΄, Τσεπάκ 64΄(2η κίτρινη)
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 13.369
Διαιτητής: Aureliano Gianluca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος
4ος Διαιτητής: Αντωνίου Μενέλαος
VAR: Fourneau Francesco
AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης
Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης