18 Μαΐου, 2024
  • 18 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • Η βαθμολογία στον όμιλο : Συνεχίζουν «χέρι-χέρι» Ολλανδία και Ελλάδα

Η βαθμολογία στον όμιλο : Συνεχίζουν «χέρι-χέρι» Ολλανδία και Ελλάδα

By on 11 Σεπτεμβρίου, 2023 0 305 Views

Η Ελλάδα ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο του Γιβραλτάρ, η Ολλανδία κέρδισε με ανατροπή την Ιρλανδία και παραμένουν «συγκάτοικοι» στη 2η θέση του group.

«Χέρι χέρι» στη 2η θέση του προκριματικού ομίλου συνεχίζουν Ολλανδία και Ελλάδα, καθώς αμφότερες πήραν τη νίκη στα αποψινά (10/9) τους παιχνίδια (σ.σ. η πρωτοπόρος Γαλλία είχε ρεπό).

Η πρώτη αν και βρέθηκε στην Ιρλανδία πίσω στο σκορ κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι και να κερδίσει 2-1 , ενώ η Ελλάδα δεν συνάντησε κάποια ουσιαστική αντίσταση από το Γιβραλτάρ στη Νέα Φιλαδέλφεια (5-0).

Η Ελλάδα ήταν «υποχρεωμένη» να βρει τρίποντο κόντρα στο Γιβραλτάρ και το κατάφερε με εμφατικό τρόπο (5-0), βάζοντας… βάλσαμο στις πληγές που άνοιξαν στην Ολλανδία. Από δυο γκολ Μαυροπάνος, Μασούρας, σκόρερ κι ο Πέλκας.

Η «γαλανόλευκη» ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο στα καρέ, τους Γιαννούλη, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Ρότα τετράδα στην άμυνα, τον Μπουχαλάκη στο «έξι», τους Μπακασέτα, Πέλκα εσωτερικούς, τους Μασούρα, Φούντα στα άκρα και τον Παυλίδη στην κορυφή της επίθεσης.

Επειδή μάλιστα το ζητούμενο για την Ελλάδα  δεν ήταν απλά νίκη που τελικά ήρθε αλλά και να δείξει «αντίδραση» μετά την ήττα του Αϊντχόβεν, το συμπέρασμα είναι πως το έπραξε και οι διεθνείς πήραν 10 με τόνο. Με το «καλημέρα» στην αναμέτρηση μπήκαν ορεξάτοι, με διάθεση και χωρίς την παραμικρή… σκέψη να επιτρέψουν στους φιλοξενουμένους να «αμφισβητήσουν» τη δεδομένη τους ανωτερότητα.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα (84’ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Μπακασέτας, Πέλκας (84’ Αλεξανδρόπουλος), Φούντας (68’ Ιωαννίδης), Μασούρας, Παυλίδης (68’ Γιακουμάκης). ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ: Κόλινγκ, Χάρτμαν (84’ Μπαντρ), Μπρίτο, Τσιπολίνα,

Πλέον τα ματς του Οκτωβρίου αποκτούν ξεχωριστή σημασία, αφού αρχικά (13/10) η «γαλανόλευκη» θα παίξει στο Δουβλίνο και οι «οράνιε» θα υποδεχθούν τους πρωτοπόρους «τρικολόρ« και αμέσως μετά (16/10) θα τους φιλοξενήσουμε σε έναν αγώνα που θα έχει τον χαρακτήρα του «τελικού».

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ελλάδα-Γιβραλτάρ 5-0
Ιρλανδία-Ολλανδία 1-2

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Γαλλία 5 11-0 15
Ολλανδία 4 8-5 9
Ελλάδα 5 10-5 9
Ιρλανδία 5 5-7 3
Γιβραλτάρ 5 0-17 0

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (13/10)

Ολλανδία-Γαλλία
Ιρλανδία-Ελλάδα