28 Απριλίου, 2024
  • 28 Απριλίου, 2024

Άλλο επίπεδο η Ισπανία, μας έριξε εξάρα…

By on 12 Σεπτεμβρίου, 2023 0 444 Views

Νέα ήττα για την Εθνική και αν λάβουμε υπόψη την διαφορά επιπέδου ήταν αναμενόμενη… Η Εθνική μας έχασε με 6-0 από την Ισπανία. Το σκορ μέχρι το 70΄ήταν στο 2-0 ωστόσο μετά οι Ισπανοί ξέσπασαν με μαζεμένα γκολ.Στο Α΄ ημίχρονο με αμυντική τακτική η Εθνική μας προσπάθησε να περιορίσει τους φορμαρισμένους Ισπανούς και έκλεισε αρκετούς διαδρόμους αλλά πέρασε πολλούς κινδύνους αφού οι ποιοτικά κλάσεις ανώτεροι αντίπαλοι και πολύ ταχύτεροι από τους διεθνείς μας δύσκολα έχαναν την μπάλα και εύκολα την κέρδιζαν ωστόσο το σκορ έμεινε στο 2-0. Μετά τα μέσα του β΄ ημιχρόνου η Εθνική μας άλλαξε τακτική θέλοντας να βγει  μπροστά αλλά ήταν αδύνατο να πετύχει κάτι απέναντι σε μια ομάδα άλλου επιπέδου και οι αλλαγές των Ισπανών βρήκαν περισσότερη ευχέρεια και πέτυχαν άλλα 4 γκολ συνεχίζοντας την παράδοση που τους θέλει μέσα στην Ισπανία να μας κερδίζουν με σκορ από 5 έως 8-0.

Ο Γκάβι άνοιξε το σκορ για την Ισπανία στο 18ο λεπτό, ενώ ο Μερίνο στο 33ο λεπτό έκανε το 2-0.

Στο 70΄ο Χοσελού έκανε το 3-0, ενώ 3 λεπτά μετά ο Φεράν Τόρες έκανε το 4-0. Στο 77΄ο Μπαένα έκανε το 5-0, ενώ στο 83΄ο Φεράν Τόρες έκανε το 6-0.

Α΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 11ο λεπτό ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι όταν ο Μοράτα από πολύ κοντά δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Γιαμάλ. 5 λεπτά μετά ο Λε Νορμάντ βρέθηκε κοντά στην περιοχή, έπιασε ένα δυνατό βολέ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 18ο λεπτό ο Γουίλιαμς έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Γκάβι έκανε το σουτ από κοντά όπως ερχόταν με φόρα και άνοιξε το σκορ για την Ισπανία.

Στο 21ο λεπτό ο Λαπόρτ έπιασε την κεφαλιά μόνος στην περιοχή, αλλά ήταν αρκετά άστοχος, ενώ 5 λεπτά μετά ο Μοράτα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκαγιά έστειλε την μπάλα έξω χάνοντας άλλη μια σπουδαία ευκαιρία. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής στο 28΄έκανε το σουτ εντός περιοχής αλλά υπό πίεση έκανε ένα κακό σουτ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήρθε στο 29ο λεπτό όταν ο Γουίλιαμς έφυγε με ταχύτητα στην επίθεση, έκανε το σουτ, αλλά ο Μολ έκανε σπουδαία επέμβαση στο τετ-α-τετ.

Στο 33ο λεπτό ο Μερίνο με κεφαλιά μετά απο σέντρα του Γουίλιαμς έκανε το 2-0 για τους Ισπανούς που πίεζαν συνεχώς για το γκολ.

Στο 36ο λεπτό ο Γιαμάλ έκανε μια φοβερή ενέργεια, έκανε το σουτ από δύσκολη θέση και ο Μολ απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 39΄σωστά γκολ του Μοράτα ακυρώθηκε αφού ήταν σε θέση οφσάιντ όταν ο Γιαμάλ έκανε το σουτ.

Β΄ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στο 52΄ένα σουτ του Γκαγιά λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια, ενώ στο 68΄μια κεφαλιά τον Τόρες πέρασε έξω. Γενικά η Ισπανία είχε και πάλι την κατοχή και γυρόφερνε την περιοχή ψάχνοντας το γκολ.

Στο 70΄ο Καρβαχάλ έκανε την σέντρα με τον Χοσελού από κοντά να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα για το 3-0.

Στο 72΄είχαμε την πρώτη μας τελική όταν ο Τζιωνής έκανε το σουτ υπό πίεση με τον Σιμόν να μαζεύει την μπάλα εύκολα.

Στο 73΄ο Φεράν Τόρες από το ύψος του πέναλτι έκανε το 4-0 με πλασέ, μετά από πάσα του Καρβαχάλ. Στο 77΄αν και προηγήθηκε μεγάλη απόκρουση του Μολ, ο Μπαένα από κοντά έκανε το 5-0.

Ο Φεράν Τόρες στο 83΄έκανε το 6-0 μετά από πάσα του Ρόντρι.

Ισπανία (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάντ, Λαπόρτ, Γκαγιά (61′ Mπαλτέ), Γκάβι (76′ Μπαένα), Ρόντρι, Μερίνο, Γιαμάλ (61′ Φεράν Τόρες), Γουίλιαμς (46′ Πίνο), Μοράτα (46′ Χοσελού).

Κύπρος (Τιμούρ Κετσπάγια): Μολ, Ανδρέου (90+1 Φιλιώτης), Καρώ, Γκόγκιτς, Λαΐφης, Κορέια, Χαραλάμπους (62′ Πηλέας), Κούσουλος (55΄Τζιωνής), Χ. Κυριάκου (46′ M. Iωάννου), Κάστανος, Σωτηρίου (62′ Πίττας).

Κίτρινες: Πίνο / Κάστανος