5 Μαΐου, 2024
  • 5 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Η ΑΕΚ διπρόσωπη κέρδισε δύσκολα 3-2 τον Οθέλλο. Ο Πίριτς κράτησε τη νίκη

Η ΑΕΚ διπρόσωπη κέρδισε δύσκολα 3-2 τον Οθέλλο. Ο Πίριτς κράτησε τη νίκη

By on 16 Σεπτεμβρίου, 2023 0 1551 Views

H ΑΕΚ επικράτησε του Οθέλλου στην «Αρένα» με 3-2 κατακτώντας τη 2η σερί νίκη της, σε ένα γεμάτο παιχνίδι με πέντε γκολ, δύο δοκάρια και αρκετές φάσεις. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Σολ που πέτυχε δύο τέρματα, άφησε θετικές εντυπώσεις ο Οθέλλος που πίεσε την ΑΕΚ στο τέλος κι έχασε ευκαιρίες για να…κλέψει τον ένα βαθμό! Θα μπορούσε να περάσει ένα πιο άνετο βράδυ η ΑΕΚ, η οποία προβλημάτισε με την απόδοσή της στο β’ ημίχρονο και τελικά κράτησε τη νίκη με δυσκολία και χάρη στις αποκρούσεις του Πίριτς

Ο Σολ άνοιξε το σκορ στο 11’, με τον Γκαρσία να ισοφαρίζει στο 26’ Ο Τρισκόφσκι στο 38’ και ο Σολ στο 45+5’ έδωσαν…αέρα δύο τερμάτων στην ΑΕΚ, με τον Οθέλλο να μειώνει στο 59’ με τον Σενγκαρέ με τη…βοήθεια του VAR, καθώς το γκολ είχε (κακώς) ακυρωθεί ως οφσάιντ. Η ΑΕΚ είχε δοκάρια με τους Μιλίτσεβιτς στο 48’ και Γκιούρτσο στο 90+4΄, με τον Οθέλλο να χάνει ευκαιρίες στις καθυστερήσεις με Λιμπόμπε και Ουεσλάτι, με τον Πίριτς να πραγματοποιεί σωτήριες επεμβάσεις.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ αφού μόλις στο 10ο λεπτό Φραν Σολ βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας μόνος του απέναντι στον Ταουντούλ και δυσκολεύθηκε να σκοράρει. Στο 28 η ΑΕΚ ακούμπησε ένα δεύτερο τέρμα και πάλι με τον Σολ χωρίς όμως να τα καταφέρει να σκοράρει.

Στην αντεπίθεση ο Οθέλλος κατάφερε να σκοράρει και να σκορπίσει προβληματισμό αφού ο Πίριτς απόκρουσε εντυπωσιακά αλλά στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Γκαρσία και σκόραρε.

Η ΑΕΚ όσα προβλήματα είχε στην άμυνα άλλο τόσο καλή ήταν στην επίθεση. Πέτυχε άλλο ένα τέρμα λίγο πριν από το 40ο λεπτό με τον Ιβάν Τρισκσόφσκι, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να είναι σε πολύ καλή θέση και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια οι δυο ομάδες για το ημιχρονο και πάλι ο Φάαν Σολ κατάφερε να πετύχει ένα τρίτο γκολ και να δώσει αέρα δυο τερμάτων στην γηπεδούχο ομάδα..

Εκεί όλοι πίστεψαν πως ο αγώνας ολοκληρώθηκε αλλά ο Οθέλλος είχε διαφορετική γνώμη αφού δεν είχε κάτι να χάσει και έτσι στο 59΄με τον Σανγκαρέ σκόραρε μειώνοντας σε 3-2 και δίνοντας άλλη εξέλιξη στον αγώνα. Μάλιστα και ενώ η ΑΕΚ είχε κάποιες καλές προϋποθέσεις για να πετύχει ένα τέταρτο τέρμα και να ηρεμήσει δεν τα κατάφερε και στο 90 χρειάστηκε να βρεθεί ο Πίριτς με υπερένταση να στείλει την μπάλα σε κόρνερ σε ένα φαλτσαριστό σουτ του Ουεσλάτι.

Σε χρόνους καθυστερήσεων ο Οθελλος πλησίασε ακομα περισσότερο στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Κορίνιους αλλά και πάλι ο Πιριτς έδιωξε ενστικτωδώς για να έρθει αμέσως μετά ο Μιλίτσεβιτς να την διώξει πριν καταλήξει στο βάθος της εστίας του.

Το τελικό 3-2 έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην ομάδα της Λάρνακας αλλά από την άλλη κτύπησε το καμπανάκι του προβληματισμού αφού σε 4 αγώνες έχει δεχθεί 9 τέρματα.

ΑΕΚ: Πίριτς, Γκαρσία (73′ Γκαλιόλο), Σάντσες, Μιλίτσεβιτς, Τόμοβιτς, Λέδες (86′ Καπτούμ), Πονς, Σάντος (63′ Γκιούρτσο), Φαράζ (86′ Ντιούνκου), Τρισκόφσκι (63′ Ντίμερς), Σολ.

Στον πάγκο: Τούμπας, Ερερίν, Κάσας, Γκαλιόλο, Ντιούνκου, Λόπες, Γκιούρτσο, Γκάμα, Καπτούμ, Μάμας, Ντίμερς, Κατελάρης.

ΟΘΕΛΛΟΣ: Ταουντούλ, Σταμούλης, Γιάνσεν, Ναρντίνι (79′ Ποπέσκου), Ντε Ολιβέιρα (69′ Ουεσλάτι), Σενγκαρέ (86′ Λιμπόμπε), Λ. Γκαρσία, Γιάσο (46′ Κορίνους), Εντιαγέ, Χριστοδούλου, Μπραμπίγια.

Στον πάγκο: Παναγιώτου, Κυριάκου, Λιμπόμπε, Ποπέσκου, Κατσιάτη, Καστάνας, Χατζηπασχάλης, Μιτόσης, Ουεσλάτι, Βενιζέλου, Ιωάννου, Κορίνους.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πονς / Γιάσο, Ουεσλάτι.

ΣΚΟΡΕΡ: 11′, 45+5 Σολ, 38′ Τρισκόφσκι / 26′ Γκαρσία, 59′ Σανγκαρέ

ΘΕΑΤΕΣ: 2221 εισιτήρια

Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Χαραλάμπους Γιώργος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Στυλιανού Μάριος

4ος Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

VAR: Θεουλή Χρυσοβαλάντης

AVAR: Λάμπρου Λάμπρος

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας