19 Μαΐου, 2024
  • 19 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Γεμάτη Κυριακή με ντέρμπι κορυφής και κρίσιμες μάχες. Άρης-Πάφος, ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα, Καρμιώτισσα-Ανόρθωση.(Ανάλυση, πρόγραμμα, βαθμολογία)

Γεμάτη Κυριακή με ντέρμπι κορυφής και κρίσιμες μάχες. Άρης-Πάφος, ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα, Καρμιώτισσα-Ανόρθωση.(Ανάλυση, πρόγραμμα, βαθμολογία)

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2023 0 373 Views

Γεμάτη για καλά η Κυριακή στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος CYTA με τρεις πολύ σημαντικούς και αμφίρροπους αγώνες.

KAΡΜΙΩΤΙΣΣΑ-ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Παίρνοντας το πρόγραμμα με την σειρά έναρξης των αγώνων έχουμε στο Στέλιος Κυριακίδης την σύγκρουση της Καρμιώτισσας με την Ανόρθωση.

Υπολογίσιμος αντίπαλος η γηπεδούχος ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά σε κάθε αντίπαλο όπως έδειξε και στα πρώτα παιχνίδια.

Η Ανόρθωση στα χαρτιά είναι φαβορί ωστόσο γνωρίζει ότι αν δεν ιδρώσει και παίξει έξυπνα θα περάσει δύσκολα στην Πάφο. Θα έχει τον κόσμο της δίπλα της αφού υπολογίζεται να την συνοδεύσουν τουλάχιστον 2,000 οπαδοί της ωστόσο δεν θα έχει στην αποστολή τους Αρμπολέδα, Κορρέα και Τσίκο που πήγε στην Εθνική της χώρας του και έγινε σήριαλ η επιστροφή του από την Αγκόλα. Θα είναι όμως κάτω από τα δοκάρια ο έμπειρος και καλός Ν. Μιχαήλ που είναι σε ετοιμότητα παρά την αποχή του λόγω του περσινού τραυματισμού, Κάργας και Γκαρσία που ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους καθώς και ο νεοφερμένος Φερέρ. Στο ένα άκρο της επίθεσης θα παίξει ο Παρούτης ή ο Γουαρίς .Τις άλλες θέσεις θα καλύψουν αυτοί που αγωνίστηκαν και στα τρία πρώτα παιχνίδια.

 ΑΡΗΣ-ΠΑΦΟΣ

Οι παλαιότεροι θυμούνται ότι τα παιχνίδια των δύο ομάδων περνούσαν αθόρυβα και ήταν μάχες σωτηρίας. Σήμερα είναι ένα σημαντικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες από τα φαβορί στην μάχη για τον τίτλο.

Ο Άρης δείχνει πιο φορμαρισμένος και έτοιμος λόγω και των αγώνων του στην Ευρώπη και θέλει να κρατήσει την αγωνιστική του φόρμα και την  καλή ψυχολογία έχοντας το απόλυτο στο πρωτάθλημα με μια νέα σημαντική επιτυχία κόντρα σε ένα ανταγωνιστή αντίπαλο από τον οποίο δεν έχασε τα τελευταία χρόνια…Ο Κακόριν γύρισε και είναι έτοιμος να ενισχύσει τους πρωταθλητές.

Η Πάφος έδειξε ήδη ότι θα έχει ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά σήμερα μια επιτυχία θα έχει πολλαπλή σημασία. Έχει κίνητρα για να κερδίσει πρώτη φορά τον Άρη στη νέα εποχή, και να συνεχίσει την νικηφόρα πορεία που θα δώσει αυτοπεποίθηση στην ομάδα πως φέτος μπορεί να πετύχει κάτι περισσότερο.

ΑΠΟΕΛ-ΑΠΟΛΛΩΝ

Και οι δύο ομάδες ξεκίνησαν την χρονιά με στόχο την κορυφή αλλά δεν είχαν αυτό που προσδοκούσαν στην αφετηρία του πρωταθλήματος. Περνούν μέρες αμφισβήτησης και αμφιβολιών για την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσουν με στόχο τον τίτλο.

Είναι πολύ νωρίς αλλά με βάση τα δεδομένα είναι  ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες με τη νίκη να είναι μονόδρομος σαν βάλσαμο και έναυσμα για την συνέχεια.

Υπάρχουν απουσίες αλλά και επιλογές για τους δύο προπονητές με τον Μιλόγεβιτς να επιστρέφει στο ΓΣΠ σαν αντίπαλος ου ΑΠΟΕΛ με στόχο να οδηγήσει τον Απόλλωνα σε μια σημαντική νίκη που θα του δώσει χρόνο για δουλειά με καλή ψυχολογία και χωρίς…γκρίνια.

Ο Πίντο  γνωρίζει ότι το ΑΠΟΕΛ δεν αντέχει δεύτερη ήττα σερί σε ντέρμπι γιατί κάτι τέτοιο θα προκαλέσει περαιτέρω αμφισβήτηση και μουρμούρα οπότε ετοιμάζει πλάνο νίκης υπολογίζοντας πάντα και την στήριξη της κερκίδας του ΑΠΟΕΛ που, ωστόσο, δεν είναι αρκετή αν η ομάδα δεν δώσει τα πάντα στον αγώνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις:

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

ΑΕΚ – Οθέλλος Αθηαίνου 3-2

Δόξα Κατωκοπιάς – ΑΕΖ 1-3

ΑΕΛ – Ομόνοια 0-0

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

18:00 Καρμιώτισσα Πολεμιδιών – Ανόρθωση (Cablenet)

19:00 Άρης – Πάφος FC (Cytavision)

20:30 ΑΠΟΕΛ – Απόλλων (Cablenet)

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

19:00 Νέα Σαλαμίνα – Εθνικός Άχνας (Cytavision)

ΕΔΩ:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (5Η)

Παρασκευή 22.09.2023

19:00 ΑΕΖ  – ΑΕΚ(Cytavision)

Σάββατο 23.09.2023

18:00 Πάφος FC – Δόξα(Cablenet)

19:00 Εθνικός – Καρμιώτισσα(Cytavision)

20:30 Ανόρθωση – ΑΠΟΕΛ(Cablenet)

Κυριακή 24.09.2023

19:00 Απόλλων – ΑΕΛ(Cytavision)

19:00 Οθέλλος – Νέα Σαλαμίνα(Cytavision)

Δευτέρα 25.09.2023

19:00 Ομόνοια–Άρης (Primetel)