11 Μαΐου, 2024
  • 11 Μαΐου, 2024

Δεν το Χάρηκαν ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας το 1-1

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2023 0 13480 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής στο ΓΣΠ.
ΑΠΟΕΛ  και Απολλωνας  έμειναν στην ισοπαλία 1-1, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται από το α’ ημίχρονο.
Το ΑΠΟΕΛ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 31ο λεπτό με κεφαλιά του Πέτροβιτς, ενώ ο Νταρικβά στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου (45+4’) διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Στην επανάληψη οι δύο προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους, τις κινήσεις στην σκακιέρα αλλά δεν άλλαξε κάτι (όσον αφορά το τελικό σκορ) μέχρι το φινάλε.

 Πρώτη ισοπαλία για την ομάδα του Σα Πίντο στο πρωτάθλημα, τρίτη και μάλιστα με το ίδιο σκορ για την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Καλύτερα και πιο δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι το ΑΠΟΕΛ, που με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών στον αγώνα είχε ήδη δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Αρχικά, στο 5΄, όταν ο Λέουβενμπεργκ έδιωξε το μακρινό σουτ του Ζέφτε, και στη συνέχεια, τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Ντονγκαλά από δεξιά, η κεφαλιά του Κβιλιτάια πέρασε έξω.

Η ομάδα του Σα Πίντο συνέχισε να υπερέχει και στο 28΄ είχε ακόμα μία καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Σούσιτς από δεξιά, ο Μαρκίνιος έκανε την κεφαλιά με το Λέουβενμπεργκ να αποκρούει.

Τρία λεπτά αργότερα, ωστόσο, η υπεροχή της… καρποφόρησε. Νέα σέντρα και πάλι από δεξιά, αυτή τη φορά από τον Ντονγκαλά, κεφαλιά του Πέτροβιτς και 1-0 για τους γηπεδούχους.

Ακολούθως κι ευρισκόμενη πίσω στο σκορ, η ομάδα της Λεμεσού προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια.

Η προσπάθειά της είχε αποτέλεσμα κι αφού πρώτα είχε προειδοποιήσει με τον Κυριάκου στο 43΄, όταν το φαλτσαριστό του σουτ κατέληξε μόλις έξω.

Συγκεκριμένα, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ από δεξιά (ένα φάουλ αχρείαστο από τον Κβιλιτάια που έφερε όλο τον Απόλλωνα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ στην τελευταία φάση του ημιχρόνου), ο Εκπολό έκανε ανενόχλητος την κεφαλιά, με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει στον Νταρίκβα που προ κενής εστίας έκανε με πλασέ το 1-1, διαμορφώνοντας παράλληλα το σκορ του πρώτου μέρους.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ισορροπημένο το δεύτερο μέρος, με το ΑΠΟΕΛ να έχει την καλύτερη στιγμή  στο 56΄, όταν ο Σαρφό έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή και ο Λέουβενμπεργκ έδιωξε με τα πόδια.

Απ’ εκεί και πέρα, χρειάστηκε να περάσουν 26 λεπτά για να καταγραφεί κάποια καλή φάση και ήταν και πάλι για την ομάδα του Σα Πίντο, όταν ο Γουΐλσον Εντουάρντο έκανε το σουτ, με το Λέουβενμπεργκ να αποκρούει με διπλή προσπάθεια.

Στο 88΄ ήταν η σειρά του Απόλλωνα για να… απειλήσει, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 2-1. Έγινε η μακρινή μπαλιά από τον Πεμπερνές προς το Σαγάλ, που κατέβασε την μπάλα, αποφεύγοντας τον Πέτροβιτς και βγαίνοντας μόνος απέναντι από τον Μπέλετς, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Σλοβένος κήπερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση στο ντέρμπι, η λήξη του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1, παίρνοντας από ένα βαθμό, κάτι που σίγουρα δεν τις ικανοποιεί, βάσει και των στόχων που έχουν θέσει.

ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Κβιλιτάια (76′ Τομανέ), Σούσιτς, Ντάλσιο, Μαρκίνιος (63′ Εφραίμ), Σαρφό (76′ Γουίλσον), Κοσταντίνοφ (63′ Βιγιαφάνες), Ντογκαλά (76′ Φετφατζίδης)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Γουίλσον, Βιγιαφάνες, Σατσιάς, Τομανέ, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Βρόντης

ΑΠΟΛΛΩΝ: Λέουβενμπεργκ, Εκπολό, Πειμπέρνς, Πέρετζ (46′ Αμπντουραχίμι), Κρμέντσικ, Γιούρτσεβιτς Κυριάκου, Νταρικβά, Βαλμπουενά (69′ Τέκιε), Κοστάκε (46′ Σαγκάλ), Κολ
Στον πάγκο: Δημητρίου, Λοίζου, Σέλβικ, Άδωνη, Τέκιε, Αμντουραχίμι, Χουσαίν, Σαγκάλ, Σπόλιαριτς, Παναγιώτου, Μάρκες, Ρόμπινσον

ΓΚΟΛ: 31′ Πέτροβιτς/45+4′ Νταρικβά
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοσταντίνοφ, Πέτροβιτς/Σανγκάλ, Τέκιε

Διαιτητής: Manganiello Gianluca
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
4ος Διαιτητής: Κώστα Ροβέρτος
VAR: Σολωμού Δημήτρης
AVAR: Λαζάρου Ιωάννης
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης