21 Μαΐου, 2024
  • 21 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Τριάρα η Ανόρθωση με καλή εμφάνιση και διπλό. Ισπανικά γκολ με συμβολή στη νίκη από τον Παρούτη που μπήκε αλλαγή

Τριάρα η Ανόρθωση με καλή εμφάνιση και διπλό. Ισπανικά γκολ με συμβολή στη νίκη από τον Παρούτη που μπήκε αλλαγή

By on 17 Σεπτεμβρίου, 2023 0 524 Views

Προηγήθηκε 2-0 αλλά στο τέλος… καρδιοχτύπησε μέχρι να φύγει με διπλό από το «Στέλιος Κυριακίδης» η Aνόρθωση  και να επιστρέψει στις νίκες.
Η «Κυρία» επικράτησε 3-1 της Καρμιώτισσας, πανηγύρισε την 3η νίκη στο πρωτάθλημα χάρη στους Ισπανούς.
Φερέρ με κεφαλιά , Γκερέρο με εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ και Καστέλ με ωραίο πλασέ από ασιστ του Παρούτη ,πέτυχαν τα γκολ που έφεραν τη νίκη, ενώ για την Καρμιώτισσα μείωσε ο Κατσαντώνης σε 2-1.

Πολύ καλύτερη η Ανόρθωση στο μεγαλύτερο διάστημα με την Καρμιώτισσα να αντδρά στο β΄ημίχρονο και να μειώνει αλλά οι αλλαγές της Ανόρθωσης έκλεισαν κάποια κενά που πήγαν να δημιοργηθούν και ο Παρούτης με την ταχύτητα και την μαχητικότητα του συνέβαλε στην αντίδραση της Ανόρθωσης μετά την μείωση από τους γηπεδούχους ενώ το τρίτοι γκολ ήταν το μισό δικό του και το άλλο μισό του πού καλού Καστέλ. Έπεισε η Ανόρθωση ότι φέτος είναι αλλαγμένη και μπρεί να διεκδικήσει πολύ περισσότερα από την περσινή χαμένη χρονιά.

Η ομάδα της Αμμοχώστου επέβαλε τον ρυθμό της στο πρώτο ημίχρονο και στο 21’ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ, με τον Φερέρ με κεφαλιά – έπειτα από κόρνερ του Τεχέρα ,να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ανόρθωσης. Η ομάδα του Γκαγιέγο ήταν πάρα πολύ καλή στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να κερδίζει εύκολα με 2-0 και 3-0 αν έβαζε τις ευκαιρίες που βρήκε.

Το 2-0 ήρθε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Γκερέρο, με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής, να βάζει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα.

Εκεί που φαινόταν ότι θα εξελισσόταν σε ένα εύκολο βράδυ για τους φιλοξενούμενους, η Καρμιώτισσα στο 73΄ είχε δοκάρι με τον Τσουκαλά, ενώ στο 77’ ο Κατσαντώνης με κεφαλιά μείωσε σε 2-1. Από εκεί και πέρα, όμως δεν υπήρξε κίνδυνος για την Ανόρθωση που μάλιστα πέτυχε και τρίτο τέρμα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Παρούτη να κλέβει εντός περιοχής και να στρώνει στον Καστέλ που με ευκολία έκανε το 3-1.

Στο 89′ μετά από μακρινή μπαλιά ο Άντος βγήκε έξω από την περιοχή για να διώξει με το κεφάλι. Η μπάλα πήγε στον Γκερέρο και ήταν έτοιμος να σκοράρει σφυρίχτηκε φάουλ στον κήπερ της Καρμιώτισσας από τον Καστέλ.  Έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Ανόρθωσης αφού δεν φάνηκε να υπάρχει εκ πρώτης όψεως παράβαση. 

-Κίτρινη στον Οκκά για διαμαρτυρίες. 

Σε γενικές γραμμές η νίκη της Ανόρθωσης ήταν πανάξια. Ήταν η πιο γεμάτη της εμφάνιση με πολλές φάσεις, ωραίο ποδόσφαιρο, συνδυασμούς.

ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ: Άντος, Μαλόνε, Νεοφύτου (46′ Μπενεζέτ), Φουρ (74′ Γκραντινάρου), Λουκίλι, Παντελή (46′ Χριστοφόρου), Τσουκαλάς, Θεοδώρου (67′ Κατσαντώνης), Ρόσι, Νιούπορτ, Κοβάσεβιτς
Στον πάγκο: Σπόλιαριτς, Αβραάμ, Μουκτάρης, Ντούμπια, Μιχαήλ, Γκραντινάρου, Χριστοφόρου, Μπεν Σαλάμ, Κατσαντώνης, Ματθαίου, Σουκ, Μπενεζέτ

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Ουαγκέ, Γκαρσία (66′ Κορέια), Κάργας, Τεχέρα (90+2′ Χαραλάμπους), Καστέλ, Γκερέρο, Φερέιρα, Τιουνέ (78′ Ιωάννου), Φερέρ, Γουαρίς (67′ Παρούτης)
Στον πάγκο: Πισιήας, Κεραυνός, Μαρμούκ, Κορέια, Παρούτης, Χαραλάμπους, Γκασάμα, Αντωνίου, Ιωάννου, Τζούλιου

ΓΚΟΛ: 21′ Φερέρ, 53′ Γκερέρο, 90+5′ Καστέλ/76′ Κατσαντώνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παντελή,Κάργας
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 3.000

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ιακώβου Χαράλαμπος
4ος Διαιτητής: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης
VAR: Pezzuto Ivano
AVAR: Ανδρέου Π. Ανδρέας
Παρατηρητής: Αναστασίου Ιωάννης