17 Μαΐου, 2024
  • 17 Μαΐου, 2024
  • Home
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
  • Άναψε κόκκινο στην Κυρία ο Μπέλετς.Η Ανορθωση καλύτερη αλλά έμεινε στο 1-1 το ΑΠΟΕΛ

Άναψε κόκκινο στην Κυρία ο Μπέλετς.Η Ανορθωση καλύτερη αλλά έμεινε στο 1-1 το ΑΠΟΕΛ

By on 23 Σεπτεμβρίου, 2023 0 774 Views

Δεν ανέδειξε νικητή το μεγάλο ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Ανορθωση  και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 1-1, πήραν από έναν βαθμό, αποτέλεσμα που δεν αφήνει ικανοποιημένη την Ανορθωση που στο β ημίχρονο πίεσε και είχε ευκαιρίες για μια μεγάλη νίκη αλλά ο Μπέλετς την σταμάτησε με τις αποκρούσεις του ενώ είχε και δοκάρι στο Α ημίχρονο.Το ΑΠΟΕΛ στο Α ημίχρονο είχε καλές στιγμές αλλά στο β ημίχρονο δεν είχε δυνάμεις και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο
Ο Κβιλιτάια με πέναλτι άνοιξε το σκορ για το ΑΠΟΕΛ ,(και πανηγύρισε προκλητικά μπροστά στην κερκίδα της Ανορθωσης αλλά γλύτωσε την κίτρινη) ενώ ο Φερέιρα (με την βοήθεια του Καστέλ) έφερε το ματς στα ίσα και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Λίγες φάσεις είχε το πρώτο μέρος, όμως όλες ήταν μία και μία, αφού είχε δύο γκολ, ένα ακυρωθέν γκολ κι ένα δοκάρι.

Στο 20΄ το ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Γουαρίς μετά από γύρισμα του Ντονγκαλά. Ο Κβιλιτάια ανέλαβε την εκτέλεσή του κι έκανε το 1-0 για τους «γαλαζοκίτρινους» ένα λεπτό αργότερα.

Η Ανόρθωση προσπάθησε ν’ αντιδράσει και στο 31΄ σκόραρε με το Φερέιρα, ο οποίος όμως υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 40΄ ο ίδιος παίκτης είδε το σουτ του να σταματάει στο δοκάρι του Μπέλετς.

Τελικά, η γηπεδούχος κατάφερε να ισοφαρίσει στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ωραία ενέργεια από τον Γουαρίς, με την μπάλα να φτάνει στο τέλος στον Φερέιρα, που αυτή τη φορά ήταν πιο εύστοχος και με σουτ έκανε το 1-1.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη στα αρχικά στπαδια το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με το ΑΠΟΕΛ να έχει μία καλή στιγμή στο 57΄, όταν ο Μιχαήλ σταμάτησε την κεφαλιά του Κβιλιτάια.Στη συνέχεια η Ανόρθωση έκλεισε το ΑΠΟΕΛ και άσκησε έντονη πίεση.

Στο 74΄ ο Μπέλετς απέκρουσε το σουτ του Γκερέρο, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Σλοβένος σταμάτησε και την κεφαλιά του Φερέιρα.

Στο 83΄, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να έχουν μία καλή στιγμή, όταν ο Μιχαήλ με διπλή προσπάθεια σταμάτησε το σουτ του Εφραίμ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Ανόρθωση πίεσε για το γκολ που θα της χάριζε τη νίκη, όμως ο Μπέλετς δήλωσε παρών και κράτησε το Χ, αποκρούοντας την κεφαλιά του Καστέλ στο 90+4΄ κι ενώ δύο λεπτά νωρίτερα είχε επίσης μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Τεχέρα… έφυγε μόλις έξω.


Με τη λήξη του πρώτου μέρους υπήρξε ένταση, με τους Νταβίντ Γκαγιέγο και Ρικάρντο Σα Πίντο να αποβάλλονται από τον διαιτητή Davide Ghersini.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μιχαήλ, Ουαγκέ, Γκαρσία, Κάργας, Τεχέρα, Καστέλ, Γκερέρο, Φερέιρα (85′ Παρούτης), Τιουνέ (85′ Ιωάννου), Φερέρ, Γουαρίς (65′ Τσίκο)
Στον πάγκο: Πισιήας, Κεραυνός, Μαρμούκ, Κορέια, Παρούτης, Χαραλάμπους, Γκασάμα, Αντωνίου, Ιωάννου, Τζούλιου, Τσίκο

ΑΠΟΕΛ:Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Ζέφτε, Βιγιαφάνες (61′ Κρέσπο), Κβιλιτάια (71′ Εφραίμ), Σούσιτς, Μαρκίνιος (71′ Φετφατζίδης), Σαρφό (81′ Γαβριήλ), Κοσταντίνοφ, Ντογκαλά (46′ Γουίλσον)
Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Κίττος, Καραμανώλης, Εφραίμ, Γουίλσον, Τσεπάκ, Κρέσπο, Καττιρτζής, Γαβριήλ, Φετφατζίδης, Πολυκάρπου, Βρόντης

ΓΚΟΛ: 45+5′ Φερέιρα/21′ Κβιλιτάια (π.)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τεχέρα, Φερέιρα
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΘΕΑΤΕΣ: Περίπου 9 χιλιάδες

Διαιτητής: Ghersini Davide
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Κωμοδρόμος Ηράκλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τουμάζου Ανδρέας
4ος Διαιτητής: Κουμή Δημήτρης
VAR: Markovic Momcilo
AVAR: Γεωργίου Παύλος
Παρατηρητής: Δημητρίου Ανδρέας